espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 10:09:01 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε “υπεύθυνες δικαστικές μεταρρυθμίσεις” εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Στο μέσο της φωτογραφίας ο Λόρδος Κάρινγτον (Peter Alexander Rupert Carington, 6th Baron Carrington, Baron Carington of Upton, 6 June 1919 – 9July 2018), και η συνοδεία του.

Αριστερά ο πρόεδρος της Κοινότητας Δήμος Καμπουρούδης και δεξιά στο άλλο άκρο ο αντιπρόεδρος Διογένης Μαυρίδης.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 22:06

Μάρτιος 1823 – Η κρίσιμη καμπή

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΣ.

Πριν διακόσια χρόνια, τον Μάρτιο του 1823, δύο χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης, σημειώνεται ένα κρίσιμο γεγονός: ο τότε υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Τζορτζ Κάνιγκ αναγνωρίζει τους επαναστατημένους Έλληνες ως «εμπόλεμο έθνος». Και ξεκινά μαζί τους επαφές και συνομιλίες, ανεπίσημες μεν, ουσιώδεις δε.

Η Σλοβακία ακολούθησε την περασμένη εβδομάδα την Πολωνία, επίσης χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοινώνοντας την παράδοση μαχητικών στην Ουκρανία

Στην παράδοση τεσσάρων μαχητικών αεροπλάνων MiG-29 σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία προχώρησε η Σλοβακία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Την αναστολή της δικαστικής μεταρρύθμισης αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκαλάντ, καθώς έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων και διαδηλώσεων στην χώρα, με κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχουν ακ΄μα και μέλη του ισραηλινού στρατού

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας έχουν παραλάβει περίπου 400 είδη σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών SU-57 και αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, δήλωσε ο Σοϊγκού

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κυριακάτικη διαμαρτυρία στον Κήπο του Νερού απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αγγελούδης η παράταξή του «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» θα στηρίξει τους Φίλους της Νέας Παραλίας οι οποίοι διοργανώνουν τη διαμαρτυρία την Κυριακή 26/3 12:00 – 15:00 έτσι ώστε «να επιστρέψει ο Κήπος στην αρχική του μορφή ενόψει των προγραμματισμένων εργασιών» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εκδήλωσης.

Με ένα αιχμηρό σχόλιο ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φεστερίδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη πολιτική συζήτηση που γίνεται περί «βαθέως κράτους».

Ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

Τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας και θα πρέπει να μετακινήσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά. Όπως πάντα, η... μεταφορά στη θερινή ώρα, θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου.

Η Διευθύντρια του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς ενημερώνει πως έχουν προκηρυχθεί είκοσι (20) νέες θέσεις μαθητών και μαθητριών για εγγραφή στην Α΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι θέσεις αφορούν μαθητές και μαθήτριες που τώρα φοιτούν στην Γ΄ Γυμνασίου και επιθυμούν να εγγραφούν στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς. Επισημαίνεται πως οι θέσεις αυτές δεν αφορούν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς.