espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 8:09:14 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυκλοφοριακά προβλήματα σε αρκετούς δρόμους προκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης η έντονη βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 23 κλήσεις από τη Κηφισιά και το Μαρούσι κυρίως και λιγότερες από Χαλάνδρι, Ν.
Επιστολή στη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές της κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στη Μαδρίτη μεταβαίνει το απόγευμα της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική, κατόπιν προσκλήσεως του υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία- Μαργκάγιο.

H γερμανική κυβέρνηση θέλει να «στριμώξει» τη Google για να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την περίφημo μυστικό αλγόριθμο, που βρίσκεται πίσω από τις αναζητήσεις της εταιρείας.

Η πρωτοβουλία αυτή ασφαλώς θα χαροποιήσει τους ανταγωνιστές της Google, αλλά η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να αρνηθεί πεισματικά.
Στα τέλη του 2013 εργάζονταν στην Β. Ρηνανία Βεστφαλία της Γερμανίας 1.125 έλληνες γιατροί. Είναι η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων γιατρών και «μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του γερμανικού συστήματος υγείας».
Νομοσχέδιο που παραχωρεί περισσότερη αυτονομία στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου εφαρμόζεται εύθραυστη εκεχειρία, υπέβαλε την Τρίτη στο ουκρανικό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

Παράλληλα, το Κίεβο πρότεινε την διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις ανατολικές επαρχίες στις 9 Δεκεμβρίου.
Το Κίεβο και το Στρασβούργο πρόκειται να επικυρώσουν την συμφωνίας διασύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, με την εφαρμογή της εμπορικής διασύνδεσης ωστόσο να αναβάλλεται για αργότερα. Η Μόσχα είχε δείξει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία Ουκρανίας-ΕΕ αλλά είχε προειδοποιήσει εναντίον της «πρόωρης εφαρμογής» της -προφανώς σε σχέση με την πλήρη εφαρμογή των ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών.
Ως την «τελευταία ευκαιρία για την Ιταλία» χαρακτήρισε το κυβερνητικό του πρόγραμμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας ενώπιον της Βουλής. «Αν χάσουμε, δεν θα ηττηθούμε εμείς, αλλά ολόκληρη η χώρα» είπε ο Ρέντσι, ζητώντας «χίλιες ημέρες για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματός του».
Κοινή υπουργική απόφαση για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Τρίπολης για κοινή χρήση ανάμεσα στην Πολεμική και την Πολιτική Αεροπορία υπέγραψαν ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Στα 2 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα περιόρισε το εφετείο του Μιλάνου την διατροφή που η Βερόνικα Λάριο θα λαμβάνει από τον πρώην σύζυγό της Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, η κυρία Λάριο θα πρέπει να επιστρέψει στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, τα 36 εκ των 108 εκατομμυρίων ευρώ που της έχει καταβάλει μέχρι σήμερα ως διατροφή.