Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ενημερωτική ημερίδα της Ν.Ε. ΤΕΕ Κιλκίς
Παράταση περιοδικού τεχνικού ελέγχου
Ύστερα από σχετική απόφαση του Νομάρχη Κιλκίς, κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, ανακοινώνεται ότι τα οχήματα με έδρα το Νομό Κιλκίς, που είχαν προγραμματισθεί για τεχνικό έλεγχο από το Δημόσιο ΚΤΕΟ Κιλκίς στις 13-14-15-16 και 17/12/2010 και δεν ελέγχθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων, θα ελεγχθούν μέχρι και τις 17/01/2011 χωρίς να θεωρούνται εκπρόθεσμα (εφόσον ήταν εμπρόθεσμα την ημέρα του προγραμματισμού τους). Μπαλάσκας: Υιοθετήστε οικογένεια
Μια πρόταση που αξίζει να προσεχθεί έκανε ο νέος δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας, στο κλείσιμο της ομιλίας του κατά την ορκωμοσία του. Τώρα, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, κάθε ένας που έχει τη δυνατότητα ας υιοθετήσει μια ανήμπορη και άπορη οικογένεια κι αν μπορεί και μετά τις γιορτές να συνεχίσει το ενδιαφέρον του για την οικογένεια αυτή, να το κάνει.Ας δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας, ας δείξουμε την κοινωνική μας αλληλεγγύη. Οσοι μπορούν ας το κάνουν. Ας κοιτάξουν δίπλα τους, με κατανόηση και ανθρωπιά.
Εντυπωσιακή η Αγωνιστική συνεργασία στους καθηγητές
Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚ με 32,5% και δεύτερη η ΔΑΚΕ με 29,6%. Όμως το εντυπωσιακό είναι το ποσοστό που απέσπασε η Αγωνιστική Συνεργασία (πρόσκειται στο ΣΥΝ) με 25,4%, καταλαμβάνοντας δυο έδρες, όπως και οι μεγάλες παρατάξεις, με τους Γιώργο Ξενέλη και Αλεξάνδρα Κούσκουρη!
Το ίδιο θετικό ήταν και το ποσοστό που πήρε η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (πρόσκειται στο ΚΚΕ), 12,5%, εκλέγοντας τον Σπύρο Σγούρο.
Η εντυπωσιακή αυτή εικόνα έχει να κάνει με τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των καθηγητών και στην αριστερά, τα οποία και κρίνονται θετικά από τους συναδέλφους τους.
Η «Κυριακή στο χωριό» πάει Φανό
Η δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση της εκπομπής και σε συνεργασία με τους φορείς και τους κατοίκους του χωριού, βοηθούν τα μέγιστα, ώστε ο Φανός και το Πάικο να φορέσουν τα γιορτινά τους.
Τα πρώτα ρεπορτάζ για την περιοχή θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, ενώ τα γυρίσματα στην πλατεία του χωριού θα γίνουν το πρωί της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου και μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν.
Ωριμάζει ακόμα ο δρόμος Νέα Σάντα-Θεσσαλονίκη
Δέκα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013, προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 50 εκ. ευρώ, έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα Κοινό Πληροφοριακό Σύστημα Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής SFC (Structural Funds Common system) και βρίσκονται σε κατάσταση αποδοχής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Πρόσκληση στον Αν. Σαμαρά για το συνέδριο του Επιμελητηρίου
«Αίσθημα ικανοποίησης άφησε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονικίδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, όχι τόσο το δείπνο στο οποίο συμμετείχε, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, με οικοδεσπότες πέντε Ευρωπαϊκά διμερή Επιμελητήρια, όσο τα θετικά σχόλια και η ανταπόκριση του επίσημου ομιλητή της εκδήλωσης και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στην πρόσκλησή του για συμμετοχή στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κιλκίς τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Αιμοδοσία στα γραφεία του συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου
H Τράπεζα αίματος του Συλλόγου Πολυκάστρου και Περιχώρων οι «Ακρίτες» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου διενήργησε αιμοδοσία στην αίθουσα του Συλλόγου. Η προσέλευση των ευαισθητοποιημένων προς τούτο αιμοδοτών, μεταξύ των οποίων ήταν και θρακιώτες, ήταν αθρόα και μάλιστα ανεγράφησαν και 10 νέοι στο μακρύ κατάλογο των αιμοδοτών.
Ο Αη Βασίλης έφτασε στους Αντατολικορωμυλιώτες
HOHOHO φώναξε και φέτος ο Άγιος Βασίλης όταν ήρθε στην Αίθουσα του Συλλόγου το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου γεμάτος δωράκια και νόστιμες λιχουδιές για τους μικρούς του φίλους και παιδιά των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου !!Τα παιδιά περίμεναν με ανυπομονησία τον ερχομό του και ο Άη Βασίλης δεν τα απογοήτευσε … Καθισμένος αναπαυτικά στην καρέκλα του..δεχόταν με χαρά τα παιδιά μικρά-μεγάλα, ρωτώντας τους αν ήταν καλά παιδιά την χρονιά που μας πέρασε , αν ταλαιπώρησαν τους γονείς τους με τις αταξίες τους και αν ήταν καλοί μαθητές στο σχολείο, τους έδινε τα δωράκια τους και μετά έβγαινε φωτογραφίες μαζί τους …. Αφού ο Άγιος Βασίλης μοίρασε όλα τα δώρα του αποχαιρέτησε τους μικρούς του φίλους και τους γονείς που τους συνόδευαν, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά..χαρίζοντας τις ευχές του συμβουλεύοντας τους το 2011 να είναι το ίδιο καλά παιδιά όπως και το 2010!!