espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 5:31:03 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επείγον μήνυμα μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 έχει σταλεί για τη φωτιά που μαίνεται σε δασική περιοχή μεταξύ Φιλύρου και Πεύκων, στη Θεσσαλονίκη.

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Η Κομισιόν απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου σχετικά με την τουρκική παρενόχληση που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε στην Κύπρο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Η Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά (EUDA) προειδοποιεί για τους κινδύνους που συνδέονται με τη μεγάλη διαθεσιμότητα ψυχοτρόπων ουσιών, οι οποίες παρουσιάζουν όλο και μεγαλύτερη ποικιλομορφία.

Μια μαύρη αρκούδα, που προκάλεσε αναστάτωση στην ιαπωνική πόλη Ουτσουνομίγια, αιχμαλωτίστηκε σήμερα μετά από ημέρες αναζητήσεων που τράβηξαν την προσοχή σε ολόκληρη τη χώρα. Τα σχολεία της περιοχής έκλεισαν και οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Με τα εξαιρετικά σχόλια κοινού και κριτικών στις αποσκευές της ξεκινά για δεύτερη χρονιά το καλοκαιρινό της ταξίδι, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Θέμη Μουμουλίδη.

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επίσης, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη. Με τραγούδια, ιστορίες, συγκίνηση, ένταση και την βαθιά ανάγκη να τραγουδήσουμε όλοι μαζί λίγο πιο δυνατά απ’ ό,τι πρέπει.

Σοκ προκαλεί η καταδίκη ενός χειρουργού σε φυλάκιση τριών ετών, με αναστολή, για την εκτέλεση προληπτικής μαστεκτομής σε ασθενή του χωρίς να υπάρχει γονιδιακή ένδειξη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον γιατρό ένοχο για βαριά σωματική βλάβη, με ενδεχόμενο δόλο, μετατρέποντας την κατηγορία από κακουργηματική σε πλημμεληματική.

Η εταιρεία BALKAN ELECTRIC AE αναζητά  συνεργάτες οι οποίοι θα απασχοληθούν σε εργασίες αποκατάστασης πεζοδρομίων στις πόλεις Πολυκάστρου και Κιλκίς.

Το Baby swimming ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά στο Αθλητικό μας Κέντρο. Τα βρέφη μας μαζί με τους κηδεμόνες τους μπαίνουν στο νερό κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 17.40. Από 6 μηνών ως 3 ετών οι μικροί μας φίλοι χαίρονται το υγρό στοιχείο, μαθαίνοντας μέσα από διασκεδαστικά παιχνιδάκια, ενώ "δένονται" ακόμη περισσότερο συναισθηματικά με τους γονείς τους.

Ανάσα δροσιάς σας χαρίζει το Αθλητικό μας Κέντρο, με τις δύο πισίνες μας να περιμένουν μικρούς και μεγάλους καθημερινά από τις 13.00-16.00 και τα σαββατοκύριακα από τις 10.00-19.00.