espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 7:13:24 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε την Παρασκευή 2 Μαΐου τη λειτουργία της ιδιωτικής μονάδας πολλαπλασιαστικού υλικού δενδρυλλίων ροδιάς Agronet E.E. στο Δυτικό ν. Πέλλας. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κιλτίδης συνεχάρη τον ιδιοκτήτη της νέας σύγχρονης μονάδας κ. Στέφανο Κασίδη για το όλο εγχείρημα ενώ τόνισε ότι το ρόδι, προϊόν που έχει συνδεθεί διαχρονικά με τη γονιμότητα και την καλή τύχη, συνιστά μια προσοδοφόρα εναλλακτική καλλιέργεια που ανοίγει νέους δρόμους στην αγροτική μας οικονομία.
 Ως συναισθηματικά και ασιθητικά φορτισμένη επαναφορά στα πάτρια εδάφη εκλαμβάνει ο Κώστας Λαχάς την έκθεση ζωγραφικών του έργων, υπό τον τίτλο “Εχέδωρος-Θερμαϊκός-Εχέδωρος”, που διοργανώνεται από την “ΤΕΧΝΗ” στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων του Κιλκίς, “Ελευθέρια 2008”, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν τη Δευτέρα 12 Μαϊου και ώρα 8.30 μ.μ.
 Ο  Οργανισμός  Πολιτισμού  Νέας  Γενιάς  και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς οργανώνει την παράσταση της θεατρικής ομάδας εφήβων του ΟΠΟΝΓΑ, με το έργο: «Ποιοι είναι οι καινούριοι φίλοι μας;», την  Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαΐου 2008 και ώρα 9μ.μ,. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Στην πρώτη θεατρική τους προσπάθεια  η ομάδα των εφήβων επέλεξε το έργο της Ελένης Πέγκα «Ποιοι είναι οι καινούριοι μας φίλοι;», ένα έργο σπονδυλωτό που μας ξεναγεί στην Πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία το 1993.
Η σύλληψη ενός ημεδαπού 32 ετών με ποσότητα ηρωίνης 1,2 γραμμαρίων, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο των ανδρών της Ομάδας δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κιλκίς στις 29 Απριλίου στο Κιλκίς, οδήγησε τους αστυνομικούς σε σημαντικότερα ευρήματα. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην «πηγή» της ηρωίνης, την οποία προμήθευσαν στον συλληφθέντα τρεις ημεδαπές.
Σ’ αυτήν του τίτλου Ευρώπη των λαών πιστεύουμε οι Έλληνες σύμφωνα με αναφορά του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Από το Δημοτικό Σχολείο όταν ζωγραφίζαμε χάρτες χωρών και Ηπείρων έμεινε στο υποσυνείδητό μου η πορεία της σιδηροδρομικής γραμμής Λισσαβόνας- Μόσχας- Ουραλίων- Βλαδιβοστόκ μέσω άλλων Ευρωπαϊκών πρωτευουσών που ένωνε τα όρια της γηραιάς ηπείρου από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια.
Κυριακή, 04 Μαϊος 2008 06:41

Δεν ήταν εκεί...

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΕΣ ήταν οι πρωτομαγιάτικες εργατικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη και αντιμετώπισαν με αδιαφορία την πρόσκληση των συνδικαλιστικών παρατάξεων για χωριστές συγκεντρώσεις. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ εργαζόμενοι προσήλθαν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, που έγινε στο Πεδίον του Αρεως, το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης και επεισοδίων μεταξύ συνδικαλιστών συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΑΣΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.
Κυριακή, 04 Μαϊος 2008 06:40

H Πρωτομαγιά ήταν «κόκκινη»

 Το χρώμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Κιλκίς ήταν κυριολεκτικά «κόκκινο», αφού μόνο το ΠΑΜΕ, η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, μπόρεσε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία, με το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς και την ΑΔΕΔΥ να έχουν μόλις 20 άτομα στη δική τους συγκέντρωση. Η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ ήταν μαζική και μαχητική, με συνθήματα μέχρι το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης μπροστά στο Δημαρχείο, ενώ για πρώτη φορά αισθητή ήταν και η παρουσία νέων ανθρώπων στην κινητοποίηση.
Κυριακή, 04 Μαϊος 2008 06:39

Ελπίζει ο ΓΑΣΚ

 Ο ΓΑΣΚ έχασε το πλεονέκτημα έδρας, μετά την ήττα του με 26-29 από τον ΑΣΕ Δούκα στον πρώτο αγώνα πλέι οφ για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος χαντ μπολ της Α1 εθνικής κατηγορίας.Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του Κιλκίς στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, δεν στάθηκε ικανή να βοηθήσει τους αθλητές του ΓΑΣΚ για την πρώτη και καθοριστική νίκη των πλέι οφ.
 Τα προβλήματα που απασχολούν  τον εμπορικό κόσμο του Πολυκάστρου συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του συλλόγου του, που πραγματοποιήθηκε με τη παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κ. Παύλου Τονικίδη. Τόσο ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Αδαμόπουλος όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου αναφέρθηκαν αναλυτικά σε σημαντικά προβλήματα που επιζητούν λύσεις προκειμένου να τονωθεί η αγορά και να "ανασάνει" ο εμπορικός κόσμος της περιοχής.
 Το Διδακτικό Προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων του  2ου   Δημοτικού Σχο-λείου Κιλκίς προγραμμάτισαν και πραγματοποίησαν, με εξαιρετική επιτυχία,   τριή-μερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα από 18 έως 20 Απριλίου 2008 για τους 55 μαθητές της ΣΤ΄Τάξης. Αφορμή για τη μαγευτική και πλούσια σε εμπειρίες εκπαιδευτική  εκδρομή αποτέλεσε η έγκριση της αίτησης του Σχολείου για επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, με την πιο κάτω πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημητρίου Σιούφα: