Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Σύσκεψη Κιλτίδη για αδέσποτα ζώα
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος
Κιλτίδης είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και
με εκπροσώπους των δέκα μεγαλύτερων πληθυσμιακά Δήμων της χώρας για το
θέμα των αδέσποτων ζώων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Αθηναίων, Πατρέων,
Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων, Βόλου, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, της
Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών, ο Πρόεδρος του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε κ. Σπύρος
Κυριάκης, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Αθηνά
Τραχήλη, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Νίκος
Παπαδόδημας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων μικρών ζώων Αττικής
κ. Θεόδωρος Χιωτάκης.
«Καμπάνα» για ρύπανση από μονάδα βιοντίζελ
Την Άνοιξη του 2006 το Σταυροχώρι αναστατώθηκε από τις διαμαρτυρίες κατοίκων για ρύπανση του περιβάλλοντος με υγρά απόβλητα του εργοστασίου παραγωγής βιοντίζελ. Μετρήσεις του δήμου Κιλκίς απέδειξαν ότι τα όρια επιτρεπτών ρύπων είχαν παραβιαστεί και ο Δήμαρχος κ. Δ. Τερζίδης είχε ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας. Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και μάλιστα στις 26 Απριλίου είχε οργανωθεί λαική συνέλευση, όπου πέραν των κατοίκων είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους και γνωστοί επενδυτές της περιοχής.
Χωρίς αυξήσεις στα τέλη και με τοπική συγκοινωνία
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η δημοτική αρχή Χέρσου απάντησε με «πάγωμα» των τιμών των δημοτικών τελών, ενώ το τελικό αποτέλεσμα κάποιων αυξομειώσεων είναι προς όφελος των δημοτών.
Τα βασικά εκ των τελών, της ύδρευσης και της καθαριότητας φωτισμού παραμένουν ως έχουν.
Ειδικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Χέρσου αποφάσισε να κρατήσει για άλλη μια χρονιά το τιμολόγιο του νερού στα 0,55 Ευρώ/ λίτρο. Μείωσε το τέλος σύνδεσης από 140 ευρώ σε 110 ενώ αύξησε το πάγιο από 25 σε 30 ευρώ.
Δεν ξεχνά
Στη Βουλή και εγγράφως πρέπει να είναι σοβαρός. Κι όταν ερωντάται να απαντά με σωφροσύνη. Έτσι και έπραξε ο κ. Ιωαννίδης στην ερώτηση των δυο βουλευτών του Κ.Κ.Ε. για την αποπεράτωση του κλειστού κολυμβητηρίου.
Θα το δημοπρατήσουμε, δεσμεύτηκε εγγράφως.
Βεβαίως από τις δεσμεύσεις ουδείς έπαθε τίποτε εν Ελλάδι. Κι όταν μας επισκέφτηκε ένα μήνα αργότερα, ανήμερα της εθνικής επετείου, διέπραξε ασχήμιες και μάλιστα στις επετειακές εκδηλώσεις.
Να έρθει να τα πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στον έκπληκτο Δήμαρχο του Κιλκίς.
Αντίδραση βγαλμένη μέσα από τις κερκίδες, όπου τα πλήθη τω οπαδών κραυγάζουν.
Προφανώς δεν είναι όλοι οι υπουργοί σαν τον κ. Ιωαννίδη. Ούτε συμπεριφέρονται όπως ο πρώην προπονητής μπάσκετ. Αλλά…
Αλλά είναι μερικοί σαν τον κ. Ιωαννίδη που δικαιώνουν τους φανατικούς της άλλης πλευράς, όταν αποφαίνονται δια βοής: ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.
Και να θέλει να ξεχάσει δηλαδή, δεν τον αφήνουν υφυπουργοί όπως ο κ. Ιωαννίδης.
Δικαιούμαστε κολυμβητήριο
Συνεδρίαση της Επιτροπής Διεκδίκησης Αθλητικών Έργων του Δήμου Κιλκίς
πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κιλκίς . Κατά τη
διάρκειά της ο δήμαρχος Δημήτρης Τερζίδης ενημέρωσε τα μέλη της
Επιτροπής , που εκπροσωπούν αθλητικούς συλλόγους του Δήμου , για τις
επαφές του και τις πρόσφατες εξελίξεις , που αφορούν σε σημαντικά έργα
αθλητικής υποδομής του δήμου.
Ο κ. Τερζίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της παράδοσης του νέου
κλειστού γυμναστηρίου , καθώς και στη δρομολόγηση κατασκευής του
κλειστού προπονητηρίου στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς , εκφράζοντας την
ικανοποίησή του για τις θετικές αυτές εξελίξεις. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε
στο "πάγωμα" του έργου κατασκευής του κολυμβητηρίου.
