Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Για όλα οι δημοσιογράφοι φταίνε…
Προσφιλής καταφυγή των εξουσιαστών δια πάσαν νόσον είναι οι ευθύνες του Τύπου.
Ξεσηκώθηκε όλη η νεολαία της Αιγύπτου και ζητά δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις από τον ισόβιο πρόεδρο Μουμπάρακ, αλλά κατά τον πρόεδρο και τους περί αυτόν, ο διεθνής τύπος και οι δημοσιογράφοι των διεθνών δικτύων ενέχονται στον ξεσηκωμό της νεολαίας.
Σου λέει, τόσα χρόνια τους έχω μαντρωμένους, για να ξεσηκωθούν όλο και θα φταίνε οι ιμπεριαλιστές Αμερικανοί – είναι και σοσιαλιστής ο επί πέντε θητείες πρόεδρος-και εξάπαντος οι δημοσιογράφοι.
Κάθε αντιδραστικό καθεστώς τα ίδια πάντα επικαλείται.
Όχι πως οι δημοσιογράφοι είναι αγγελάκια ή δεν υπάρχουν σκοπιμότητες ή παιχνίδια του Τύπου. Αλλά από εκεί μέχρι να τους φορτώνουν τις ευθύνες δια πάσαν νόσον και δια παν αυταρχικό καθεστώς ε, έχει κάποια απόσταση.
Παιδιά κι ανίψια δεν έχουν;
Ενώ αν εκλεγείς μόνο τρεις φορές, αφήνεις και δυο θητείες καβάντζα στον γιο, στην κόρη, στον εγγονό ή στον ανιψιό σου…Κι αντί να σου πετάει πέτρες, ο λαός σούμπιτος θα σε ραίνει με ροδοπέταλα σε πλατείες και θα φωνάζει « Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός»
Και να πεις πως είναι μακριά η χώρα όπου ανθεί η εν λόγω ...πατέντα….
Και εγχώριες κραυγές
Τα ίδια έλεγε ο Μητσοτάκης, τα ίδια ο Σημίτης, τα ίδια ο Καραμανλής, τα ίδια κι ο Παπανδρέου. Φωνάζει ο κόσμο; Προβάλλεται η διαμαρτυρία του στον Τύπο και εν γένει στα μίντια; Όπερ έδει δείξαι: Τα διαπλεκόμενα μίντια αντιμάχονται την κυβέρνηση που ως γνωστόν πάντα μάχεται κατά των σκοτεινών συμφερόντων!
Και το θλιβερό είναι πως παρόμοιες αντιλήψεις έχουν διαποτίσει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Εν τέλει συνιστά φασισμό
Δεν είναι τυχαίο πως ενώ μια σειρά από φαινόμενα, συμπεριφορές, πολιτικές εξηγούνται απολύτως με την κοινή λογική, εν τούτοις η φαντασιακή δαιμονολογία τα εντάσσει ως επεισόδια μιας πολιτικής μυθιστορίας, προσφιλέστατης μάλιστα καθώς δεν χρειάζεται καν λογική τεκμηρίωση. Και όπου κράτος κι εξουσία διαθέτει η φασιστική θεωρία της συλλογικής ευθύνης: Για όλα φταίνε ο Εβραίοι, οι μαύροι, οι κομμουνιστές, οι λαθρομετανάστες, οι Αμερικανοί, οι ιμπεριαλιστές, τα διαπλεκόμενα, ο Τύπος, οι… (διαλέξτε κατά περίσταση)
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης
Παρέμβαση Κιλτίδη για θέματα υγείας
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Κώστας Κιλτίδης, κατέθεσε στη βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα υγειονομικά προβλήματα της περιφέρειας, το σύστημα εφημεριών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και ειδικά του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».Στην ερώτησή του ο κ. Κιλτίδης αναφέρει:
Παρέμβαση Φλωρίδη-Καρτάλη για αναπτυξιακά μέτρα
Με επιστολή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης και Γιώργος Φλωρίδης επισημαίνουν την ανάγκη «να εξεταστούν ενισχυτικά μέτρα για να στηριχθεί η ανάπτυξη και για να αμβλυνθούν οι συνέπειες από την συρρίκνωση του ΑΕΠ».
Στα πρόθυρα της παραίτησης η διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς
Το Νοσοκομείο Γουμένισσας και η τύχη του ενόψει του υγειονομικού Καλλικράτη απασχόλησε την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα του δήμου Παιονίας, το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο οι καμπάνες ήχησαν στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου η εφαρμογή του νόμου περί εφημεριών των γιατρών και η αντίστοιχη πρόνοια για απαγόρευση πληρωμής των επιπλέον εφημεριών που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του οδήγησαν σε αδιέξοδο.
Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα οι αγρότες
Δυναμικές κινητοποιήσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνουν στήσιμο «μπλόκων» στις κεντρικές εθνικές οδούς, αλλά και στα όρια των συνόρων με όμορες χώρες, ξεκινούν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι αγρότες.
Η “ΤΕΧΝΗ” στα σχολεία του Κιλκίς
Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Τέχνης Φλόγα» προχωρά και τη φετινή σχολική χρονιά, σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στη δημιουργία του Τρίτου κύκλου της σειράς εκθέσεων ζωγραφικής με την ονομασία «Η Τέχνη στα Σχολεία», η οποία και απευθύνεται αποκλειστικά στις σχολικές ηλικίες και θα παρουσιαστεί φέτος στις παρακάτω πόλεις:
Η πίτα της σχολής γονέων
Τη βασιλόπιτά της έκοψε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου η "Σχολή Γονέων" στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με αφορμή την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς. Η "Σχολή Γονέων" συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.