Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Βουλή - Τσίπρας: Ισορροπημένα τα πρώτα μέτρα
Τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, όπως την ονόμασε, παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις προγραμματικές δηλώσεις.
Ο κ. Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του, σημείωσε πως «η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας και η αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», προσθέτοντας πως έχει πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της ευθύνης που έχει αναλάβει.
Οι πρώτες αντιδράσεις από τα διεθνή ΜΜΕ για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
Tα πρώτα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού διεθνούς Τύπου για τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν:
Reuters: Ο Tσίπρας μόλις συγκρούστηκε δραστικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες.
«Ο νέος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να ζητήσει παράταση του μνημονίου, θέτοντας ουσιαστικά τον εαυτό του σε μια μεγάλη τροχιά σύγκρουσης με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στο Eurogroup της Πέμπτης»
Το ελληνικό Κοινοβούλιο και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
«Πολλά από αυτά που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας είναι πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και εμείς», σχολίαζε με παράπονο και έκδηλη απογοήτευση βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χρημάτισε υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού στην Βουλή.
Εντονο προβληματισμό εκφράζει η ΝΔ για τις προγραμματικές
Τον έντονο προβληματισμό της εκφράζει η ΝΔ μετά τα όσα άκουσε στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Η αξιωματική αντιπολίτευση, δια μέσου κεντρικών στελεχών της ηγετικής της ομάδας, τονίζει ότι ο προβληματισμός και η ανησυχία εντάθηκαν για το εάν το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς εταίρους, αν και έσπευσαν να δηλώσουν ότι η ΝΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επωφελή συμφωνία.
Πως είδαν οι Βρυξέλλες τις προγραμματικές Τσίπρα
Τι αλλάζει η κυβέρνηση Τσίπρα σε ελληνικό Δημόσιο, ιδιωτική οικονομία, Παιδεία, Υγεία
- «Αμετάκλητη απόφαση να τιμήσουμε το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεών μας».
- «Επιδιώκουμε βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας και αισιοδοξώ ότι θα το πετύχουμε».
Βέρνερ Φάιμαν: Πέφτουν έξω όσοι ελπίζουν σε αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα
Βούρκωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της ομιλίας του
Τι αλλάζει η κυβέρνηση Τσίπρα σε ελληνικό Δημόσιο και ιδιωτική οικονομία
- «Αμετάκλητη απόφαση να τιμήσουμε το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεών μας».
- «Επιδιώκουμε βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας και αισιοδοξώ ότι θα το πετύχουμε».