espa pkm

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 7:52:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Άφησε την τελευταία του πνοή ο ο 44χρονος υπάλληλος ψιλικατζίδικου που τα ξημερώματα έπεσε θύμα ληστείας και επίθεσης στην οδό Γρ. Λαμπράκη

Ο δράστης εισέβαλε περίπου στις 4 τα ξημερώματα στο κατάστημα κρατώντας ένα πιστόλι.

Συνελήφθη στις 5 Νοεμβρίου 2021 το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 112,3 γραμμαρίων. Επίσης, σε αγροτική περιοχή διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 3 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 180 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όμορφες εικόνες φθινοπώρου από τα γραφεία των ΕΙΔΗΣΕΩΝ στο Μεταλλικό.

Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 11:02

Υπαίθριοι φωτογράφοι

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Οι πρώτοι υπαίθριοι φωτογράφοι εμφανίσθηκαν στην Ελλάδα γύρω στα 1912-13. Με το επάγγελμα αυτό ασχολήθηκαν και ορισμένοι πρόσφυγες από τη Ρωσία, τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη μετά το 1922.

Το ασφαλιστικό καθεστώς σε βάρος τους εξακολουθεί να πληγώνει τις επιχειρήσεις περιφερειακού και κλαδικού Τύπου. Βάλλει, εδώ και πέντε χρόνια, εναντίον της οικονομικής τους ανεξαρτησίας ενώ βεβαίως αποσταθεροποιεί και την αγορά εργασίας στην ελληνική περιφέρεια.

H Μαρίλια Μεντόσα, μιας από τις πιο αγαπημένες τραγουδίστριες στην Βραζιλία έχασε την ζωή της σε αεροπορικό δυστύχημα 

Εκπροσωπούσε το «sertanejo», ένα από τα πιο διάσημα μουσικά είδη της Βραζιλίας. Η 26χρονη έχασε τη ζωή της σε συντριβή ενός μικρού αεροπλάνου-ταξί στην βραζιλιάνικη πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως θα δώσει έως και πέντε εκατομμύρια δολάρια για κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη του Αουρελιάνο Γκουσμάν Λοέρα

Ο Αουρελιάνο Γκουσμάν Λοέρα, αδελφός του «Ελ Τσάπο» κατηγορείται μαζί με τους αδελφούς Ρουπέρτο Σαλγκέιρο Νεβαρές , Χοσέ Σαλγκέιρο Νεβαρές και Ελιμπέρτο Σαλγκέιρο Νεβαρές για διεθνή παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Τούρκος πρόεδρος προκαλεί αναφερόμενος στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Ερντογάν δήλωσε εχθές Παρασκευή ότι θέλει να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά των Τούρκων την ιδέα της Άλωσης μέχρι το 2053.

Χωρίς ρεύμα σήμερα θα μείνουν για λίγες ώρες οι κάτοικοι σε δύο περιοχές της Θεσσαλονίκης – Δείτε που

Συγκεκριμένα:

Από τις 8:00 έως τις 14:30, χωρίς ρεύμα θα μείνουν οι καταναλωτές στην περιοχή του Καλοχωρίου.

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα στην Καμάρα

Στις 12:00, στην Καμάρα, αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα εργατικά ατυχήματα και την “εργοδοτική τρομοκρατία”. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία.