espa pkm

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026, 10:42:12 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τουλάχιστον δέκα κρούσματα παρβοϊού σε μικρά παιδάκια έχουν εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη, με ένα κοριτσάκι 3,5 ετών να αφήνει στο «Ιπποκράτειο» την τελευταία του πνοή, ενώ το δεύτερο παιδί που νοσηλεύεται είναι εκτός κινδύνου.

8η Γιορτή Κερασιού στην όμορφη Φιλυριά το Σάββατο 8 Ιουνίου

Συνελήφθη στις 16 Μαΐου 2024 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 20χρονος αλλοδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε σήμερα επίσημες διαδικασίες για να αξιολογήσει εάν η Meta, ο πάροχος του Facebook και του Instagram, ενδέχεται να παραβίασε τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) σε τομείς που συνδέονται με την προστασία των ανηλίκων.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν σήμερα μια πλωτή εξέδρα στην ακτή της Λωρίδας της Γάζας, για τη μεταφορά περισσότερης βοήθειας στον θύλακα που έχει καταστραφεί από επτά μήνες πολέμου και του οποίου τα βασικά σημεία εισόδου είναι μπλοκαρισμένα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα κατά ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων σε αντίποινα για αεροπορικά πλήγματα τη νύχτα που είχαν στόχο θέσεις της στον ανατολικό Λίβανο.

Αυτοψία στην έκταση που θα κατασκευαστεί το Thess Intec, στην περιοχή της Περαίας, πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης. Μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Τεχνολογικού Πάρκου, Νίκο Ευθυμιάδη, τους δημάρχους Θερμαϊκού και Θέρμης, Θεόδωρο Τζέκο και Θεόδωρο Παπαδόπουλο, επισκέφθηκαν την έκταση των 768 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθεί μια «πολιτεία» καινοτομίας και έρευνας, στα πρότυπα αντίστοιχων πάρκων του εξωτερικού.

Από οξεία μυοκαρδίτιδα έχασε τη ζωή του ένα κοριτσάκι 3,5 ετών στη Θεσσαλονίκη, ενώ νοσούσε από παρβοϊό και αδενοϊό.

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Απριλίου. To άτυχο παιδί πήγαινε σε παιδικό σταθμό της Βόρειας Ελλάδας, όπου καταγράφηκαν άλλα δέκα κρούσματα παρβοϊού.

Μεγάλες ποσότητες από αποτσίγαρα και πλαστικά μίας χρήσης «ψαρεύουν» κάθε χρόνο εθελοντές σε παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς στη Χαλκιδική στο πλαίσιο του προγράμματος «Blue Halkidiki», που υλοποιεί ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Greek Eco Project», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ).

Διήμερο εκδηλώσεων στο πανηγύρη της Μεσιάς τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου