espa pkm

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026, 1:01:47 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει στα social media το φιλί του Εμανουέλ Μακρόν με την υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντεά Καστερά.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να ανταλλάσσει ένα φιλί με την υπουργό Αθλητισμού της κυβέρνησής του.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, υπογράμμισε την ανάγκη για «αυστηρή τιμωρία» κατά του Ισραήλ, το οποίο κατηγορείται από την Τεχεράνη ότι ευθύνεται για τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγε.

Στην 5η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, το πρόγραμμα που αφορά την Ελλάδα περιλαμβάνει συμμετοχές σε επτά διαφορετικά αθλήματα την Τετάρτη (31/7).

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη μιας 40χρονης που εμπλέκεται σε υπόθεση κατ’ εξακολούθηση εκβίασης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται σε δασική περιοχή στο ακριτικό Αχλαδοχώρι Σερρών, που ανήκει στον δήμο Σιντικής. Το πρωί ενεργοποιήθηκε το 112, καλώντας τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να παραμένουν σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Υπό έλεγχο βρίσκονται οι μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν την Τρίτη στο νομό Κιλκίς με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή των Χιλίων Δέντρων Μουριών και στο Πολύκαστρο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά εκπροσώπους σωματείων από την μακρινή Αυστραλία. Συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο της ΠανΜακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης κ. Παναγιώτη Στεφανίδη, την Εκπρόσωπο του Λυκείου Ελληνίδων Σίδνεϋ κα. Ειρήνη Τσέγκα, τον πρώην Πρόεδρο και νυν Ταμία της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας κ. Παναγιώτη Παπουλίδη, την Χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου «Ποντοξενιτέας» Σίδνεϋ κα. Αλεξάνδρα Παπουλίδου, τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Νεολαίας και λυράρη του Συλλόγου «Ποντοξενιτέας»  Σίδνεϋ κ. Κωνσταντίνο Παπουλίδη καθώς και τον νταουλτζή του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Τσέγκα και την Εκπρόσωπο & Χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» Μελβούρνης κα. Ελένη Τοτικίδου.

Σε 25.000 ανέρχονται, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα οι μαθητές που συμμετείχαν μεν στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά αποκλείστηκαν δε, από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω της θέσπισης από την πλευρά της κυβέρνησης, του βάρβαρου αυτού, βαθιά ταξικού και  αντιεκπαιδευτικού μέτρου, της ελάχιστης βάσης εισαγωγής !!!

Δυστυχώς από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου , έπειτα από επίσκεψη μου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, είχα τονίσει τις έντονες ανησυχίες της Διοίκησης και του Προσωπικού για το δύσκολο καλοκαίρι που είχαμε μπροστά μας.

Ο Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, ο οποίος έχασε τη ζωή του σήμερα στο Ιράν, κέρδισε διεθνή αναγνώριση το 2006, όταν έγινε πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, μετά την απρόσμενη νίκη του κινήματός του στις εκλογές.