Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:00:54 μμ
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:50

KKE: «Οι λαοί στο στόχαστρο»


kke


H άσκηση εσωτερικής καταστολής και διεξαγωγής επιχειρήσεων σε κατοικημένες περιοχές που έγινε 3-4/2/2011 στην Κορομηλιά υπό την ευθύνη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που εδρεύει στη Νέα Σάντα [ μονάδες της συμμετέχουν είτε στις δυνάμεις που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Battle Group), είτε στην Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF), είτε στην Ταξιαρχία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE) ], δείχνει ξεκάθαρα τον επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα προσανατολισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Προσδεδεμένες στα ιμπεριαλιστικά δόγματα περί «νέων απειλών», εκτρέπονται από το ρόλο τους σαν υπερασπιστές της άμυνας της χώρας και στρέφονται σε ρόλους και αποστολές που στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα, αναγορεύοντάς το σε εχθρό.
Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τέτοιες και άλλες ασκήσεις και αποστολές, δεν είναι άλλο από το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
Είναι το δόγμα περί διεθνούς «ασφάλειας», «σταθερότητας» και αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας» και των άλλων «ασύμμετρων απειλών», μέσα από το οποίο «νομιμοποιούνται» οι επεμβάσεις, οι αποκλεισμοί χωρών, οι «προληπτικοί» πόλεμοι κλπ.
Το ίδιο δόγμα χαρακτηρίζει και τον ευρωστρατό, τη συγκρότηση του οποίου στήριξαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τον προπαγανδίζει σαν «αντίβαρο στο ΝΑΤΟ».
Αυτό είναι το δόγμα και του ελληνικού στρατού ξηράς, τμήματα του οποίου και στο παρελθόν έχουν εκπαιδευτεί εντός των συνόρων για την αντιμετώπιση διαδηλωτών.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παράλληλα με την παρουσία τους στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα όπου Γης, με ενεργό συμμετοχή στους στρατούς κατοχής, εκπαιδεύονται τώρα για το κοντινό ενδεχόμενο να στραφούν ενάντια στον ίδιο το λαό της χώρας τους, με κοινό παρονομαστή στις δυο αποστολές, την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Καθόλου τυχαία, στις απειλές που συνιστούν την «τρομοκρατία», όπως την ορίζουν οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συγκαταλέγονται ενέργειες και δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Σύμφωνα με τον «ευρωτρομονόμο», στις «ασύμμετρες απειλές» που καλούνται ν' αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, περιλαμβάνονται και η «σοβαρή προσβολή ή καταστροφή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δομών», δηλαδή μια απεργία ή μια κατάληψη. Γεγονός που σημαίνει ότι εκπαιδεύουν τον ελληνικό στρατό κατά του ελληνικού λαού.
Επικίνδυνη επιλογή που πρέπει να πάρει πολιτική απάντηση με οργανωμένο ενιαίο ταξικό-λαϊκό αγώνα και δραστική αποδυνάμωση των πολιτικών των κομμάτων του κεφαλαίου.
Η ιμπεριαλιστική επίθεση στους λαούς, που είναι ενιαία στο στρατιωτικό και στο οικονομικό πεδίο, επιτείνει την ανάγκη για αντίστοιχη ενιαία δράση των λαϊκών δυνάμεων. Για την απόκρουση - ανατροπή της πολιτικής ΔΝΤ - ΕΕ - πλουτοκρατίας, της εξουσίας των μονοπωλίων στη χώρα μας και την αποδέσμευσή της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

 

KKE-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΛΚΙΣ