espa pkm

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026, 11:10:05 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τις θετικές προοπτικές της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης μέχρι το 2030 εντόπισε ο Λόρενς Γιάνοβιτς, σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για θέματα κλιματικής αλλαγής και συντονιστής του One Planet Sovereign Wealth Funds Network, κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Οι πολίτες άσκησαν κριτική στην τακτική της κυβέρνησης να «κλείνει» σε άτυπα νοσοκομεία νοσούντες ή άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Η Κίνα ανέστειλε ή έκλεισε τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερων από 1.000 επικριτών της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με την επιδημία COVID-19, τη στιγμή που η χώρα προχωρά σε περαιτέρω άνοιγμα.

Η διπλωματική αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν προειδοποίησε ότι η χώρα, που έχει πληγεί διαχρονικά από τον πόλεμο εισέρχεται σε μία νέα περίοδο κρίσης.

Η προειδοποίηση αυτή, ακολουθεί την απαγόρευση που επιβλήθηκε από την -εκ των πραγμάτων- κυβέρνηση των Ταλιμπάν για τον αποκλεισμό των γυναικών από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά και από την απαγόρευση της εργασίας τους σε υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά από την επίκληση ζητημάτων που σχετίζονται με την ισλαμική μαντίλα (χιτζάμπ).

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Αυτή τη φορά έριξε τις… μπηχτές του για τη χώρα μας από την Αντάλια.

Οι δύο άνδρες που εκτελέστηκαν κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός μέλους της παραστρατιωτικής δύναμης Basij.

Δύο άνδρες εκτελέστηκαν σήμερα Σάββατο 7/1/2023 με απαγχονισμόστο Ιράν αφού καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ενός αξιωματούχου ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα μετά τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής Mahsha Amini στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος και ένα αστυνομικό όχημα πυρπολήθηκε από τους διαδηλωτές.

Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Περού προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αεροδρομίου Inca Manco Capac στην Juliaca, στην επαρχία Puno.

Το βίντεο προφανώς διέρρευσε και η Σακίρα φέρεται να είναι «συντετριμμένη» από την ανακάλυψη.

Σύμφωνα με το Page Six, οι θαυμαστές της Σακίραανακάλυψαν ένα βίντεο της σημερινής συντρόφου του Gerard Pique, Clara Kia Marti, από μια διαδικτυακή συνέντευξη που έλαβε χώρα το 2021, όταν ο Pique και η Shakira ήταν ακόμα μαζί.

Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ τράπεζας τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστα άτομα με αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής μέθοδο, προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας στη Σουρωτή και αφαίρεσαν κασετίνες με χρήματα.

Μετά από στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν 9 άτομα, όπου κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.

Παράλληλα εντοπίστηκε και ένας 34χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Δενδροποτάμου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για κλοπή.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί το Κιλκίς, την Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023. Στο πλαίσιο της περιοδείας του θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Κιλκίς, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.