Ο πάπας Λέων ο ΙΔ’ συναντήθηκε σήμερα στο Βατικανό με τον πρόεδρο της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την υπογραφή των επίσημων συμφωνιών ανάμεσα στην Αγία Έδρα και στο Κράτος της Παλαιστίνης.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Η Νάνσι Πελόζι ανακοινώνει την αποχώρησή της από την πολιτική σκηνή το 2027
Η Δημοκρατική βουλευτής Νάνσι Πελόζι, μια εμβληματική προσωπικότητα στην αμερικανική πολιτική σκηνή τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποσυρθεί τον Ιανουάριο του 2027, στο τέλος της τρέχουσας θητείας της.
Κριτική Ανδρουλάκη προς Νέα Δημοκρατία: Αξιοπρέπεια στους θεσμούς και στον ελληνικό λαό
Να σταματήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να περιφρονεί τους Θεσμούς, αλλά και τον ελληνικό λαό, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
Η κακοποίηση ζώων από ανηλίκους: Σημάδι βαθιάς αντικοινωνικής συμπεριφοράς
Ως πολυπαραγοντικό θέμα που αντανακλά τον πολιτισμό μιας κοινωνίας χαρακτήρισαν την κακοποίηση ζώων οι συμμετέχοντες σε ημερίδα με θέμα «Ο κύκλος της βίας (Ενδοοικογενειακή Βία, Κακοποίηση Ζώων και Βία κατά Ανηλίκων)» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Π. Φιλίππου στην ΚΕΔΕ: Η οικονομική κατάσταση των Δήμων αντικατοπτρίζει την κυβερνητική πολιτική
«Η Αυτοδιοίκηση δεν βρίσκεται σήμερα στο ύψος των δυνατοτήτων της, στο ύψος των αναγκών που απαιτεί η κοινωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Πέτρος Φιλίππου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Επιμορφωτική Κιλκίς: Φιλοξένησε τη δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου IN-DigiT στο Κιλκίς
Η Επιμορφωτική Κιλκίς φιλοξένησε τη δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου IN-DigiT - Inclusive and Responsible Digitalisation in Training (2024-1-FR01-KA220-ADU-000245487), που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς, στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2025. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανισμών του έργου από τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, συνεχίζοντας τη συνεργασία τους για την προώθηση της υπεύθυνης και χωρίς αποκλεισμούς ψηφιακής εκπαίδευσης.
Σημαντική επέκταση του αμπελώνα στη Σαντορίνη από την ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ μετά την εξαγορά του Κτήματος Σιγάλα
Με ρυθμό 30 στρεμμάτων τον χρόνο σχεδιάζει να επεκτείνει το αμπέλι που τροφοδοτεί το Κτήμα Σιγάλα στη Σαντορίνη η ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά του 100% του σαντορινιού οινοποιείου, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οινοποιός Στέλλιος Μπουτάρης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
ΕΣΗΕΜ-Θ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης για τη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ
Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης κήρυξε για σήμερα, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).
Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:30 έως τις 15:30, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Ένωσης να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης).
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Γ. Γεωργαντάς: Οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διαφάνειας
Στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για τη διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και στις αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (2/2022 έως 5/2023) Γ. Γεωργαντάς, στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά το σύστημα πληρωμής των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων.
Νομοθεσία, άδειες και κανόνες: Τι πρέπει να ξέρεις πριν διαλέξεις στοιχηματική
Αν λάβουμε υπόψη τα στοιχεία ερευνών, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το στοίχημα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα αγαπημένα χόμπι των Ελλήνων.