Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:27:02 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:27

Λαμπρά «Δημήτρια» στην Καλίνδρια

Τα δικά του λαμπρά «Δημήτρια» οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίνδριας, με την ευκαιρία της τοπικής εορτής. Το μικρό χωριό του δήμου Χέρσου, με τους θρακιώτες κατοίκους, οργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση, τιμώντας την παράδοση και τους ανθρώπους του. Ολοι οι κάτοικοι του χωριού ήταν εκεί και χειροκρότησαν τους δεκάδες χορευτές από όλο το νομό, που παρουσίασαν θρακιώτικους χορούς. Ο Σύλλογος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα και την Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, του Πέτρου, που πέρασε στη σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:24

Εργαλεία ανάπτυξης

Τη λειτουργία του Τοπικού Κέντρου Ανάπτυξης Βόλου ν. Μαγνησίας εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Στο χαιρετισμό του ο κ. Κιλτίδης επισήμανε ότι τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της υπαίθρου και καλούνται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση και στήριξη του αγροτικού πληθυσμού.

Ίσως η ονομαστική εορτή του Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και η αναγγελθείσα μικρή δεξίωση στο μέσον της συνεδρίασης συνέβαλαν να κινηθεί σε πολύ χαμηλούς - σχεδόν συναινετικούς -  τόνους η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς το βράδυ της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου.

Την προστασία όσων είχαν προχωρήσει παλαιότερα σε ρύθμιση των οφειλών τους ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς, με επιστολή του προέδρου του Παύλου Τονικίδη τους βουλευτές και τα Επιμελητήρια της χώρας.
Στην επιστολή αναφέρεται:
«Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,
Σε συνέχεια της από 13-10-2008 επιστολής μας προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, που σας συγκοινοποιούμε, και επ’ αφορμή της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για την οικονομική κρίση και για τα μέτρα, που προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Επιπλέον φορολογικά έσοδα 200.000 ευρώ σε σχέση με το 2008 προσδοκά για το 2009 με τις αυξήσεις που επέβαλε η δημοτική αρχή του Δημάρχου Γ. Θεοδωρίδη καταγγέλλει ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μειοψηφίας Στέφανος Μάλγαρης. Ο κ. Μάλγαρης στη δήλωση του αναφέρει: Όταν ο πληθωρισμός κινείται στα όρια του 4% κι όταν ακόμα και οι αυξήσεις ακόμα και της ανάλγητης ΔΕΗ ίσα ίσα ξεπερνούν το 10% οι δημότες του Γαλλικού υφίστανται την πλέον άγρια φορολογική επιδρομή στους φτωχούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:19

Μάθημα Ιστορίας στο δήμο Ευρωπού

Εκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στο έπος του ’40 λειτούργησε από τις 24 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, στον Ευρωπό, με φροντίδα του ιεροψάλτη κ. Νικολάου Καφετζή. Το φωτογραφικό υλικό ήταν κατανεμημένο σε ενότητες: Επιστράτευση, Μέτωπο, Κατοχή, Απελευθέρωση, UNRR, Τύπος της εποχής.

Το πρόγραμμα της «Διασυνοριακής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού», που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – π.Γ.Δ.Μ. για τους δήμους Αξιούπολης και Γευγελής αντίστοιχα, παρουσίασε σε ειδική ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού της «Παναγίας Άξιον Εστί» δήμος Αξιούπολης.

Ένας από τους ιστορικούς νερόμυλους της Γουμένισσας, της οικογένειας Γιαπατζή, άνοιξε ξανά τις πύλες του, πλήρως ανακαινισμένος, αλλά όχι παραγωγικός, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην επισκεψιμότητα του Πάικου.
Το έργο της ανακαίνισης του νερόμυλου εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ και έτυχε χρηματοδότησης 100%, ακριβώς γιατί δεν πρόκειται για παραγωγική μονάδα, αλλά για τη διατήρηση ενός θαυμάσιου αρχιτεκτονικού μνημείου.
Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου νερόμυλου των αδελφών Χρήστου και Γρηγόρη Γιαπατζή έγιναν από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη, ο οποίος στάθηκε ακριβώς στην προοπτική ανάδειξης της Γουμένισσας και του Πάικου, στα έργα που γίνονται και σχεδιάζονται να γίνουν στο άμεσο μέλλον, στον τομέα της δασικής αναψυχής και με τα μεγάλα φράγματα, Γουμένισσας και Λιβαδίων.

Με τις διοικήσεις των πολιτιστικών συλλόγων όλων των οικισμών του δήμου Δοϊράνης συναντήθηκε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης, «Νέα Εποχή», Κώστας Τερζενίδης και οι συνεργάτες του, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο διαλόγου με φορείς και δημότες, με το κλείσιμο δυο χρόνων θητείας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμαράντων, με τη συμμετοχή των συλλόγων: Αγίου Χαραλάμπους, Ακρίτα, «Αμάραντου», Αμαραντιωτών Θεσσαλονίκης, ΚΑΠΗ Γυναικών Αμαράντων, Δοϊράνης, Δροσάτου και Κορυφής και ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ουσιαστικός και κράτησε δυο ώρες.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:19

Ερωτήματα του Γαβριήλ

Ο τακτικός αναγνώστης μας και καλός φίλος Γαβριήλ Κωνσταντινίδης διαμήνυσε τη διαμαρτυρία του και σπεύδουμε να δυναμώσουμε την φωνή του.
Στο Νέο Γυναικόκαστρο χάλασε ο αναμεταδότης της τηλεόρασης κι πάνε μέρες τώρα που το μισό χωριό δεν βλέπει τα κανάλια.
Κι αν αυτό είναι πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα, ιδού ένα άλλο που έχει την ιστορία του. Ανάμεσα στις περιοχές Τσιφλίκια και Αμπέλια είναι δυο ποτίστρες για τα ζώα του χωριού. Μόνο που το νερό στέρεψε εδώ και πολύ καιρό κι ενώ μπορούν οι αρμόδιοι να μεταφέρουν νερό από αλλού, καλυσιεργούν προς ζημία των κτηνοτρόφων.
Γιατί ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι; Γιατί δεν επεμβαίνουν εκείνοι που πρέπει;   Ρωτάει ο Γαβριήλ.
Περιμένουμε κι εμείς μαζί τους την απάντηση. Κι αν είναι έμπρακτη, ακόμα καλύτερα.