Μαθήματα ευπρέπειας και πολιτισμού από τις ΗΠΑ του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη
Συνηθίζουμε να ελεεινολογούμε την πολιτική ζωή των ΗΠΑ εμείς οι Έλληνες φωτοδότες του δυτικού πολιτισμού.
Υποτίθεται πως εμείς ασχολούμαστε με την ουσία της πολιτικής κι εκείνοι
με το σόου, το θέαμα, το ευτελές, όταν βέβαια δεν τους κατηγορούμε ως
τους «φονιάδες των λαών».
Ωστόσο οι πρωταγωνιστές της σημαντικότερης μεταπολεμικά εκλογικής
αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ και κατ’ επέκταση το αμερικανικό πολιτικό
σύστημα, έδωσαν ένα μάθημα συνολικά στους Ευρωπαίους και κατά μείζονα
λόγο στους μονίμως εκτροχιασμένους συνέλληνες πολιτικούς.
Ο δήμος Ευρωπού τίμησε έφηβη βουλευτή
Ο Δήμος Ευρωπού τίμησε τη μαθήτρια Ιωαννίδου Φεβρωνία, του Ιωάννη, η
οποία κατάγεται από ΔΔ Μεσιάς για την διάκρισή της να εκπροσωπήσει το
νομό Κιλκίς ως βουλευτής στη Βουλή των Εφήβων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον
Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Υπουργείο
Παιδείας. Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια θετικής στάσης
των νέων για συμμετοχή στα κοινά, και η διατύπωση μιας προσωπικής
γραπτής πρότασης αναφορικά με το μέλλον του τόπου που ζει.
Χρήσιμα συμπεράσματα για το Βοτανικό Κήπο
Χρήσιμες αποδείχθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας για τον βαλκανικό βοτανικό κήπο Κρουσίων, όσον αφορά στις δυνατότητες που προσφέρει για έρευνα, αξιοποίηση, εκπαίδευση, πολιτισμό και τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς από το εθνικό ίδρυμα αγροτικών και γεωλογικών ερευνών (ΕΘΙΑΓΕ) σε συνεργασία με τους Δήμους Κιλκίς και Κρουσίων, την «Κοινωνία Πολιτών» και τα Τοπικά Συμβούλια Νέων Κιλκίς και Κρουσσών.
Περί χρεών και έργων στο Δήμο Δοϊράνης
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην T.V. 100 o κ. Καλπακίδης ως Δήμαρχος του Δήμου Δοϊράνης αντί να αναφερθεί, ως όφειλε, στο όραμά του για τον Δήμο που διοικεί εδώ και δύο χρόνια, στα προβλήματα καθημερινά και διαρκείας που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Δήμου μας, αλλά και στο έργο που επιτέλεσε (αν επιτέλεσε) στη διετία που πέρασε και τον σχεδιασμό των έργων του για την επόμενη διετία (αν υπάρχει) αναφέρθηκε εντέχνως στα χρέη που άφησαμε παρότι σε πολλά δημοτικά συμβούλια έριξε την εθύνη των διαδόσεων για χρέη στους συμβούλους του κ. Μουρουζίδης, (πολλά χρέη εφέκανε μας) και Καλφόπουλο (για 130.0000 οφειλές στην ΔΕΗ που δεν υπήρχαν) μίλησε για τα χρέη που παρέλαβε, προφανώς θέλοντας να δικαιολογήσει την μέχρι τώρα πορεία του.
Απρέπεια
Ήταν τουλάχιστον πολιτικά απρεπής η συμπεριφορά των διοργανωτών της ημερίδας για τον Βοτανικό Κήπο που επέλεξαν να μην διαβάσουν ένα σύντομο χαιρετισμό του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη.
Απρεπής και συνάμα αντιπαραγωγική. Αν η διοργάνωση αποσκοπούσε στην ενημέρωση περί τη λειτουργία και τη συνέχισή της υπό οποιοδήποτε νομικό καθεστώς οι διοργανωτές ώφειλαν να ενημερώσουν και για τις αποφάσεις και θέσεις του Υπουργείου ώστε να κριθούν από τους συμμετέχοντες.
Η εξήγηση περί «έλλειψης χρόνου» για ένα τρίλεπτο χαιρετισμό του καθ’ ύλην αρμόδιου υφυπουργού είναι σχεδόν κωμική όταν αφορά σε μια δίωρη εκδήλωση.
Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι οι διοργανωτές δεν τρέφουν τα καλύτερα αισθήματα ή την καλύτερη άποψη - και δικαίωμά τους- για τον κ. Κιλτίδη και την προσφορά του στον Βοτανικό Κήπο.
Αλλά ακόμη και σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα αποτελούσε πράξη έξυπνη να διαβαστεί το κείμενο με τις θέσεις του «αντιδίκου» ή του αντιπάλου. Πόσο μάλλον σε μια ημερίδα.