Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Διευκρινήσεις για την πληρωμή της δράσης «Βιολογική Γεωργία»
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «κατόπιν των πολλών ερωτημάτων που δέχεται η υπηρεσία μας σχετικά με την πορεία των πληρωμών του 1ου έτους εφαρμογής (2012) της δράσης 1.1 ‘’Βιολογική Γεωργία΄΄, του μέτρου 2.14 του Π.Α.Α 2007-2013, γνωστοποιεί στους δικαιούχους και σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής:
10ο Αντάμωμα Θρακιωτών ν. Κιλκίς στη Γουμένισσα
Πλήθος χορευτών και εραστών της παραδοσιακής μουσικής, αγκάλιασαν το 10ο Αντάμωμα Θρακιωτών, που έγινε στην Γουμένισσα την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Σύλλογοι και χορευτές βρέθηκαν στο εντευκτήριο του συλλόγου όπου έγινε η αφετηρία της πατινάδας και με συνοδεία γκάιντας και κρουστών, χωριζόμενοι σε 3 ομάδες, έφτασαν στην κεντρική πλατεία από διαφορετικούς δρόμους. Εκεί δημιουργήθηκε μια τεράστια χορευτική πομπή και πραγματοποιήθηκε μια όμορφη τελετή έναρξης. Ως οικοδεσπότης του 10ου Θρακικού Ανταμώματος κήρυξε την έναρξη ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, κ. Τάτσης Αστέριος.
Υπό την αιγίδα του δήμου…
Κάθε καλοκαίρι η πόλη του Κιλκίς έχει κυριολεκτικά τα χάλια της από την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση και τα πανό σε κολώνες της ΔΕΗ και ό,τι άλλο σημείο βρεθεί ελεύθερο.
Τη μεγαλύτερη αφισορρύπανση την κάνουν οι διάφοροι …περαστικοί θίασοι ή μουσικά σχήματα και τις περισσότερες φορές υπό την …αιγίδα του δήμου!
Αυτή η ιστορία, που έρχονται θεατρικά ή μουσικά σχήματα, τους δίνουμε δωρεάν το ανοιχτό θέατρο, μόνο και μόνο για να μπει η όποια εκδήλωσή τους υπό την «αιγίδα του δήμου» και να παρουσιάσει ο δήμος πολιτιστικό πρόγραμμα και εκδηλώσεις ως δήθεν συνδιοργανωτής, διαφημίζοντας με δικά του έξοδα και με το δικό του μηχανισμό τις ιδιωτικές εκδηλώσεις κάποιων, κάποτε πρέπει να τελειώσει.
Δεν μπορεί ο δήμος Κιλκίς να είναι «συνδιοργανωτής» σε συναυλία, η οποία έχει εισιτήριο 15 ευρώ! Δηλαδή αν δεν ήταν συνδιοργανωτής και δεν είχε δώσει δωρεάν το Ανοιχτό Θέατρο και δεν είχε διαφημίσει ο ίδιος τη συναυλία, πόσο θα ήταν το εισιτήριο;
Αφήστε που κάνει και προπώληση εισιτηρίων το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου!
Συγχαρητήρια για Κ.Υ. Δροσάτου
Ο αναγνώστης και φίλος Μιχάλης Γαλανάκης, από την Καλίνδρια, μας μετέφερε την απόλυτη ικανοποίηση που ένιωσε από τη λειτουργία του Κ.Υ. Δροσάτου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του. Παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, παρά τις οικονομικές αδυναμίες του Κέντρου, η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι εξαιρετική, μας τόνισε ο αγαπητός Μιχάλης.
Κι επειδή έτσι κι αλλιώς βιώνουμε δύσκολα ως λαός και επειδή η δημόσια διοίκηση και υγεία δεν περνά τα καλύτερά της, τέτοιες «ειδήσεις» μας χαροποιούν κι αξίζει να τις επισημαίνουμε.
Αν το γενικεύσουμε, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νομό μας, στα δυο Νοσοκομεία και Κ.Υ., έχει βάλει πλάτη και κράτησε όρθια τα ιδρύματα με το φιλότιμο και τη δουλειά του. Οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και καλό θάναι να αποφεύγουμε τις γενικεύσεις περί οκνηρών δημοσίων υπαλλήλων και τα συναφή.
Άσχημα ο τρύγος στη Γουμένισσα
Τίποτα δεν πάει καλά φέτος για τους αμπελουργούς μας. Ο τρύγος ξεκίνησε με ήδη τραυματισμένη την παραγωγή των οινοποιήσιμων ποικιλιών, αλλά ήρθαν και οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών για να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
Τις επόμενες ημέρες, κι αφού καταλαγιάσει ο καιρός και φανεί η ζημιά, θα έχουμε πλήρες ρεπορτάζ από την οινοποιητική ζώνη της Γουμένισσας.
Δεν απεντάχθηκε τυπικά, αλλά για χρήματα θα …δούμε
Το έργο της συντήρησης και αναβάθμισης των κερκίδων του σταδίου Κιλκίς δεν απεντάχθηκε από το σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης της Γ. Γραμματείας Αθλητισμού. «Βούληση του Υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, για να δοθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και να αξιοποιηθούν τα κονδύλια που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα…» Ετούτα τα ενθαρρυντικά εκ πρώτης όψεως αναφέρει στην απάντηση επί ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρου Παραστατίδη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.
Αναγνωρίσθηκαν σαν μαρτυρικά χωριά τα Κρουσοχώρια από το ΣτΕ
Εβδομήντα τρία χρόνια μετά τις γερμανικές θηριωδίες σε βάρος της χώρας μας την περίοδο της κατοχής αναγνωρίστηκαν σαν μαρτυρικά χωριά από το ΣτΕ το Κλειστό, το Αμπελόφυτο και η Κυδωνιά των Κρουσίων, μαζί με τη Κορμίστα του Δήμου Αμφίπολης Σερρών και το Κεράσοβο του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, λόγω των δεινών που υπέστησαν στη περίοδο της γερμανικής κατοχής τη 1941-1944.
Συγκεκριμένα, το Ε’ Τμήμα του ΣΤΕ με γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών μετά από σχετικές αποφάσεις από τους δήμους και τις κοινότητες των περιοχών που ανακηρύχθηκαν μαρτυρικές.
Πρόσκληση για εγγραφή στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς
Ενόψει των εγγραφών μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά (15 – 30 Ιουνίου και 1-10 Σεπτεμβρίου) καλούμε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και δεν δύνανται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε ημερήσια σχολεία, να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο του Κιλκίς.
Σας ενημερώνουμε ότι:
Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών
Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ενημερώνει ότι οι κάτοχοι των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους.
Για το έτος 2014 οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω της ψηφιακής υπηρεσλίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προιόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ http:// www.minagric.gr/index.php/el/ eservisesmenu -2/dhloshsygkomid.
Σύλληψη δυο πακιστανών λαθρεμπόρων
Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, από της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 31 και 20 ετών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων αστυνομικών ενεργειών εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να κατέχουν από κοινού συνολικά 3.000 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.