espa pkm

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 8:04:48 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τις επικίνδυνες κινήσεις τους στην Ταϊβάν που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα. Η Κίνα εξέφρασε έντονες ανησυχίες σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να ενισχύσουν τη στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν.

Η Βουλγαρία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλισθενικής Γυμναστικής το 2025, δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Γιορντάν Γιόφτσεφ. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο στάδιο Asics Arena της Σόφιας τον Απρίλιο.

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να ενεργήσει κατά των Χούθι, απαντώντας στις πρόσφατες επιθέσεις. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του κατά των Χούθι στην Υεμένη, κατηγορώντας τους ότι θέτουν σε κίνδυνο τη διεθνή ναυσιπλοΐα και τη σταθερότητα του διεθνούς συστήματος.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας στον Ανατολικό όμιλο (στο Δυτικό αναβλήθηκαν) της ΕΠΣ Κιλκίς, που διεξήχθησαν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, έχουν ως εξής:

Συνελήφθη στις 21 Δεκεμβρίου 2024 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης να κατέχει δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στις 9 Δεκεμβρίου 2024 στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου και προσπάθησε να απωθήσει τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διαφύγει.

Η έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου 21/12/2024 θόλωσε το νερό μερικών γεωτρήσεων του ποταμού Γαλλικού και τέθηκε αυτόματα εκτός λειτουργίας το κεντρικό αντλιοστάσιο υδροδότησης της πόλης Κιλκίς από το όργανο ελέγχου θολότητας. Οι θολές γεωτρήσεις απομονώθηκαν και η πόλη υδροδοτείται με περιορισμένη δυναμικότητα.

Ο Κιλκισιακός κέρδισε με 1-0 τον Ηρακλή Αμμουδιάς, στο Κιλκίς, για την 16η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής.  Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Πιπερτζής  στο 73', που χάρισε και τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Χατζηιωαννίδη.

Γράφει η Έλλη Φρεγγίδου, Ψυχολόγος

Τι είναι αυτό που κάνει άραγε τους ανθρώπους να γίνονται πιο συμπονετικοί τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων;

Είναι μήπως η βαθύτερη ανάγκη μας να απαλλαγούμε από τις όποιες μικρότητες, δίνοντας τον αγώνα μας για τη σωτηρία της ψυχής μας ή η ενοχική μας διάθεση για τη δική μας ευημερία μέσα σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες;

Έχω καταφύγει σε αυτό το ερώτημα, όλες αυτές τις φορές, που κρατώ τα γιορτινά μου ψώνια και περνώ μπροστά από έναν επαίτη που στέκει σε μια γιορτινή και λαμπερή βιτρίνα ενός εμπορικού καταστήματος.

Νομίζω πως η φιλεσπλαχνία μας, η επιθυμία για μετάνοια και συγχώρεση αλλά και η φιλανθρωπική μας διάθεση προϋποθέτουν μια εσωτερική και μακρά διεργασία για τα κίνητρα και τις προθέσεις των πράξεών μας.

Γιατί, λοιπόν, επιλέγω τα Χριστούγεννα για να στείλω ένα δέμα σε μια οικογένεια που στερείται τα προς το ζην; Γιατί επισκέπτομαι τώρα συχνότερα τους γονείς μου στο σπίτι τους; Γιατί συγχωρώ (αν ασφαλώς το πράττω) με μεγαλύτερη μεγαλοψυχία όσους με πλήγωσαν; Γιατί περνώ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά και την οικογένειά μου;

Η πιο σπουδαία μάχη των ανθρώπων είναι για μένα αυτή με την υποκρισία.

Την υποκρισία που, συχνά, μπορεί να εδράζεται στα γιορτινά οικογενειακά τραπέζια, στα σταυρωτά φιλήματα των ημερών, στις αμετροεπείς χειραψίες των πολιτικών και στα αναρίθμητα χαμόγελα μέσα σε μια κοινωνία μοναχικών διαδρομών και παράλληλων μονολόγων.

Είμαστε, όμως, όλοι μας υποκριτές;

Δεν είμαστε αν δεν θέλουμε να γίνουμε. Αν με ειλικρίνεια και καθαρή ψυχή, πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον. Αν φροντίσουμε λίγο παραπάνω το «είμαι» από το «φαίνομαι».

