Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επιχειρήσει σήμερα να ενισχύσει τη συνεργασία με σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη για ζητήματα των πολέμων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, στην τελευταία, αλλά και σύντομη προεδρική επίσκεψή του στο Βερολίνο.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Δημοπρατείται στο Κιλκίς Σταθμός φυσικού αερίου με κατεύθυνση τα Σκόπια με 19,6 εκατ. ευρώ
Δημοπρατείται στο Κιλκίς ο Μετρητικός Σταθμός του αγωγού φυσικού αερίου προς τα Σκόπια στο Κιλκίς.
Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το έργο «Λεπτομερής σχεδιασμός, προμήθεια υλικών και κατασκευή του Μετρητικού Σταθμού για την διασύνδεση Ελλάδας – Β. Μακεδονίας», που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.
Οι του Σύριζα επέλεξαν την ασφάλεια της Κύπρου με... Γεωργαντά!
Στις αντικατοχικές τριήμερες εκδηλώσεις, Μέρες Μνήμης Μόρφου στην Κύπρο, παρευρέθη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Γεωργαντάς, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος και συναντήθηκε με τον Προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και με την Προέδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου.
Βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες στο Πολύκαστρο με θέμα: «Ο δρόμος της αυτογνωσίας»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες με τίτλο «Ο δρόμος της αυτογνωσίας».
Διασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλκίς
Τη συνέχιση λειτουργίας όλων των βασικών κοινωνικών δομών, αλλά και της δημιουργίας νέων σε 24 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, που καλύπτουν τις ανάγκες άνω των 23.000 ευάλωτων πολιτών διασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
Εκδηλώσεις εορτασμού εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 (πρόγραμμα 25 και 28 Οκτωβρίου 2024)
Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα υπενθύμισης της αντίστασης της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και των αγώνων των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν και φέτος με ιδιαίτερη επισημότητα, προκειμένου να τονισθεί η εξέχουσα σημασία τους στην ιστορική πορεία του Έθνους.
Εκδηλώσεις εορτασμού εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 (πρόγραμμα 25-10-2024 και 28-10-2024)
Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα υπενθύμισης της αντίστασης της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και των αγώνων των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν και φέτος με ιδιαίτερη επισημότητα, προκειμένου να τονισθεί η εξέχουσα σημασία τους στην ιστορική πορεία του Έθνους.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Μόρφου Κύπρου
Στις αντικατοχικές εκδηλώσεις Μέρες Μνήμης Μόρφου, που διοργάνωσε ο κατεχόμενος Δήμος Μόρφου της Κύπρου, παρευρέθη ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, το διάστημα 11-14 Οκτωβρίου 2024.
Στη Γερμανία ο Μπάιντεν: Ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Ευρώπης σε κρίσιμα ζητήματα
Γιαχία Σινουάρ: Οι πιθανότεροι διάδοχοι στην ηγεσία της Χαμάς μετά τον θάνατό του
Στην ανάλυση των πιθανών διαδόχων του Γιαχία Σινουάρ στην ηγεσία της Χαμάς, οι διεθνείς σχέσεις είναι καθοριστικές. Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μετά από στρατιωτική επιχείρηση ρουτίνας.
Ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ – Προσοχή σκληρές εικόνες
Τα ισραηλινά στρατεύματα κυνηγούσαν για περισσότερο από ένα χρόνο τον ηγέτη της Χαμάς, ο οποίος εξαφανίστηκε στη Γάζα αμέσως μετά την οργάνωση των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.