Τρία χρόνια μετά την πρώτη «γαλάζια» νίκη του Γιάννη Δαρδαμανέλη στο δήμο της Καλαμαριάς, ωστόσο τα δομικά και λειτουργικά προβλήματα του δήμου είναι εμφανή. Για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται και με διαχρονικές παθογένειες της αυτοδιοίκησης, απαιτείται δουλειά και μελέτη.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Δήμος Καλαμαριάς: Τρία χρόνια στο τιμόνι της διοίκησης ο Δαρδαμανέλης αλλά οι διαχρονικές παθογένειες παραμένουν
Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών αυτήν την ώρα για τις ελλείψεις στην παιδεία (pics & vid)
Φοιτητές πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας αυτή την ώρα διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στην παιδεία καθώς και για την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης
Κ. Τσιάρας: «Χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια από όλους όσοι για κάποιο λόγο έχουν δημόσιο λόγο»
«Είναι αδιανόητο να υπάρχει δευτερογενής θυματοποίηση όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί σε έναν πρότερο χρόνο και να γίνονται αντικείμενο μίας δημοσιοποίησης, η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.
Προσωρινός Πίνακας Αποτελεσμάτων Υπομέτρα: Α) 16.1-16.2 Β)16.1-16.5 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Έγκριση του προσωρινού Πίνακα Αποτελεσμάτων Διοικητικού Ελέγχου των αιτήσεων στήριξης οι οποίες υπεβλήθησαν στην Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Δράση 2, στα Υπομέτρα:
Μετάθεση των αγώνων "10ος Ημιμαραθώνιος Πάικου / 3ο Καστανόδασους Πάικου" για την Κυριακή13 Νοεμβρίου
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα "10ος Ημιμαραθώνιος Πάικου / 3ο Καστανόδασους Πάικου" αποφασίζει την μετάθεση της ημερομηνίας του αγώνα για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη:
1. Την πρόγνωση του καιρού που προβλέπει με βεβαιότητα ισχυρές βροχοπτώσεις από το Σάββατο 5/11 εως και όλη την ημέρα του αγωνα στις 6/11
2. Την μορφολογία της διαδρομής και την τοποθεσια του χωρου εκδηλώσεων του αγώνα.
3. Την δυσχέρεια που θα δημιουργηθεί στην αντιμετώπιση αναγκών ή ατυχημάτων των αθλητών αλλά και την δυσκολία κάλυψης του συνόλου της διαδρομής με εθελοντές
4. Το γεγονός ότι με αυτές τις καιρικές συνθήκες θα είναι αδύνατη η διεξαγωγή παράλληλων εκδηλώσεων αλλά και η εν γένει προσέλευση θεατών επισκεπτών στο πλαίσιο ενός επετειακού αγώνα 10 ετών.
Βοσνία: Tο Σ.Α. του ΟΗΕ ενέκρινε παράταση ενός έτους της στρατιωτικής αποστολής της Ε.Ε
Δυνάμει της συμφωνίας δημιουργήθηκαν δυο οντότητες που απολαύουν ευρεία αυτονομία, η Σερβική Δημοκρατία και η Βοσνιοκροατική Ομοσπονδία.
Με σκοπό να συνεχίσει να επιτηρεί την εφαρμογή της συνθήκης ειρήνης η στρατιωτική αποστολή της Ε.
Αλβανία: Διαρροή στοιχείων για 800 πράκτορες στον απόηχο της «κυβερνοεπίθεσης»
Πριν από λίγες μέρες έδωσαν στη δημοσιότητα τα 137 ταξίδια με τσάρτερ του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, προκαλώντας κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα.
Η Αλβανίαδιέκοψε το Σεπτέμβρη τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση που τα Τίρανα δέχτηκαν τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να παραλύσουν για αρκετές μέρες όλες οι on line υπηρεσίες στη χώρα.
Ουκρανία: Έξι πλοία με σιτηρά αναχώρησαν από τα ουκρανικά λιμάνια
Η Ρωσία συμφώνησε χθες, Τετάρτη, να συμμετάσχει και πάλι στη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα
Σήμερα το πρωί αναχώρησαν από τα ουκρανικά λιμάνια άλλα έξι φορτηγά πλοία με σιτηρά μετά την χθεσινή συμφωνία για την επανάληψη των δρομολογίων τους, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Θεσσαλονίκη: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Καραολή και Δημητρίου
Εργασίες ασφαλτόστρωσης θα εκτελούνται τμηματικά, σήμερα Πέμπτη (03/11/2022) έως και αύριο Παρασκευή (04/11/2022) στην οδό Καραολή και Δημητρίου των Κυπρίων του δήμου Θεσσαλονίκης, από την Πλατεία Δημοκρατίας έως την Πλατεία Αντιγονιδών.
Θεσσαλονίκη: Πατέρας εισέβαλε σε ΕΠΑΛ και επιτέθηκε σε συμμαθητές του 16χρονου γιου του
Δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος του πατέρα του 16χρονου, αλλά και στον ίδιο τον 16χρονο.
Ένα ασυνήθιστο συμβάν σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας πατέρας εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας, όπου διεξαγόταν εκείνη την ώρα μάθημα, και επιτέθηκε φραστικά σε δύο έφηβους συμμαθητές του γιου του.