espa pkm

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 7:07:48 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική αποχώρηση της Ρωσίας από τη βάση Χμεϊμίμ στη Συρία. Η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, στη Συρία, φαίνεται να επιταχύνεται, όπως καταδεικνύουν πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η τεχνολογική εταιρεία Maxar.

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου, όλοι όσοι απολογήθηκαν σήμερα για συμμετοχή στο κύκλωμα των πολεοδόμων, που με επίκεντρο τη Χαλκιδική ενέκριναν, έναντι αμοιβής, παράνομες ενέργειες και κατασκευές.

Ελάχιστοι Σύροι πρόσφυγες επιστρέφουν στη χώρα τους παρά την πτώση του Άσαντ, λόγω αβεβαιότητας και οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), οι Σύροι πρόσφυγες εξακολουθούν να διστάζουν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βαλεντίν Μούντροφ, ανακοίνωσε την έναρξη οικοδόμησης μιας εθνικής αρχιτεκτονικής κυβερνοασφάλειας στη Βουλγαρία, στοχεύοντας στις διοικητικές αρχές και τους φορείς παροχής δημόσιων υπηρεσιών.

Στον ρόλο που πρέπει να έχει η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, κατά την ομιλία του στο 1ο Vermio Forum 2024, που πραγματοποιείται στη Νάουσα, με τίτλο: Ο ρόλος των μεγάλων δυνάμεων στο διεθνές σύστημα σήμερα.

Στην πρωτοπορία παραμένει το αιματολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παπανικολάου, καθώς παρέχει στους ασθενείς τη δυνατότητα ίασης με όλα τα μέσα, όπως επισημάνθηκε στο συνέδριο για τα 40 χρόνια του τμήματος.

Στο 1ο Vermio Forum, που διεξήχθη στη Νάουσα, συμμετείχε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Πρόκειται για ένα Forum, το οποίο διοργανώνει ο καθηγητής Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σπύρος Λίτσας, και είχε ως θέμα τον ρόλο των μεγάλων δυνάμεων στο διεθνές σύστημα σήμερα.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τα  εγκαίνια του  εκθεσιακού σταθμού «Ευρωπαίων η Πόλις», στο πλαίσιο της δράσης «Συναντήσεις Μουσείων στο Εθνικό», από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς.  

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (14-12-2024)

Διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τον προϋπολογισμό και αποφυγή παράλυσης των δημόσιων υπηρεσιών. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό, η οποία θα αποτρέψει την επικείμενη παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους.