Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Υπεροχή Μπαλάσκα
Όταν δεν υπάρχουν κάλπες, υπάρχουν δημοσκοπήσεις. Δημοσκόπηση έγινε και στο Κιλκίς, από εταιρεία της Θεσσαλονίκης, η οποία διερευνούσε τις τέσσερις υποψηφιότητες των προηγούμενων νομαρχιακών εκλογών και τις σημερινές προτιμήσεις των ψηφοφόρων στα πρόσωπα των, Μπαλάσκα, Συμπιλίδη, Φραγγίδη και Χαλίτσιου.
Που καταλήγουν τα απόβλητα;
Το ερώτημα είναι απλό και διατυπώνεται δημοσίως:. Ποιος φορέας του
νομού ή της πόλης, δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα, υποδέχεται τα
απορρίμματα του Νοσοκομείου Κιλκίς;
Λέμε και ιδιωτικού διότι κυκλοφορούν εδώ και μήνες πληροφορίες ότι τα νοσοκομειακά απόβλητα καταλήγουν σε ιδιωτική χωματερή.
Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Με μια λαμπρή εκδήλωση εγκαινιάσθηκε το Μουσείο Αγροτικής και
Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Ευρωπού, που στεγάζεται στον 1ο
όροφο του ανακαινισμένου παλιού Δημοτικού Σχολείο Ευρωπού. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων, Κώστα Κιλτίδη, το δήμαρχο Ευρωπού Ευθύμη Κουρτζανίδη, την
παρουσία παραγόντων του νομού και πλήθος κόσμου.
Με αγρότες ο Σ. Τσιτουρίδης
Συναντήσεις με τα προεδρεία της ΕΑΣ Αξιούπολης και του Αγροτικού
Συλλόγου Πολυκάστρου είχε ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ και πρώην υπουργός
Σάββας Τσιτουρίδης. Εξ άλλου, ο κ. Τσιτουρίδης συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΕΑΣ Κιλκίς. Και τις τρεις συναντήσεις απασχόλησαν θέματα, ζητήματα και προβλήματα που αφορούν στην κατάσταση της γεωργίας και κτηνοτροφίας στο Νομό μας. Ο κ. Τσιτουρίδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των παραπάνω φορέων ότι
θα ζητήσει από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων μία άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση στα
οξυμένα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας.
Θριαμβευτική νίκη
Με το δεξί μπήκε στο νέο έτος η ομάδα χάντμπολ του ΓΑΣ Κιλκίς, η οποία μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα και παρουσία πολλών φιλάθλων επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 31-28 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και αποφασιστικά για την επικράτηση, γνωρίζοντας ότι απέναντι τους είχαν μια ισχυρή και αξιόλογη ομάδα. Παίζοντας με πάθος και ψυχραιμία πήραν το προβάδισμα από την αρχή, το οποίο διατήρησαν μέχρι το ημίχρονο, όπου και προηγήθηκαν με 16-14. Κάθε φορά που πλησίαζε να ισοφαρίσει η ΑΕΚ, ο ΓΑΣΚ έβρισκε τους διαδρόμους να κρατάει σταθερή τη διαφορά των δύο ή τριών τερμάτων.
Από εβδομάδα το χρήμα στους αγρότες
Αν δεν συμβεί τα απρόοπτο, οι αγρότες θα εισπράξου από την προσεχή
εβδομάδα την προκαταβολή που έδωσε μέσω των ενώσεων η κυβέρνηση για τα
απούλητα δημητριακά τους.
Η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς απέστειλε ήδη μέσα στην εβδομάδα σε δυο
«δόσεις» τις καταστάσεις δικαιούχων σε ηλεκτρονική μορφή προς την ΑΤΕ
και το Γενικό λογιστήριο του Κράτους. Η διαδικασία αυτή πανελλαδικά
έχει καταληκτική προθεσμία την 16η Ιανουαρίου (σήμερα) και είναι
χαρακτηριστικό πως καμιά Ένωση μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκε. Εικάζεται
μετά βεβαιότητας ότι από την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει εκταμίευση των
ποσών και πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αγροτών.
Ούτε πιέσεις δεχθήκαμε Ούτε καθυστερήσαμε
Από τη διοίκηση της ΑΣ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Mε αφορμή λανθασμένες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και
φήμες περί δήθεν κωλυσιεργίας εκ μέρους της Ενωσης Κιλκίς όσον αφορά το
θέμα της καταβολής του άτοκου δανείου και την πληρωμή των παραγωγών για
τις αδιάθετες ποσότητες δημητριακών εσοδείας 2008, ο Πρόεδρος κ.
Χαράλαμπος Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Βιβλία αναζητούν οι Ακρίτες Επταλόφου
Προσπάθεια εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης του πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», ο οποίος ιδρύθηκε το 1995 και είναι ιδρυτικό μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.). Ο σύλλογος διατηρεί τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, πραγματοποιεί παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος (π.χ. δενδροφυτεύσεις, ενημέρωση των αγροτών της περιοχής για νέες καλλιέργειες και τρόπους εξοικονόμησης νερού κ.α.) και διοργανώνει θεματικές εκδηλώσεις.
Τι να προσέξουμε στις εκπτώσεις
Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως 28 Φεβρουαρίου. Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών ν. Κιλκίς σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Σε μια εποχή που η χρηματοοικονομική κρίση είναι το κυρίαρχο θέμα,
έχει αγγίξει για τα καλά την τσέπη μας, και όλοι έχουμε αρχίσει να
σκεφτόμαστε πως θα ξοδέψουμε λιγότερα, η περίοδος των εκπτώσεων πρέπει
αφ’ ενός να αξιοποιηθεί από εμάς, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με
αγορές φθηνές και καλές και αφ’ ετέρου να μας προβληματίσει, ώστε να
επαναπροσδιορίσουμε τις πραγματικές μας οικονομικές δυνατότητες.
Με εξώδικο προστατεύουν την οχτάωρη εργασία τους
Οι εκκλήσεις και κατά καιρούς διαμαρτυρίες τους να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματά τους δεν εισακούστηκαν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, έπειτα από σχετική πρόταση της ομοσπονδίας τους;, προχώρησαν από χθες σε εξώδικες διαμαρτυρίες προς τις διοικήσεις των ιδρυμάτων όπου εργάζονται.