espa pkm

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2026, 12:13:01 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σοκ προκαλεί η καταδίκη ενός χειρουργού σε φυλάκιση τριών ετών, με αναστολή, για την εκτέλεση προληπτικής μαστεκτομής σε ασθενή του χωρίς να υπάρχει γονιδιακή ένδειξη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον γιατρό ένοχο για βαριά σωματική βλάβη, με ενδεχόμενο δόλο, μετατρέποντας την κατηγορία από κακουργηματική σε πλημμεληματική.

Η εταιρεία BALKAN ELECTRIC AE αναζητά  συνεργάτες οι οποίοι θα απασχοληθούν σε εργασίες αποκατάστασης πεζοδρομίων στις πόλεις Πολυκάστρου και Κιλκίς.

Το Baby swimming ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά στο Αθλητικό μας Κέντρο. Τα βρέφη μας μαζί με τους κηδεμόνες τους μπαίνουν στο νερό κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 17.40. Από 6 μηνών ως 3 ετών οι μικροί μας φίλοι χαίρονται το υγρό στοιχείο, μαθαίνοντας μέσα από διασκεδαστικά παιχνιδάκια, ενώ "δένονται" ακόμη περισσότερο συναισθηματικά με τους γονείς τους.

Ανάσα δροσιάς σας χαρίζει το Αθλητικό μας Κέντρο, με τις δύο πισίνες μας να περιμένουν μικρούς και μεγάλους καθημερινά από τις 13.00-16.00 και τα σαββατοκύριακα από τις 10.00-19.00.

Μια απίστευτη εμπειρία έζησαν πολλά παιδιά της Ακαδημίας του Αλέξανδρου Κιλκίς το απόγευμα της Τετάρτης καθώς βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος U19 με την αντίστοιχη της Σερβίας για την πρώτη προκιρματική φάση του Euro 2027, στον οποίο αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ο δικός μας Βαγγέλης Γκιόκα όντας κατά γενική ομολογία ο κορυφαίος του γηπέδου.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του ευρωπαϊκού έργου In-DigiT, με θέμα τη συμπεριληπτική και υπεύθυνη ψηφιοποίηση στην εκπαίδευση. 

Ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ, το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, σε έργα με έντονο ‘’αποτύπωμα’’ ευημερίας, τα οποία που στοχεύουν- μεταξύ άλλων- στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ένας από τους μακροβιότερους και σημαντικότερους χορωδιακούς θεσμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με εκατοντάδες συμμετοχές χορωδιών που πραγματοποιείται την άνοιξη, είναι των Παιόνων Γουμένισσας, που συνδέεται άμεσα με την περιοχή της Παιονίας. Πρόκειται για έναν πολιτιστικό θεσμό που αναδεικνύει την πλούσια παράδοση της πολυφωνικής μουσικής στον τόπο μας.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Αθλητικού Συλλόγου Α.Σ. Άθλος Κιλκίς στο Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου στη Νάουσα.

Η ακαταμάχητη γεύση του πιροσκί, με την αφράτη γέμιση τυριού έφερε και πάλι την Ευκαρπία στο προσκήνιο της τοπικής γαστριμαργίας.