Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Πράσινοι και Γαλάζιοι συμφωνούν: Δυο δήμοι στο ν. Κιλκίς
Όπως κατ’ επανάληψη είχαμε προϊδεάσει τους αναγνώστες μας, το ΠΑΣΟΚ
υποστηρίζει και επίσημα τη συγκρότηση δυο δήμων στο νομό Κιλκίς ενόψει
της συνένωσης στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας
την περασμένη Πέμπτη προσκλήθηκαν οι γραμματείς των εφτά νομών της
περιφέρεια για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Από το Κιλκίς ήταν
παρών ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης ο οποίος και υποστήριξε – και κατέθεσε
γραπτά- την πρόταση για δυο δήμους, ένα με τη συνένωση των δήμων
Γουμένισσας, Ευρωπού, Αξιούπολης και Πολυκάστρου και δεύτερο με τη
συνένωση των δήμων Κιλκίς, Πικρολίμνης, Γαλλικού, Χέρσου, Κρουσίων,
Δοϊράνης και Μουριών.
Χωρίς εφημερίες γιατρών στο ΕΣΥ
Χωρίς εφημερίες θα λειτουργήσουν μετά τις 15 Μαρτίου το νοσοκομείο
Κιλκίς και τα Κέντρα Υγείας του νομού, μετά τις αποφάσεις της Γενικής
Συνέλευσης της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ) για δυναμικές
διεκδικήσεις.
Η Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΚ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Μετά τις κρίσεις θα το δουν…
Η τύχη της 12ης Μονάδας Επιστράτευσης, η οποία με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου μεταφέρεται συγχωνευόμενη με την 16 ΜΕ στο Σιδηρόκαστρο, παραπέμπεται για μετά τις κρίσεις των στελεχών του στρατεύματος, οπότε και θα σχεδιαστεί ξανά η κατανομή των στρατοπέδων και των κέντρων εκπαίδευσης.
Aγωνιστικές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων
«Καθημερινά οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται στο στόχαστρο της πιο άδικης πολιτικής, καθώς πέρα από το «πάγωμα» των μισθών τους, την περικοπή των επιδομάτων κατά 10%, το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., τις απολύσεις συμβασιούχων, τον περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την αύξηση της φορολογίας, απειλούνται με τα πλέον επώδυνα και απεχθή μέτρα, όπως η κατάργηση του 14ου μισθού, νέα μείωση κατά 10% των επιδομάτων, η αμφισβήτηση της μονιμότητας και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κιλκίς.
Εκδηλώσεις καρναβαλιού
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρυζίων οι εκδηλώσεις καρναβαλιού άρχισαν από τις 23 Ιανουαρίου, όταν το μικτό χορευτικό τμήμα ενηλίκων ταξίδεψε στον Τύρναβο και συμμετείχε στην έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων του ομώνυμου Δήμου. Την Τσικνοπέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, το παιδικό τμήμα παρουσίασε το δρώμενο της «Μπαμπόγριας» στην Αξιούπολη, ενώ τμήμα μεταμφιεσμένων γυναικών έπλεξαν το γαϊτανάκι.
Δρόμος και διασταύρωση καρμανιόλα
Ακόμη ένα σοβαρό τροχαίο είχαμε στη διασταύρωση του Δροσάτου και στο δρόμο Κιλκίς-Πετριτσίου.
Ο δρόμος αυτός και οι διασταυρώσεις του είναι από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου του νομού, με τις νταλίκες προς και από τα τελωνεία Δοϊράνης και Προμαχώνα, να έχουν καταστεί κίνδυνος-θάνατος.
Τις προάλλες θύμα αυτής της κατάστασης έπεσε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Δοϊράνης, Χαράλαμπος Παρτσενίδης, που νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάματα.
Να δούμε πότε αυτό το κράτος θα φθάσει στο σημείο να προστατεύει τους πολίτες του από τα αυτονόητα.
Δεκάδες είναι τα θύματα από τροχαία δυστυχήματα που έγιναν από τον κόμβο του Μεταλλικού μέχρι τον κόμβο του Σ. Μουριών, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι άνθρωποι.
Ελπίζουμε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η προσπάθεια της Νομαρχίας για την κατασκευή ενός δρόμου με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών.
