espa pkm

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026, 3:13:07 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου, από γονείς και κηδεμόνες του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. 

Οι γονείς ζητούν να μείνει ανοιχτό το σχολείο και συγκεντρώνονται αυτή την ώρα έξω από το σχολείο που στεγάζεται επί της οδού Νικολάου Μάνου στην Ανάληψη.

Ο δήμαρχος Λονδίνου κλίνει περισσότερο στη θέση της Ελλάδας σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν παραχώρησε συνέντευξη στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και είπε μεταξύ άλλων «θα ήταν υπέροχο αν ο κόσμος μπορούσε να θαυμάσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται να έρθει στο Λονδίνο για να τα δει».

Σε μια κανονική χώρα μια βροχή θα σήμαινε πως οι θεατές θα πήγαιναν σε ένα αγώνα μπάσκετ με ομπρέλα μέχρι να μπουν στο Κλειστό Γυμναστήριο. Στο Κιλκίς οι ίδιοι θεατές την Κυριακή 21 Απριλίου χρειάστηκαν την ομπρέλα και μέσα στο κλειστό γυμναστήριο καθώς η βροχή που πέφτει στο Κιλκίς  διαπερνά (το νερό δηλαδή) και τις στέγες των κλειστών γυμναστηρίων. 

Συγκινητικές στιγμές στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης κατά την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Όλος ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ ο λαμπαδηδρόμος άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ύστερα από δεκαετίες η Κυριακή 21 Απριλίου δεν ήταν σαν τις άλλες στο Παλιό Αγιονέρι. Το χωριό ερήμωσε, πήρε δηλαδή την όψη που μέσες άκρες έχει και τις καθημερινές. Μόνο τις Κυριακές ανθίζει η ζωή στο Παλιό Αγιονέρι. Κόσμος και ντουνιάς από Θεσσαλονίκη κυρίως συνδυάζει τη βόλτα του με τα ψώνια από τη Λαϊκή Αγορά που στήνεται στην Πλατεία του χωριού. Δουλεύουν οι Λαϊκατζήδες, δουλεύουν και τα καταστήματα και οι επαγγελματίες του χωριού. Ίσα για να βγάλουν τη χασούρα από τις καθημερινές…

Άτυπη η Λαϊκή το Παλιό Αγιονέρι. Άτυπη όχι γιατί το χωριό εδώ και πολλά χρόνια δεν θέλει να τη νομιμοποιήσει. Αλλά επειδή κατά το παρελθόν  η δημοτική αρχή του Κιλκίς αρνείτο επίμονα να το πράξει. Η  Λαϊκή του Π. Αγιονερίου δεν είναι σαν τις άλλες. Είναι κάτι μεταξύ Λαϊκής αγοράς και πανηγυριού.

Μέχρι και 62 Λαϊκατζήδες συγκροτούν τη δύναμή της. Συνήθως κάθε Κυριακή κάπου 50 εκθέτες από Κιλκίς και Θεσσαλονίκη στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρωταγωνιστούν σε ένα πολύχρωμο πανηγύρι του «πάρε δώσε» δίνοντας ζωντάνια στο χωριό.

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 20:03

Δις Κυπελλούχος ο Κιλκισιακός

Ο Κιλκισιακός νίκησε 3-0 την ΑΕ Πολυκάστρου στον τελικό του Κυπέλλου και του απονεμήθηκε και το Κύπελλο του πρωταθλητή της ΕΠΣ Κιλκίς.

Ο Γιώργος Φραγγίδης, πρ. Βουλευτής και η Έλλη Φρεγγίδου, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ορίστηκαν με απόφαση της γραμματείας οργανωτικού της παράταξης ως υπεύθυνοι εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο Νομό Κιλκίς.

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς πραγματοποίησαν σύλλογοι του Δημοτικού Διαμερίσματος της Τούμπας πριν από την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Στην αρχή της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας, Κοινοτήτων και Γειτονιών και πρώην πρόεδρος κοινότητας Τούμπας κ.

Στην περιοχή της Τούμπας έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα με τον κόσμο να την υποδέχεται εμφανώς συγκινημένος.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Την Ολυμπιακή Φλόγα έφερε στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας η Βούλα Πατουλίδου, η οποία εμφανώς συγκινημένη και η ίδια άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα.

Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη 56χρονος για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμιση – Αναζητείται ο 39χρονος συνεργός του

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 56 και 39 ετών για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και δυσφήμιση, ενώ ο πρώτος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.