Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:37:49 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:11

Κιλκισιακή κοσμοπλημμύρα

Η μεγάλη θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Αγίου Δημητρίου αποδείχθηκε μικρή  για να χωρέσει τους επισκέπτες Κιλκισιώτες των Αθηνών στο 7ο Κιλισιώτικο Αντάμωμα.. Χρειάσθηκε να επιστρατευθεί και ο εξώστης. Παράγοντες του δήμου  Αγίου Δημητρίου εκμυστηρεύθηκαν στους συμπατριώτες μας ότι είναι από τις πολύ λίγες φορές που γέμισε η αίθουσα.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:10

Τρεις το λάδι…

Πέρυσι λοιπόν που όντως ξεκίνησε μια φρενήρης πορεία αύξησης της τιμής του σίτου, την ακολούθησε αντίστοιχη αύξηση της τιμής του ψωμιού. Και σε κάθε ερώτηση ή παράπονο που διατυπώνονταν η απάντηση παρέπεμπε στη γενεσιουργό αιτία.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Οι κύριοι Καραμανλής και Αβραμόπουλος συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παραπλανούν τον Ελληνικό λαό.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:07

Στην Καβάλα ο Κιλτίδης

«Ο αγρότης της υπαίθρου θα στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο. Σύγχρονο εργαλείο βοήθειας για την καλλιέργεια – παραγωγή του νέου αγρότη που επιλέγει συνειδητά την ενασχόληση με τον Πρωτογενή Τομέα είναι τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης που αποτελούν ένα επαναστατικό βήμα για τη χώρα μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης εγκαινιάζοντας το περασμένο Σάββατο τη λειτουργία του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Καβάλας.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:05

Εις έτη πολλά Δέσποτα

Πλήθος κόσμου και ιερού κλήρου συνέρευσε στην Μητρόπολη Κιλκίς την περασμένη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου του εκ Πηλίου Βόλου του Λαυρεντινού, για να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ. Απόστολο. Προηγήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη, ενώ εκτός από τους Κιλκισιώτες και τις αρχές του νομού, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ευχές και από Κοζανίτες που επισκέφθηκαν το Κιλκίς, στην πόλη των οποίων ο κ. Απόστολος είχε έντονη δράση ως ιεροκήρυκας.
Εις έτη πολλά Δέσποτα με υγεία.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:03

Επαφές Τσιτουρίδη στη Νότια Κορέα

Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε στη Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία ο Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, από το  Σάββατο 25 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Σεούλ, ο κ. Τσιτουρίδης, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, είχε συναντήσεις με τον Yπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου κ. Yu Myung-Hwan, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εμπορίου κ. Jun Oh, τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Kim Jeong-Cheon καθώς και με παράγοντες της στρατιωτικής ηγεσίας της Νότιας Κορέας.

Έναν από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους υγροτόπους στην Ελλάδα γνώρισαν τα παιδιά του Α’ Σμήνους Κιλκίς, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου. Η ξενάγηση διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των ξεναγών του Φορέα γνώρισαν τις ομορφιές του υγροτόπου, που προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ και είναι μέλος του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της Ε.Ε. και ξεναγήθηκαν στο Κέντρο του Φορέα Διαχείρισης, όπου ενημερώθηκαν για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον.

Σε συνέχεια της αναφοράς που κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα των μεταθέσεων των αστυνομικών, ο κ. Παυλόπουλος, απαντώντας στον κ. Τσιτουρίδη διευκρίνισε ότι το σχέδιο που κυκλοφόρησε δεν αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης  αλλά μόνο τη βάση διάλογου προς τα κόμματα και τη συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομιών.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:00

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς. Η τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Βέροιας, είναι η δωδέκατη  σε  σύνολο 31 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, σε ισάριθμους Νομούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:59

Μακροχρόνια παύση εκμετάλλευσης γαιών

Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην εφαρμογή του Προγράμματος «Μακροχρόνια Παύση Εκμετάλλευσης Γεωργικών Γαιών – Καν. (ΕΟΚ) 2078/92», το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει τα εξής:
«Το ΥΠΑΑ&Τ με διαφάνεια και καθόλα νόμιμες διαδικασίες προχώρησε στην οριστική επίλυση ενός προβλήματος που εκκρεμούσε επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση του εν λόγω προγράμματος και να χάνονται πόροι από το Γ΄ ΚΠΣ.