Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:49:54 μμ
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 09:10

Νίκος Γ. Αβραμίδης : "Η δράση μου στον κοινωνικό χώρο"

Το 1997 μπήκα στο χώρο των Ατόμων με Αναπηρία. Κύριος σκοπός μου ήταν και είναι η κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία, η αλληλοαποδοχή τους από την κοινωνία και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Ως Γεν.Γραμ. στο Σύλλογο για τρία χρόνια και από το 2000 μέχρι   σήμερα ως Πρόεδρος.Επίσης από το 2003 εως σήμερα είμαι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, που έχει έδρα την Αθήνα.
Παρέλαβα έναν Σύλλογο 200 Μελών χωρίς τη σχετική οργάνωση και σήμερα αριθμεί 2400 μέλη με πολλές δραστηριότητες και καλή οργάνωση. Το Σωματείο μας σύμφωνα με το νέο Καταστατικό είναι Μέλος της Ε.Σ.Α.με Α. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μετά από αδράνεια χρόνων, στέκεται γερά ,είναι ένα οργανωμένο Σωματείο τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο .Συμμετέχει ενεργά στα συνέδρια που διοργανώνονται από διάφορους φορείς και κυρίως από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.) και έχουν σχέση με τα διάφορα προβλήματα των ΑμεΑ . Οι δραστηριότητες  του Σωματείου δεν είναι μόνον οι διανομές τροφίμων. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στον χώρο γενικά των Αναπήρων που έχουν σχέση με την οικονομική στήριξη των ατόμων αυτών, με την κοινωνική στήριξη, με τα θέματα πρόνοιας, με την υγειονομική τους αποκατάσταση και θεραπεία ,κ.λ.π. Δηλαδή προβλήματα συνταξιοδότησης από τον ασφαλιστικό τους φορέα, επιδόματα πρόνοιας, θέσεις εργασίας, κοινωνικός τουρισμός, θέματα πρόσβασης ,κ.λ.π.
Αυτά τα προβλήματα προσπαθεί η Συνομοσπονδία να επιλύσει με προτάσεις και διάλογο με την πολιτεία.
Αυτό που οραματίζομαι στο τέλος της θητείας μου ,αν εκλεγώ με Δήμαρχο τον Βαγγέλη Μπαλάσκα,είναι να αφήσουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές κάποιες σημαντικές υποδομές στο Δήμο και να καταφέρουμε να καλυτερεύσουμε την ζωή των συνδημοτών μας, παρέχοντας υπηρεσίες όσον το δυνατόν καλύτερες από παλαιά.
Ένα Δήμο ανανεωμένο από οράματα και πολιτικές,περα από αγκυλότητες,με ένα και μοναδικό σκοπό. Κοντά στα προβλήματα του πολίτη και στην καθημερινότητά του. Εξάλλου αυτό κάνω εδώ και 10 χρόνια που βρίσκομαι στον Αναπηρικό Χώρο και όχι μόνον σ’ αυτόν. Ολα τα παραπάνω όχι μόνο τα οραματίζομαι ,αλλά θέλω να πιστεύω και θα προσπαθήσω να τα πραγματοποιήσω για το καλό όλων μας