espa pkm

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026, 9:54:19 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Θα σας καταστρέψουμε στους δρόμους. Τα φορτηγά μας είναι γεμάτα εκρηκτικά»

Πανικός επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στην Κύπρο μετά την αποστολή απειλητικού email σε σχολεία. Το mail στάλθηκε σε σχολεία της Λεμεσού, της Πάφου, της Λευκωσίας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, με τις αρχές να εξετάζουν την προέλευση του και τον αποστολέα του.

Η δημιουργία μιας σχολικής βιβλιοθήκης μπορεί να μην αποτελεί μεγάλη είδηση, ωστόσο όταν γίνεται μετά από πολλές προσπάθειες, συλλογική δουλειά, στηρίζεται στην αγάπη μικρών και μεγάλων για το βιβλίο, τότε αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός που το χαίρονται γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και βέβαια το γιορτάζουν.

Στη ζωή και το έργο του Γεουντά Αμιχάι, με αφορμή τον έναν αιώνα από τη γέννησή του αλλά και την επικείμενη έκδοση εκτεταμένης ανθολογίας από τις εκδόσεις Καστανιώτη, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση «100 χρόνια Γεουντά Αμιχάι.

Δείτε σε ποια σχολεία θα πραγματοποιηθούν οι διαλέξεις

Η Α’ Δημοτική Κοινότητα και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Θεσσαλονίκης) στα πλαίσια της γενικότερης εκπαίδευσης των μαθητών και ενόψει και του επερχόμενου θέρους οργανώνουν πιλοτικά διάλεξη/σεμινάριο με βιωματική επίδειξη μαθημάτων πρώτων βοηθειών στις εξής θεματικές ενότητες:

Με κεντρικά συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει τώρα η Γενοκτονία» και «Αλληλεγγύη στο Λαό της Παλαιστίνης» πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου 2024. Την πρωτοβουλία της κινητοποίησης είχαν Πολίτες Κιλκίς για την Παλαιστίνη, Σύλλογοι και Φορείς του ν. Κιλκίς.

Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 09:46

Μελετητές - υποψήφιοι σημειώσατε Χ

Κάποτε ήταν οι πολυάριθμοι μελετητές – συνήθως καθηγητές πανεπιστημίων- οι οποίοι τόνωναν τον εσωτερικό τουρισμό.

Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 09:45

Έρχεται Σάββατο ο Στέφανος

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, ιδού που ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται στο Κιλκίς.

Την Κυριακή  12 Μαϊου 2024 προσήλθαμε στο Σκρα για τον εορτασμό της 106ης επετείου της  ηρωικής «Μάχης του Σκρα».

Ο Λευκός Οίκος και Δημοκρατικοί αιρετοί επέκριναν έντονα χθες Πέμπτη νέο νόμο που προωθήθηκε στη Φλόριντα κι επικυρώθηκε μια ημέρα νωρίτερα από τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις, καθώς συνεπάγεται την απάλειψη από όλα τα επίσημα κείμενα της πολιτείας του κάθε αναφορά στην κλιματική αλλαγή.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε χθες Πέμπτη με ψηφοφορία της σχέδιο νόμου με κυρίως συμβολική αξία, το οποίο στη θεωρία θα ανάγκαζε τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να τερματίσει την αναστολή της παράδοσης πακέτου βομβών στο Ισραήλ.