espa pkm

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 6:24:06 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο αυξανόμενος αριθμός των γυναικοκτονιών απασχολεί την Επιτροπή Φύλου & Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την επιτροπή παρά τα συνεχόμενα περιστατικά φονικής έμφυλης βίας, υπάρχει ακόμα αμφισβήτηση της εγκυρότητας του όρου «γυναικοκτονία» από τον κυρίαρχο λόγο.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 168 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία της χώρας

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 168 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τον τραγικό θάνατο του 44χρονου υπαλλήλου στην οδό Γρ. Λαμπράκη

Ο δράστης εισέβαλε περίπου στις 4 τα ξημερώματα στο κατάστημα κρατώντας ένα πιστόλι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο ένοπλος χτύπησε με τη λαβή του πιστολιού το θύμα στο κεφάλι προκαλώντας του, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και πάνω από 330 τραυματίες ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός στο μουσικό φεστιβάλ με τον ράπερ Τράβις Σκοτ στο Χιούστον – Θεατές ποδοπατήθηκαν στην είσοδο του φεστιβάλ

Ένα αντίγραφο του διάσημου πίνακα Λεονάρντο Ντα Βίντσια θα δημοπρατηθεί στο Παρίσι, την προσεχή Τρίτη

Το εν λόγω αντίγραφο χρονολογείται γύρω στο 1600 και μοιάζει τόσο πολύ στο πρωτότυπο, που είναι σαν ο καλλιτέχνης να είχε στενή πρόσβαση στην εκδοχή του Λεονάρντο, επισήμανε ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Μια πολύ ισχυρή έκρηξη σε δεξαμενή πετρελαίου στη Σιέρα Λεόνε είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 84 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους ενώ δεκάδες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA), Mohamed Lamrane Bah, είπε στο CNN πως αρκετοί βρίσκονται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση και πρόσθεσε πως η προσπάθεια διάσωσης έχει τερματιστεί.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η 27χρονη που νοσηλευόταν με  κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία της πνοή

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η νεαρή ζούσε στη Θεσσαλονίκη και το τελευταίο δεκαήμερο νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου.

Άφησε την τελευταία του πνοή ο ο 44χρονος υπάλληλος ψιλικατζίδικου που τα ξημερώματα έπεσε θύμα ληστείας και επίθεσης στην οδό Γρ. Λαμπράκη

Ο δράστης εισέβαλε περίπου στις 4 τα ξημερώματα στο κατάστημα κρατώντας ένα πιστόλι.

Συνελήφθη στις 5 Νοεμβρίου 2021 το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 112,3 γραμμαρίων. Επίσης, σε αγροτική περιοχή διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 3 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 180 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όμορφες εικόνες φθινοπώρου από τα γραφεία των ΕΙΔΗΣΕΩΝ στο Μεταλλικό.