espa pkm

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026, 10:11:37 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη Θεσσαλονίκη, συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό όταν ένα 9χρονο παιδί με αναπηρία ξεχάστηκε μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο για σχεδόν τέσσερις ώρες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένα συγγενικό πρόσωπο κατήγγειλε το γεγονός, και οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 11:06

Eva Markor: Χειροποίητες τσάντες made in Κιλκίς

Μεγάλωσε μέσα σε τόπια υφασμάτων, τη συντρόφευσε και τη νανούρισε ο ήχος των ραπτικών μηχανών, με τις πρώτες της μνήμες να δημιουργούνται στην οικοτεχνία των γονιών της στο Κιλκίς, που ασχολούνταν με το φασόν γυναικείο ένδυμα.

Μετά τη συνάντηση που διεξήχθη στο Επιχειρηματικό Πάρκο (ΒΙ.ΠΕ.) Σταυροχωρίου-Κιλκίς στις 06.09.2023, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκα Κωνσταντίνου, και της Υφυπουργού, κας Άννας-Μάνης Παπαδημητρίου, το Επιμελητήριο Κιλκίς κατέθεσε ένα υπόμνημα που περιλαμβάνει μια σειρά προτάσεων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ακολουθεί το κείμενο του υπομνήματος:

Του Γιάννη Αλίρη

Είκοσι πέντε ημέρες μείνανε και η αναμέτρηση του νέου με το παλιό, του φθαρτού με το άφθαρτο, των νέων που έχουν όραμα με τους υπεύθυνους μιας χαμένης 4ετίας, κορυφώνεται!

Ο Χρήστος Γκουντενούδης, επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, και όλα αυτά τα υπέροχα στελέχη, μας δίνουν την ευκαιρία της ανατροπής με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 09:52

Αρμοδιότητες δίχως πράξεις!

Γράφει ο Στέφανος Μάλγαρης

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημύρες  στη Θεσσαλία και έχοντας ίδια άποψη σε μία υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού το 2004 σε έντονη βροχόπτωση στο ορεινό όγκο των Κρουσσίων και τους όγκους Νερού που  κατέβασε ο Γαλλικός ποταμός έχω να παραθέσω τα παρακάτω.

⁉️Δεν πρέπει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κάνει διευθέτηση και οριοθέτηση του  Γαλλικού – Αξιού  Ποταμού και των παραποτάμων του για να αντιμετωπίσουμε  έκτακτα καιρικά φαινόμενα;

Δεν πρέπει να γίνει έλεγχος των φραγμάτων για το τυχόν ανάγκη συντηρήσεων;

Ονομάζομαι Βεκηδημητριάδης Δημήτρης (Βέκης) και είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κιλκίς με την ΑΛΛΗΓΓΥΗ και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Γεννήθηκα στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς και ασκώ το επάγγελμα του λογιστή–συμβούλου επιχειρήσεων. 

Ανακοινώνεται ότι από 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί από την 33Μ/Κ Ταξιαρχία εκπαίδευση στα πλωτά μέσα, στην παρόχθια περιοχή εγγύς του πεδίου βολής ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ και έναντι της γέφυρας της σιδηροδρομικής γραμμής Πολυκάστρου – Αξιούπολης, καθώς και στην περιοχή ΟΡΕΟΒΙΤΣΑ, ανατολικά του χωριού ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ.

Πανδήμως τελέστηκε απόψε, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Κιλκίς. Στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό που βρίσκεται στην αρχή της πόλης, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η αποπεράτωσή του και εξυπηρετεί τις ανάγκες των πιστών στις Β' Εργατικές Κατοικίες, έχοντας να επιδείξει ένα πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο με την καλή μαρτυρία του δραστήριου Εφημερίου και Δασκάλου Πρωτ. π. Ιωάννη Σαλαβασίδη.

Με την επική αμερικανική ταινία Oppenheimer (Οπενχάιμερ), που ξεκίνησε να προβάλλεται από χθες στην υπαίθρια γωνιά του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’, αποχαιρετούμε φέτος τις κινηματογραφικές βραδιές του καλοκαιριού.  

Οι εργαζόμενοι στο Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν  στην πρωτοβουλια της 4ης ΥΠΕ για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και τα είδη που συγκεντρώθηκαν στο Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς ελπίζουμε να συνεισφέρουν στην  ανακούφιση των συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πλημμύρες.