Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 3:27:04 μμ
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 19:01

Διεθνή διάκριση του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς με τη φοιτήτρια Νεφέλη Ζολώτα-Τάτση

To τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Κιλκίς απέσπασε ακόμη μια διεθνή διάκριση, αυτήν τη φορά στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό #Digital_Fashion, που διοργανώθηκε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας & Σχεδίου του Κιέβου. Η φοιτήτρια του Τμήματος Νεφέλη Ζολώτα-Τάτση κατέκτησε το 2ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό και στην κατηγορία Ένδυμα.

 

Η θεματική του διαγωνισμού ήταν “Eco Digital Fashion”

Ο σκοπός και τα καθήκοντα του διαγωνισμού ήταν:

- τόνωση της ανάπτυξης νέων σχεδιαστών και αξιοποίηση του δημιουργικού δυναμικού των νέων στη βιομηχανία της μόδας

- επίδειξη των αποτελεσμάτων της δημιουργικής εργασίας νέων σχεδιαστών στο ευρύ κοινό των ειδικών και των πιθανών εργοδοτών και καταναλωτών

- διάδοση των σύγχρονων τάσεων της ψηφιακής μόδας μεταξύ φοιτητών και νέων σχεδιαστών

- δημιουργία συνθηκών ενίσχυσης και ανάπτυξης δεσμών μεταξύ της δημιουργικής νεολαίας της Ουκρανίας και άλλων χωρών της Ευρώπης και του κόσμου

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού ήταν τρεις: ένδυμα, υπόδημα και αξεσουάρ.

Το 2ο βραβείο ήταν στην κατηγορία Ένδυμα.

Οι συμμετέχοντες ήταν πάνω από 50, από 15 χώρες (Ουκρανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμ. Βασίλειο, ΗΠΑ, Κίνα, Bέλγιο, Αλβανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Iνδία, Γεωργία, Χιλή, Μπανγκλαντές).

Οι κριτές ήταν επίσης πολλοί. Ανάμεσά τους ήταν ο σχεδιαστής του διάσημου παπουτσιού Yeezy (Adidas), μία σχεδιάστρια και απόφοιτος της διάσημης σχολής της Αμβέρσας, σχεδιαστές υποδημάτων και 3D designers και ακαδημαϊκοί από διάφορα Πανεπιστήμια.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν προαιρετική και ο συντονισμός/καθοδήγηση/επιμέλεια των υποβολών έγινε από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος κ. Ευρυδίκη Παπαχρήστου (διδάσκουσα μαθήματος Εικονικό Πρωτότυπο).