Το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου πλεούμενου, το οποίο μετέφερε όχι λιγότερους από τριάντα ανθρώπους, ανοιχτά των ακτών της νότιας Μιανμάρ, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες αγνοούνται, δήλωσε σήμερα ιερωμένος στην περιοχή.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
ΖΗΤΕΙΤΑΙ κατοικία για αγορά στο Κιλκίς (21-10-2024) / Μικρές Αγγελίες /eidisis.gr
ΖΗΤΕΙΤΑΙ κατοικία για αγορά στο Κιλκίς, περίπου 70τ.μ., στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο 2ο ή 3ο όροφο, με υπόγειο-καυστήρα και πιλοτή. Πληροφορίες: 6955589480.
ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ: Ένα βιβλίο χάδι Παρηγορίας και Ελπίδας στον ανεμοστρόβιλο της Προσφυγιάς
Ο Νίκος Κωνσταντινίδης- διαπρεπές μέλος της κοινωνίας του Κιλκίς -είναι γνωστός σε όλους μας, ως έγκριτος αρθρογράφος και δριμύς κοινωνικός και πολιτικός σχολιαστής σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά κυρίως, ως μακροχρόνιος ερευνητής της Ποντιακής Ιστορίας και Κουλτούρας, έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα αποτυπώθηκαν σε δυο εξαιρετικά βιβλία του: «οι Ρίζες μας – Πόντος -Καύκασος – Χωρύγι Κιλκίς» καθώς και το βιβλίο: «Ιχνηλατώντας τις Ρίζες μας στο Καρς του Καυκάσου», τα οποία συνέγραψε με τη φιλόλογο κόρη του Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου.
Η Έλενα Ράπτη απαντά στον Θωμά Μαρκόπουλο – Συνέντευξη στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ακολουθεί η συνέντευξη στην Έλενα Ράπτη, Υφυπουργό Τουρισμού και Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και τις Εφημερίδες ''ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΡΩΙΝΗ''
Θ.Μ. 2019-2024 – Ελληνικός Τουρισμός. Αρκετά πλέον και πάρα πολύ καλά, ανοδικά και δυναμικά χρόνια για τον ελληνικό τουρισμό, σε κάθε μορφή και κλάδο του, χειμώνα και καλοκαίρι, 12 μήνες. Κυρίως το 2019 και το 2023 για αντικειμενικούς λόγους. Τι εικόνα έχετε για το πώς θα κλείσει ποιοτικά, ποσοτικά, οικονομικά, οργανωτικά και πάνω από όλα με κεντρικό γνώμονα και κύριο άξονα τον άνθρωπο ως τουρίστα και ως εργαζόμενο; Τι να περιμένουμε κα Υπουργέ για το 2025; Πάμε ακόμα πιο δυνατά;
Αν…ησυχίες: Η Ύλη, η Ζωή και η Λήθη
Από την Κωνσταντίνα Γεράκη.
Η ύλη ελκύει με θαυμαστό τρόπο την ανθρωπότητα. Η επιθυμία της απόκτησης, όπου προϊόντα και αντικείμενα γίνονται καταναλωτικοί πόθοι και, κάποιες φορές, στόχοι ζωής. Μαγική είναι η ύλη, όπου εσύ και οι άλλοι υποκλίνεστε μπροστά της.
Γιατί;
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς στις 23 Οκτωβρίου
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς, μετά από απόφαση της ΔΟΕ, καλεί τα μέλη του σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς στις 23/10/2024 και ώρα 10:30.
Το αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς «Το γλυκό πουλί της νιότης» προβάλλεται στην Τέχνη στις 26 Οκτωβρίου
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 στις 8:00μ.μ.
Σινεμά στην “ΤΕΧΝΗ”
Ένα έργο για την ελεύθερη πτώση δύο ανθρώπων από το όνειρο στην ωμή πραγματικότητα σε μια ταινία που υπόσχεται να φωτίσει με ξεχωριστό τρόπο
ένα κλασικό αριστούργημα.
Νίκη στα Μουδανιά η Κρηστώνη, ισοπαλία εντός ο Κιλκισιακός με Παραλίμνι
Μετά την εκτός έδρας νίκη της Κρηστώνης στα Μουδανιά θα γράφαμε πως ήταν μια εξαιρετική αγωνιστική για τις δυο ομάδες του νομού στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής αν ο Κιλκισιακός έπαιρνε το τρίποντο ώς γηπεδούχος στον αγώνα με το Παραλίμνι.
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά των ακτών της νότιας Μιανμάρ
Δύο πιλότοι του αμερικανικού ναυτικού σκοτώθηκαν στη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους
Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε χθες την επίσημη επιβεβαίωση των θανάτων δυο χειριστών που αγνοούνταν μετά τη συντριβή αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην πολιτεία Ουάσιγκτον.
ΗΠΑ: Σοκαριστική στιγμή όταν ένα φορτηγάκι με 4 ανήλικους παραβιάζει το κόκκινο και συγκρούεται με άλλο όχημα (ΒΙΝΤΕΟ)
Τρομακτικό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (20.10.24) στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όταν ένα φορτηγάκι εμβόλισε άλλο όχημα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός του Dodge Ram παραβίασε το κόκκινο φανάρι και, χωρίς να φρενάρει, χτύπησε ένα φορτηγάκι Chevy.