espa pkm

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2026, 4:57:42 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για την αύξηση στο κόμιστρο και την χιλιομετρική χρέωση στα ταξί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι αντιδράσεις στους οδηγούς ταξί ήταν ποικίλες ωστόσο επικρατέστερες ήταν αυτές που υποδεχόταν με πανηγυρισμούς τις αυξήσεις, ωστόσο μια μικρή μερίδα οδηγών κρούει των κώδωνα του κινδύνου όσων αφορά την συμπεριφορά του κόσμου.

Εκτός φυλακών οδηγείται 24χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία της 14χρονης φίλης του ότι την εξανάγκαζε να έρχεται σε σεξουαλική επαφή μαζί του, χρησιμοποιώντας απειλές τόσο κατά της ίδιας όσο και κατά της οικογενείας του.

Την ανάγκη να στραφεί η Ελλάδα σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα που σε κάθε του βήμα θα στηρίζεται η παραγωγή και ο πραγματικός παραγωγός, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία παρουσιάστηκε έρευνα της Ernst & Young και της Τραπέζας Πειραιώς για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας.

Σημαντική είναι η αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, σε σχέση με τα χθεσινά επιδημιολογικά στοιχεία.

Η ελληνική πολυεθνική επενδύει πάνω από 20 χρόνια στον τομέα της ανακύκλωσης του αλουμινίου για την παραγωγή των συστημάτων της, ακολουθώντας πιστά τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση, με επιρροές από το ρεύμα του συμβολισμού, φιλοξενείται την ερχόμενη εβδομάδα στο Φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς.

Με πρακτική απάντηση απειλεί η Μόσχα τη Λιθουανία

Η απάντηση της Μόσχας στην απαγόρευση από την Λιθουανία της διέλευσης αγαθών που αποτελούν αντικείμενο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματική, αλλά και πρακτικής φύσεως, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ευρώπη οφείλει να διατηρήσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία ακόμη και αν η μείωση της τροφοδοσίας με ρωσικό φυσικό αέριο εγείρει φόβους για ύφεση, δήλωσε η διευθύντρια Διεθνών Υποθέσεων και Κλιματικής Χρηματοδότησης Ελίνα Μπάρντραμ στο πλαίσιο του Africa Energy Forum στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση θα γίνει λίγες μέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στην Τουρκία για δύο μέρες θα βρεθεί από σήμερα η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Ελίζαμπεθ Τρας η οποία θα συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Χαοτική παραμένει η κατάσταση στην αμφιδρομημένη πλέον 26ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, με τις παρεμβάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης να εντείνονται σήμερα Τετάρτη.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Δήμου τοποθέτησε πασαλάκια από τις πρώτες πρωινές ώρες στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου.