Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 9:11:28 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 06:54

Κι όμως…

Πρώτα βγαίνει η ψυχή κι ύστερα το χούι, λένε. Τι κι αν οργανωμένα και με την προτροπή του κράτους οργανώνονται πορείες κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας στα Σκόπια και σύμπασα την ΠΓΔΜ. Τι κι αν ανοιχτά οι γείτονες κάλεσαν τους πολίτες σε μποϋκοτάζ των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 06:53

«Εξυπηρετείτε συμφέροντα»!

 Για σχεδιασμό «εκ του προχείρου και με γνώμονα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και συμφέροντα», κατηγορεί το νομάρχη Β. Μπαλάσκα ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, για το θέμα παραχώρησης εκτάσεων στην περιοχή του νέου κτηρίου του ΤΕΙ Κιλκίς.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Τερζίδης ανεβάζει τους τόνους αντιπαράθεσης με τον κ. Μπαλάσκα και σημειώνει:
 Με τον κτηνοτρόφο Γιώργο Λασκάκη  τα λέγαμε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ - δεν είχε εκδοθεί η ΠΡΩΙΝΗ- δημοσιεύαμε τα ρεπορτάζ για το καρτέλ των εταιρειών σε βάρος των κτηνοτρόφων. Κτηνοτρόφος με γνώσεις, αγωνιστής και σήμερα πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτών του νομού.
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 06:50

Εξι νέες επενδύσεις στον Αναπτυξιακό

 Στις 150 έχουν φτάσει οι αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων για υπαγωγή τους ώστε να χρηματοδοτηθούν από τη δεύτερη περίοδο του Αναπτυξιακού Νόμου (Ν. 3299/04), στην Κεντρική Μακεδονία. Η υλοποίηση της δεύτερης περιόδου άρχισε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον προηγούμενο Αύγουστο και εξελίσσεται σήμερα με γοργούς ρυθμούς. Ηδη από αυτές τις 150 αιτήσεις, οι 42 έχουν εγκριθεί και αρχίζει η χρηματοδότησή τους.
 Το μεγάλο ετήσιο χορό του θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου, την Κυριακή του Πάσχα, στο κέντρο ΔΕΙΛΙΝΑ, μετά τις 9 το βράδυ.
Στη συνεστίαση θα εμφανισθούν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, ενώ θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, λαϊκό, ποντιακό και θρακιώτικο, για όλους όσους κιλκισιώτες θέλουν τη γιορτινή αυτή μέρα να διασκεδάσουν καλά, σε έναν υπέροχο χώρο και με εξαιρετική κουζίνα.
Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης είναι ο μοναδικός φορέας στο Νομό Κιλκίς που υποδέχεται άτομα με ειδικές δεξιότητες ηλικίας 23 έως και 40 ετών. Καθημερινά προσέρχονται στο Κέντρο 20 με 25 παιδιά τα οποία εντάσσονται στα προγράμματα του Κέντρου τον Σεπτέμβριο εκάστου έτους, αφού πρώτα περάσουν από παθολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις, ύστερα από συνεννόηση με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 06:45

Αδελφοποίηση Γουμένισσας

Το Σάββατο στις 12 Απριλίου και ώρα 20:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γουμένισσας  Αδελφοποιηθήκαμε  με τη Γουμένισσα του Δήμου Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας. Με την τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης  οι δύο Ιστορικοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Γουμένισσας και ο Δήμος Καλαβρύτων, επισφράγισαν με τον ιερό δεσμό της Αδελφοποίησης, μια σχέση που στηρίζεται στη φιλία, στην εμπιστοσύνη και στη συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί σε διάφορες μορφές με πολιτιστικές και αθλητικές  ανταλλαγές και με ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:51

Τα του Καίσαρος…

Ελπίζουμε η ανακοίνωση της οριστικής χωροθέτησης του Δικαστικού Μεγάρου στο στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου να μην αποδειχθεί τόσο οριστική όσο η ανακοίνωση περί αξιοποίησης; τω δίδυμων καπναποθηκών πριν 15 χρόνια. Και σε εύλογο χρόνο ξεκινήσει η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου ώστε να απονέμεται η Δικαιοσύνη σε αξιοπρεπείς συνθήκες, ανάλογες του κύρους της.
Για πρώτη φορά ο Υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης αναγγέλλει και δεσμεύεται συνάμα προς τους πολίτες του νομού ότι το πολύπαθο Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς χωροθετείται οριστικά και αμετάκλητα στο στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου (πρώην VI Νεραρχία). Και αναφερόματε σε δέσμευση και όχι σε βούλησή του καθώς στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Κιλτίδης τονίζει ότι κατόπιν «συντονισμένων παρεμβάσεών του» έχει το «πράσινο φως» τόσο του Υπουργείου Άμυνας όσο και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:49

Σε Ευρωπαϊκό δίκτυο ο Δήμος Ευρωπού

 Σε δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων, με την ενεργό συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων, συμφώνησαν ο Δήμος Ευρωπού και το Δίκτυο Ανάπτυξης Ελληνικής Περιφέρειας.
Για το σκοπό αυτό υπεγράφη στο Δημαρχείο Ευρωπού σχετικό υπόμνημα συνεργασίας, μεταξύ του δημάρχου Ευθύμη Κουρτζανίδη και του προέδρου του Δικτύου Δημήτρη Αληδρομίτη, για την υλοποίηση του επιδοτούμενου σχεδίου δράσης περί ισότητας, με τίτλο «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».