Καλημέρα ευαισθησία
Βρε καλώς τα, τα παιδιά… Τώρα φαίνεται τούς έπιασαν οι ευαισθησίες για τη ρύπανση. Και δημοσιεύουν και επιστολές που καταγγέλλουν τη ρυπογόνα δράση.
Ναι, στη «συνάδελφο» ημερήσια εφημερίδα αναφερόμαστε που δημοσίευσε επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου του συλλόγου Κιλκισιωτών Β. Κωνσταντινίδη. Και καλώς έπραξε.
Ενώ πριν οχτώ χρόνια όταν στην ίδια εφημερίδα κοινοποιήθηκε επιστολή διαμαρτυρίας με υπογραφές 90 κατοίκων του Ηλιολούστου και του Ελευθεροχωρίου η εν λόγω ημερήσια εφημερίδα, μαζί με την εβδομαδιαία ομογάλακτή της, αρνήθηκαν να τη δημοσιεύσουν με το γελοίο επιχείρημα πως οι 90 διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι δεν αποτελούσαν την πλειοψηφία των δυο οικισμών!
Ποιους ευνοούσε η μη δημοσίευση; Μα, εκείνους που ρύπαιναν και συνεχίζουν να ρυπαίνουν το ποτάμι.
Να σημειώσουμε μάλιστα ότι οι εν λόγω τωρινοί ευαίσθητοι ήταν οι μόνοι που δεν δημοσίευσαν την διαμαρτυρία των 90 κατοίκων. Όλες οι άλλες τοπικές εφημερίδες προέβαλαν το θέμα, όπως ήταν λογικό και επιβαλλόμενο από τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Προφανώς τώρα ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, αποτελεί από μόνος του …πλειοψηφία!
* * *
Τα ίδια παιδιά κάνουν και χιούμορ. Τις προάλλες δημοσίευσαν την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κιλκίς περί σφραγίδας και υπογραφών σε ανακοινώσεις της. Και ύστερα αναρωτήθηκαν αφού δεν έστειλε ψήφισμα η ΝΟΔΕ με σφραγίδα και υπογραφή, τι είδους ψήφισμα ήταν αυτό που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα.
Σε εμάς δηλαδή.
Ε, αν κάποτε εργαστούν ως δημοσιογράφοι, ίσως καταλάβουν πως δεν χρειάζονται επίσημα έγγραφα με υπογραφές και σφραγίδες κομμάτων για να ενημερωθούν οι πολίτες για όσα διαδραματίζονται σε κομματικές συσκέψεις.
Αν και εμείς νομίζουμε πως κατά βάθος γνωρίζουν. Απλώς είναι και οι σκοπιμότητες που υπηρετούνται
Απορίες
Είναι κάτι μέρες που διατυπώσαμε μια απορία: Η ιστορική Παιονία δεν ήταν εντοπισμένη βορειότερα της αρχαίας Μακεδονίας; Προς τι λοιπόν η επίκληση της ιστορίας για τη διαιώνιση μιας ανακρίβειας μέσω και της ονομασίας του νέου μεγάλου δήμου της περιοχής ως δήμου Παιονίας;
Δηλαδή αν ο δήμος ονομασθεί: Δήμος Ευρωπαίων με πρωτεύουσα τη Γουμένισσα θα εξακολουθήσουν να αντιδρούν στη Γουμένισσα;
Παρακαλούμε για τον αντίλογο, αν υπάρχει.
Βοήθεια στην Αϊτή
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων
Πολυκάστρου, Αξιούπολης και Γουμένισσας και του Συλλόγου Γυναικών
«Ευκράντη», για τη συγκέντρωση ρουχισμού, προς βοήθεια των πληγέντων
κατοίκων της Αϊτής από τον ισχυρό σεισμό. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 1,5 τόνος ρούχα και οι φορείς εκφράζουν τις
ευχαριστίες τους σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πρόσφεραν με
περίσσια ευαισθησία μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και ανάγκη.
Βιομηχανίες και οικισμοί ρυπαίνουν τον Αγιάκ
Την αγανάκτησή του για τη ρυπογόνα δράση βιομηχανιών και την κακή
διαχείριση αστικών αποβλήτων με θύμα το ποτάμι Αγιάκ εκφράζει ο πρόεδρος
του συλλόγου Κιλκισιωτών Αθυήνας και περιχώρων Βασίλης Κωνσταντινίδης.
Ο καταγόμενος από το Ηλιόλουστο πρόεδρος αναφέρει σε επιστολή
διαμαρτυρίας: