espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 1:06:09 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009 12:46

Καταστραφήκαμε, πράξτε τα δέοντα

Την άμεση παρέμβαση του προέδρου του ΕΛΓΑ ζητεί ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, επικαλούμενος την καταστροφή που υπέστη η παραγωγή σιτηρών, ποσοτικά και ποιοτικά, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Σε ανακοίνωση της ΕΑΣ Κιλκίς αναφέρονται τα εξής:

Τα φορτηγά - καρμανιόλες, πρόξενοι τόσων δυστυχημάτων στους δρόμους του Ν. Κιλκίς επιχειρούν να ελέγξουν και περιορίσουν τα Μεικτά Κλιμάκια Ελέγχου Οχημάτων (ΜΚΕΟ) στο ν. Κιλκίς. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων η συνηθέστερη παράβαση, ελληνικών και ξένων φορτηγών, είναι και η …φονικότερη. Τα φθαρμένα ελαστικά.  Σύμφωνα με τα στοιχεία στους δ΄ρομους του νομού κατά το α’ εξάμηνο διενεργήθηκαν τεχνικοί έλεγχοι σε 3.696 οχήματα (1496 ελληνικά και 2200 ξένα).

Πριν ενάμιση χρόνο ταλαιπωρήθηκε διότι δεν υπήρχε πρόεδρος να υπογράψει ακόμα και την αποδοχή πιστώσεων. Και περίμενε ο εργολάβος εφτά μήνες μέχρι να συνεννοηθούν οι εδώ Γαλάζιοι για το πρόσωπο του νέου προέδρου για να πληρωθεί κάποια από τα χρήματα που του οφείλονταν για τις εργασίες που είχε εκτελέσει. Το έργο προϋπολογισμού   3.500.000 ευρώ δεν είναι απλώς απαραίτητο. Υπερεπείγον μπορεί να χαρακτηριστεί αφού οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες των διαθέσιμων κρεβατιών στο λειτουργούν Γηροκομείο στο κτήριο της Μητρόπολης.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009 12:44

Εύσημα των ΝΕΩΝ για το Κ.Υ. Δροσάτου!

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, ΤΑ ΝΕΑ, αφιέρωσε στο φύλλο της περασμένης Πέμπτης και στην τελευταία της σελίδα, ένα εγκωμιαστικό σχόλιο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Δροσάτου, αυτούς που μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής και όχι μόνο, όπως αποδεικνύεται από το σχόλιο των ΝΕΩΝ.

Τα εύσημα απέσπασε η χορωδία και το χορευτικό του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων, στις 24 Ιουνίου 2009, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς. Η εμφάνισή τους, γεμάτη κέφι και ζωντάνια, ενθουσίασε το κοινό της πόλης μας, το οποίο και τους καταχειροκρότησε. Προσκεκλημένοι του Δήμου μας, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σερρών «Η Αρμονία» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αν. Ρωμυλίας Λιβαδιάς Σερρών «Η Μπάμπω», που ξεχώρισαν με τον ενθουσιασμό τους για χορό και τραγούδι.

9. Στην οδό Βενιζέλου στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου είναι στημένη μαρμάρινη προτομή πάνω σε μαρμάρινη βάση με ορθομαρμάρωση πλακών αφιερωμένη στον Ανώνυμο Ιερέα. Παρουσιάζει η προτομή την κεφαλή ιερέα με καλυμαύχι. Στη βάση της έχει χαραγμένη σε μαρμάρινη εντοιχισμένη πλάκα την εξής επιγραφή “Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου (το ξανατονίζουμε, λάθος το “Κιλκισίου”, το σωστό  είναι “Κιλκίς”) τιμώσα τους κληρικούς της τους εν τω Ιερώ θυσιαστηρίω θεοφιλώς διακονήσαντας και  υπέρ πίστεως και πατρίδος μαρτυρήσαντας τόδε το μνημείον ανήγειρεν 1979”.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:41

Ανατολικό ζήτημα

Όχι, δεν συγκλήθηκε ακόμα η συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Κιλκίς.  Κι ας πέρασαν από την εκλογή των μελών της νέας διοίκησης περισσότερες από 10 ημέρες. Προφανώς ακόμα δεν συμφώνησαν οι πέντε της γαλάζιας πλειοψηφίας αν ο Παύλος Πασσαλίδης θα είναι μόνο διευθύνων σύμβουλος (με πρόεδρο τον Ζουρνατζίδη) ή πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μαζί.
Τελικά ένα είναι το συμπέρασμα: έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι ο Τερζίδης είναι …σαββατογεννημένος.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:40

Νέα επεισόδια

Με ιδιαίτερη επιφύλαξη το μεταφέρουμε, καθώς δύσκολα θα επιβεβαιωθεί στα λόγια αν δεν επιβεβαιωθεί με ..έργα.
Οι εντάσεις στα εσωτερικά του συνδυασμού της Δημάρχου Σόνιας Συμεωνίδου όχι μόνο δεν κατέπεσαν, αλλά οσονούπω αναμένονται και νέα επεισόδια.
Σόνια, κράτει. Διότι στην απλή αριθμητική (των μελών του συμβουλίου) ψέματα δεν χωρούν.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:39

Όχι παιχνίδια

Χρειάστηκε και δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αξιούπολης για να ληφθεί απόφαση και να δοθεί λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο ως προς την τύχη του έργου υδροδότησης των βόρειων οικισμών.
Ως γνωστόν ο πρώτος μειοδότης παραιτήθηκε επικαλούμενος αδυναμία του δήμου να εκτελέσει το έργο πρόσβασης στις πηγές, έργο που ήταν στις συμβατικές του (δήμου)υποχρεώσεις
Το συμβούλιο αποφάσισε να δώσει το έργο στο β’ μειοδότη του διαγωνισμού.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:39

Επιτέλους

Χρειάστηκε να πατήσω  τα 54 χρόνια μου, σχεδόν 30 χρόνια στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, για το δω κι αυτό. Πολιτικό με την ευρεία έννοια του όρου να ζητά συγνώμη και να αναλαμβάνει ευθύνες που σχεδόν δεν του αναλογούν. Ή, του αναλογούν ελάχιστες.