espa pkm

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 7:07:18 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας τάχθηκε σήμερα υπέρ της καθαίρεσης του προέδρου της χώρας Γιουν Σοκ-γελ, μετά το φιάσκο της 3ης Δεκεμβρίου, όταν αποπειράθηκε να κηρύξει στρατιωτικό νόμο, μέτρο που υποχρεώθηκε να πάρει πίσω έξι ώρες αργότερα.

Συνεχίζονται, για δεύτερη μέρα, οι απολογίες των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε κύκλωμα πολεοδόμων που, με επίκεντρο τη Χαλκιδική, ενέκριναν, έναντι αμοιβής, παράνομες ενέργειες και κατασκευές.

Σε έναν κόσμο φτιαγμένο για δεξιόχειρες, μια φοιτήτρια με αριστεροχειρία δυσκολεύεται να κρατήσει σημειώσεις στην αίθουσα, καθώς τα καθίσματα διαθέτουν πτυσσόμενο τραπεζάκι στη δεξιά πλευρά της θέσης .

  Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024 μέλη της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Κιλκίς "ΒηματίΖΩ".

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις εξής περιοχές:

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις εξής περιοχές:

Βαρύτατο πλήγμα στο Πολύκαστρο και στην Παιονία γενικότερα αποτελεί η μεταφορά της έδρας της 33ης Ταξιαρχίας σε στρατόπεδο της Ασσήρου του ν. Θεσσαλονίκης, αν τελικά η έντονη και παρατεταμένη σχετική φημολογία αποδειχθεί αληθής.

Η ανθρωπιστική κρίση στο Σουδάν προκαλεί σοβαρές ελλείψεις τροφίμων για εκτοπισμένα άτομα. Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των οικογενειών που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν στο ανατολικό Σουδάν αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην προμήθεια επαρκών τροφίμων, σύμφωνα με την έκθεση του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (NRC).

Η Τουρκία επαναφέρει την πρεσβεία της στη Συρία, ελπίζοντας σε ειρηνική μετάβαση και νέες διπλωματικές σχέσεις. Η Τουρκία προγραμματίζει να επαναλειτουργήσει την πρεσβεία της στη Συρία, με τις διαδικασίες να ξεκινούν εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Η MSF διακόπτει τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο λόγω των αυστηρών πολιτικών της Ιταλίας κατά της μετανάστευσης. Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερματίζει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο, καθώς οι πολιτικές και οι νόμοι της Ιταλίας καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση του υφιστάμενου επιχειρησιακού μοντέλου.