Δεν θεωρώ πως υπάρχει «φύσει κακός» άνθρωπος. Όλοι έχουμε μέσα μας την καλοσύνη και την ανάγκη να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Η πορεία της ζωής, τα προσωπικά μας βιώματα, οι πονετικές μας ιστορίες, πολλές φορές, πλάθουν μια «τραχιά ψυχή», που στην πραγματικά αποτελεί φορτίο για εμάς και για την προσωπική μας εξέλιξη.

Αν έχουμε, λοιπόν, κάτι να κατακτήσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, ίσως είναι αυτή ακριβώς η ειλικρίνεια, η άδολη αγάπη, το γνήσιο ενδιαφέρον και το μεγαλείο της συγχώρεσης, όταν αυτή δεν πηγάζει από ιδιοτελή συμφέροντα και ποταπά κίνητρα.

Έχουμε να κατακτήσουμε αυτό το tabula rasa της βρεφικής μας ψυχής, την ώρα της δικής μας γέννησης.

Το τίμημα της ειλικρίνειας και της αυθεντικότητας είναι, ασφαλώς, βαρύ και απαιτεί πραγματική αντοχή, καθώς αποτελεί, σχεδόν πάντοτε, ένα βαθύ ναρκισσιστικό πλήγμα.

Η θρησκεία, η πολιτική, η τέχνη και η ψυχολογία έχουν μια κοινή βάση, όσο κι αν αντιμετωπίζονται, πολλές φορές, με μια έντονη δυσπιστία: την αγάπη για τον άνθρωπο.

Οι άνθρωποι μπορεί να δώσαμε μια άλλη χροιά στις διαστάσεις που αυτές υπηρετούν, μα μπορούμε να φτιάξουμε ξανά έναν κόσμο που να μας χωράει όλους.

Τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία.

Μια ευκαιρία να γεννηθεί ξανά ο Άνθρωπος μέσα μας.

Μια ευκαιρία να μοιραστούμε τον κόσμο που μας αναλογεί.

Αυτός ο «Άγιος της Ποίησης», ο Τάσος Λειβαδίτης, με την ταπεινότητα που τον διέκρινε, χάρισε στην ανθρωπότητα το ποίημα «Επίλογος» (από την ποιητική συλλογή Ανακάλυψη, 1978, εκδ. Κέδρος), το οποίο εύχομαι να γίνει φάρος για τα φετινά αλλά και για κάθε επόμενα Χριστούγεννα της ύπαρξής μας:

«…Τὸ βράδυ ἔχω βρεῖ ἕναν ὡραῖο τρόπο νὰ κοιμᾶμαι.
Τοὺς συγχωρῶ ἕναν-ἕναν ὅλους.
Ἄλλοτε πάλι θέλω νὰ σώσω τὴν ἀνθρωπότητα,
ἀλλὰ ἐκείνη ἀρνεῖται.

Ὅμως ἀπόψε, βιάζομαι ἀπόψε,
νὰ παραμερίσω ὅλη τὴ λησμονιὰ
καὶ στὴ θέση τῆς ν᾿ ἀκουμπήσω,
μιὰ μικρὴ ἀνεμώνη.

Κύριε, ἁμάρτησα ἐνώπιόν σου, ὀνειρεύτηκα πολὺ
μιὰ μικρὴ ἀνεμώνη. Ἔτσι ξέχασα νὰ ζήσω.
[……….]

Ζήσαμε πάντοτε ἀλλοῦ.
Καὶ μόνο ὅταν κάποιος μᾶς ἀγαπήσει, ἐρχόμαστε γιὰ λίγο
κι ὅταν δὲν πεθαίνει ὁ ἕνας γιὰ τὸν ἄλλον εἴμαστε κιόλας νεκροί.»

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν βρίσκεται στη Δαμασκό, όπου συναντήθηκε με τον Άχμεντ αλ Σάρα (Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι), ηγέτη της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS).

Ο Πούτιν απειλεί με περισσότερες καταστροφές στην Ουκρανία, με φόντο πρόσφατη επίθεση στο Καζάν. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα για μια νέα σειρά καταστροφών στην Ουκρανία, έπειτα από μια επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που έπληξε κτήρια στο Καζάν, στην κεντρική Ρωσία.