espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 4:30:52 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε έντονη κριτική κατά του Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως “κράτος” στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της πέμπτης ημέρας του πολέμου και της ενδεχόμενης χερσαίαςεπέμβασης στη Γάζα.

Η έναρξη της νέας κινηματογραφικής σεζόν πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα σήμερα (11/10) στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Η νέα χρονιά θα περιλαμβάνει πλήθος δράσεων, με τον κινηματογράφο να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο, με θεματικές ενότητες που θα είναι διαφορετικές για μικρούς και μεγάλους, καλύπτοντας και διάφορα φάσματα της ιστορίας.

Την υπόσχεση πως εάν οι δημότες τον επιλέξουν με την ψήφο τους, στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, δεν θα είναι «κλεισμένος στο γραφείο» του αλλά θα συνεχίσει να βγαίνει «στις γειτονιές ακούγοντας τον κόσμο» έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος την ερχόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, θα αναμετρηθεί στην κάλπη με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Την πάγια θέση του ότι παραμένει ανεξάρτητος επανέλαβε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Στέλιος Αγγελούδης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ζήτησε στήριξη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για την άρνησή του να κάνει ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του, ο κ.

Στη δημοσιότητα έδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση τα ονόματα της «σκιώδους κυβέρνησης», στη σκιά του «τελεσίγραφου» της ηγεσίας του κόμματος απέναντι στην εσωκομματική αντιπολίτευση.  Η εισήγηση των Τομεαρχών έγινε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι παιδαγωγοί του Νομικού Προσώπου των Παιδικών και   Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν έκτακτα περιστατικά υγείας στον εργασιακό τους χώρο.

Είναι προφανές πως σε μια εκλογική αναμέτρηση είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείς το αποτέλεσμα μιας ήττας παρά μιας νίκης.

Και ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης με τη δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απέδειξε τον πολιτικό πολιτισμό που τον διακρίνει. Με τη δήλωσή του συνεχάρη δημόσια τον δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη για την επανεκλογή του, καθώς και όλους όσους έχουν εκλεγεί.

Ένα ζευγάρι απατεώνων αλλοδαπών έπεισαν μια ηλικιωμένη του Κιλκίς ότι η κόρης της είχε άμεση ανάγκη ιατρικής βοήθειας διότι δήθεν είχε τραυματιστεί και η ηλικιωμένη  έριξε από το μπαλκόνι της 16 λίρες Αγγλίας για να σώσει την κόρη της.

Τελικά έσωσε προσωρινά το ζευγάρι των απατεώνων μέχρι που επενέβη η Ασφάλεια του Κιλκίς και έσωσε τις οικονομίες της η ηλικιωμένη του Κιλκίς.

Ιδού η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση αυτή, δηλωτική της έκτασης την οποία προσέλαβε η δράση των απατεώνων σε βάρος  ηλικιωμένων ατόμων.

Παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΠΣ Κιλκίς ο Δημήτρης Μπαλάσκας, παραμένοντας μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης.

Η επιστολή – παραίτηση του κ. Μπαλάσκα έχει ως εξής:                 

Κύριε Πρόεδρε , κ.κ. Συνάδελφοι,

Κατά τις αρχαιρεσίες του Μαΐου του έτους 2022, τα ποδοσφαιρικά σωματεία του νομού μας, μου έκαναν τη μεγάλη τιμή να με εκλέξουν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσής μας, την οποία είχα τη χαρά να την υπηρετήσω από τη θέση του Γενικού Γραμματέα και του μέλους της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου μέχρι και σήμερα.

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πυρά της ισραηλινής αστυνομίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, αφού πέταξαν φωτοβολίδες και πέτρες εναντίον των δυνάμεων της τάξης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Τρίτη στην παλαιστινιακή συνοικία Σιλουάν την ώρα που μέλη της αστυνομίας συνόρων επιχειρούσαν στην περιοχή, πρόσθεσε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.