Για τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ανομίας μίλησε στην εισαγωγική του ομιλία ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρώην ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ σε εκδήλωση που διοργανώθηκε απο τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με θέμα Εργασιακός Μεσαίωνας: Νομοθεσία, Εφαρμογή, Ανατροπή με κεντρικό πυρήνα τον απεργιακό αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της Μαλαματίνας.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ν. Ηλιόπουλος για εργασιακά δικαιώματα από Θεσσαλονίκη: “Κάθε νόμος αξίζει όσο αξίζει ο ελεγκτικός του μηχανισμός” (pics & vids)
Επιμορφωτική Κιλκίς: “CUT!”: ένα έργο στο πλαίσιο του Erasmus+, με ιδιαίτερη σημασία για τη σχολική εκπαίδευση
Πραγματοποιήθηκε στη Λιέγη του Βελγίου, την Πέμπτη και Παρασκευή 6 και 7 Οκτωβρίου 2022, η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εταίρων του έργου με τίτλο “CUT! Preventing alcohol abuse among pre-adolescents” («CUT! Προλαμβάνοντας την κατάχρηση αλκοόλ σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας») και ακρωνύμιο «CUT!» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ202 Στρατηγικές Συμπράξεις για τη Σχολική Εκπαίδευση.
«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στο Κιλκίς
«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στο Κιλκίς, από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 17:00 θα ανεβούν στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, για μια και μόνο παράσταση. Ετοιμαστείτε να χορέψετε, να τραγουδήσετε και να γελάσετε με την ψυχή σας γιατί ο Μονόκερος και οι φίλοι του έρχονται για να κατακτήσουν, με τις περιπέτειές τους, τις καρδιές μικρών και μεγάλων!
Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της Σούλας Δημητριάδου από το Δ.Σ. της "Αρμονίας" Κιλκίς
Για το θάνατο της πολυαγαπημένης μας Σούλας Δημητριάδου το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου ΑΡΜΟΝΙΑ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια της που υπεραγαπούσε.
Ήταν ενεργό μέλος για πολλά χρόνια στο Σύλλογο και αυτό που τη χαρακτήριζε ήταν η σεμνότητα και η ανθρωπιά της.
Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένη μας!
Στον Άθλο Κιλκίς το 1ο σχολείο προπονητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μικτών Πολεμικών Τεχνών
Τι γεννά την παγκόσμια αστάθεια
Του Παναγιώτη Αδάμου.
Δεν θα πούμε κάτι καινούριο αν διαπιστώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο πλανήτης έχει μπει, από πολλές απόψεις, σε μια φάση αστάθειας που γεννά αβεβαιότητα και φόβους για το μέλλον. Το κείμενο αυτό είναι μια – μικρής έκτασης – απόπειρα να επισημανθούν οι παράγοντες που δημιουργούν αυτή την αστάθεια. Δεν στοχεύει, φυσικά, σε μια εξαντλητική ανάλυση αυτών των παραγόντων αλλά σε μια συνοπτική παρουσίασή τους με σκοπό τον προβληματισμό των αναγνωστών.
Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (4-11-2017)
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (4-11-2022)
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (4-11-2022)
Θεσσαλονίκη: «Χαμένα πρόσωπα. Λήθη και μνήμες 100 χρόνια μετά το 1922» με Δωρόθεο Αντωνιάδη και Αθηνά Τσιρίκα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Χαμένα πρόσωπα - λήθη και μνήμες εκατό χρόνια μετά το 1922» που διοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ), στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.