Την προσπάθεια της Τουρκίας για άμεση κατάπαυση πυρός ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Την ήττα με 30-20 γνώρισε ο ΓΑΣ Κιλκίς στην έδρα του από τον ΑΣΕ Δούκα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Handball Premier.
Ο ΓΑΣ Κιλκίς στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πάλεψε και κρατούσε επαφή με το σκορ, ωστόσο από το 15 λεπτό και μετά ο Δούκας άρχισε να παίρνει μια διαφορά της τάξεως των 4-5 τερμάτων. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 10-15.
Μας το ζητήσατε και το υλοποιούμε. Νέο τμήμα ζωγραφικής για τους εκκολαπτόμενους λιλιπούτειους καλλιτέχνες στην Τέχνη. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι έτσι δημιουργήσαμε άλλο ένα τμήμα για παιδιά από 5 έως 9 ετών, κάθε Πέμπτη 4.15 με 5.30. Σας έχουμε πλαστικά χρώματα, μαρκαδόρους, μολύβια, κηρομπογιές και πινέλα και σας περιμένουμε έλθετε να γνωρίσετε τον κόσμο της ζωγραφικής, να εκφράσετε σκέψεις και συναισθήματα. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Πάμπλο Πικάσσο: «Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης όσο μεγαλώνει.»
Η φροντίδα και η επιμέλεια του τμήματος ανήκει στην Αναστασία Πραξιγά, μια απίστευτα δραστήρια, δυναμική και γεμάτη ενδιαφέροντα νηπιαγωγός. Η Αναστασία Πραξιγά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Γυναικόκαστρο Κιλκίς. Είναι νηπιαγωγός και δασκάλα. Εργάζεται ως νηπιαγωγός στο Κιλκίς από το 1991.Έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: τα παιδιά και τις τέχνες. Εκφράζεται μέσα από αυτές και προσπαθεί να βοηθήσει και τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφική, τα εικαστικά, το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσική.
Με τα εικαστικά ασχολείται από την παιδική της ηλικία. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και χαρακτικής για τρία χρόνια στην «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς με δάσκαλο το Νικόλα Μπλιάτκα. Τα τελευταία επτά χρόνια χρησιμοποιεί στη ζωγραφική της κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά (καπάκια, μπουκάλια, ρολά, χαρτόκουτες) και υλικά της φύσης (βότσαλα, θαλασσόξυλα, άμμο, φύλλα…).
Έχει διδάξει εικαστικά σε παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΙΡΙΔΑ» και της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών. Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «ΑΙΑΣ» τα τελευταία δύο χρόνια δίδαξε ζωγραφική, εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο από το 1995 έως το 2012 στην «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς και στη θεατρική ομάδα του Δήμου Κιλκίς. Είναι μέλος της ομάδας κρουστών «άιΝΤΟς» από το 2015. Το 2022 έργα της συμμετείχαν στην έκθεση εικαστικών του συνόλου «Πόλις».
Σεβόμενοι απόλυτα την εμπιστοσύνη σας αλλά και τη δημόσια υγεία, η Τέχνη επέλεξε, για τα τμήματα της ζωγραφικής, να εγκαταστήσει σύγχρονες συσκευές αποστείρωσης αέρα και επιφανειών, για την εξάλειψη παθογόνων μικροοργανισμών (βακτηρίων, ιών, μυκήτων) και οσμών, με τη χρήση υπεριώδους φωτός UVC και φωτοκαταλυτικής οξείδωσης PCO και έτσι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε μια υγειονομικά ασφαλή και αποστειρωμένη από βακτήρια, ιούς και μύκητες αίθουσα.
Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα: κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 5 με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 και 6946253961 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σας περιμένουμε!
ΤΕΧΝΗ Κιλκίς
Με χαρά δημιουργούμε νέο τμήμα ζωγραφικής ενηλίκων στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με δάσκαλο το φίλο και εξαίρετο καλλιτέχνη, Χαρίτωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος εντάχθηκε φέτος στο εικαστικό δυναμικό των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας της Τέχνης.
Έτσι, όσοι αγαπούν τις εικαστικές τέχνες μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και κάθε Τετάρτη 7 με 9 στην Τέχνη.
30 χρόνια διαδρομές μουσικές και λόγου υπό τους ήχους της φυσαρμόνικας με τη συμμετοχή και του κιλκισιώτη συγγραφέα Γιάννη Τσιτσίμη.
Προεόρτια και γενέθλια. Στο Café Baraka, στην πλατεία Ναυαρίνου 3 στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και στις 8:30 το βράδυ θα δοθεί μια παράσταση μουσικής και ποίησης Ελλήνων ποιητών.
Την προσπάθεια της Τουρκίας για άμεση κατάπαυση πυρός ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Όποιος επιτίθεται εναντίον Εβραίων, τους προσβάλλει ή τους πληγώνει, επιτίθεται εναντίον όλων μας», τονίζει ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel και δεσμεύεται ότι το γερμανικό κράτος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει την εβραϊκή ζωή στη Γερμανία
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτςεπέκρινε δριμύτατα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος «διαμαρτύρεται για θύματα μεταξύ των αμάχων» στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο ίδιος «διεξάγει έναν βάναυσο πόλεμο» εναντίον της Ουκρανίας
Σχεδόν 18.000 δρομείς από 61 χώρες συμμετέχουν στον σημερινό 11ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.
Ρεπορτάζ: Μαριανίνα Καλαμπουρίδου
Ξεκίνησε ο αγώνας των 21χλμ, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκηςμε τους συμμετέχοντες να είναι χιλιάδες.
Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.
Η δεκαετία του 1960 έφερε στη χώρα μας την τηλεόραση, μια ηλεκτρονική συσκευή που επέτρεπε στον καθένα να διασκεδάζει στο σαλόνι του με αξιόλογους ανθρώπους που δε θα γνώριζε ποτέ ή στην χειρότερη με απαράδεκτους που δε θα δεχόταν ποτέ να μπουν στο σπίτι του. Κι απέκτησε τόση δύναμη αυτό το «χαζοκούτι» που αντί να το χαζεύουμε μας χαζεύει εκείνο, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να δικαιώνεται απόλυτα ο Ουμπέρτο Έκο που έγραφε:
Τα αποτελέσματα των αγώνων της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Κιλκίς, που διεξήχθησαν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, έχουν ως εξής:
Αλέξανδρος Κιλκίς – Ευκαρπία 4-0
Γουμένισσα – Αξιούπολη 3-1
Χέρσο – Α.Ε. Πολυκάστρου 1-4
Χωρύγι – Νέα Σάντα 0-1
Μ. Βρύση – Κιλκισιακός 2-4
Αργυρούπολη – Εύρωπος 0-3 (α.α.)