espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 1:03:51 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πρόσωπα με κοινές αντιδικτατορικές καταβολές και παράλληλες πολιτικές διαδρομές, οι μεν στο ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη και οι δε στο ΚΚΕ Εσωτερικού του Λεωνίδα Κύρκου, διασταυρώθηκαν περνώντας απ' τα «σαράντα κύματα» της Μεταπολίτευσης και των αντιφάσεων ενός κόσμου που άλλαζε με εκκωφαντικό τρόπο αν.
Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 07:50

Μπλεγμένοι στη μετάφραση

Την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ενθουσιασμένος δώρο μια γραβάτα και μια διαβεβαίωση από τον Ματέο Ρέντσι ότι ηγέτες της ίδιας γενιάς μπορούν να μιλούν την ίδια γλώσσα. Την Πέμπτη ο Γιάνης Βαρουφάκης αναζητούσε ένα φύλλο συκής μετά τη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Greece must continue structural reforms» («Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»). Περισσότερες από δέκα φορές ειπώθηκε η φράση αυτή από τα χείλη του Πόουλ Τόμσεν, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη δίωρη συνάντηση που είχε το πρωί της .
Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 07:50

«Κλειδώνει» για Πρόεδρος ο Αβραμόπουλος

Ως την περασμένη εβδομάδα ο Δ. Αβραμόπουλος έκανε ό,τι έκαναν και οι άλλοι επίτροποι στις Βρυξέλλες. Παρότι είναι ο μοναδικός επίτροπος που μπορεί σε 10 ημέρες να εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της χώρας του, συνέχισε κανονικά να εργάζεται, να συμμετέχει στο Κολέγιο και να προγραμματίζει δράσεις σαν να μ.
Στην ενεργοποίηση του Κώστα Καραμανλή εναποθέτουν πολλοί βουλευτές και πλειάδα στελεχών της ΝΔ τις ελπίδες τους για αναγέννηση της κεντροδεξιάς παράταξης μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα. Κεντρικό θέμα συζήτησης στις πολλές συνάξεις των τελευταίων ημερών είναι τι θα πράξει ο κ.
Η δημιουργία στρατιωτικού σώματος οικονομικών ελεγκτών, η συγκρότηση στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας (Military Intelligence Service), η υποχρεωτική επτάμηνη θητεία στα σύνορα, η κατάργηση ή υποβάθμιση της λειτουργίας στρατιωτικών μονάδων που βρίσκονται στην Κεντρική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, η π.
Ζημιές μετρούν οι αρχές του Έβρου λόγω των έντονων πλημμυρών που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα την περιοχή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 250.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις κατά μήκος του ποταμού Έβρου που έχουν πλημμυρίσει, εκατοντάδες πνιγμένα ζώα και καταστροφές σε αντλιοστάσια και αρδευτικά συστήματα.
Την πρόθεση του υπουργείου να ελέγξει σε βάθος όλες τις συμβάσεις διαχερισης αποβλήτων στο σύνολο των λιμανιών της χώρας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Αφορμή, η αυτόφωρη σύλληψη ατόμου κατόπιν καταγγελίας για απόπειρα δωροδοκίας του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας με σκοπό τον επηρεασμό των όρων προκήρυξης διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διαχείριση αποβλήτων.
Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για το χρέος την Τετάρτη, δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο υπουργός αναφερόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία παρόντες θα είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ.
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 22:50

Πούτιν: «Δεν θα επιτεθούμε σε καμία χώρα»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε, αν και μία παγκόσμια τάξη όπου ένας ηγέτης λέει στους άλλους τι μπορούν να κάνουν δεν θα ταίριαζε στη Μόσχα.