espa pkm

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026, 4:25:30 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αναβάλλεται, τελικά, λόγω βροχόπτωσης η σημερινή εκδήλωση «Το 1821 στην ελληνική ποίηση» στο Κυβερνείο στην Καλαμαριά, όπως αναφέρει με νεότερη ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμαριάς

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στο πλαίσιο της 31ης διοργάνωσης “Παρά θιν’ αλός“.

Σε ηλικία 88 ετών πέθανε στην Καβάλα ο πρώην διεθνής διαιτητής Θεόδωρος Τσανακλίδης, από τους κορυφαίους ρέφερι στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1970, όταν και διαιτήτευε κορυφαία ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος

H Σάρα Χάρντινγκ, πάλεψε με τον καρκίνο για ένα χρόνο.

Σε ηλικία 39 ετών η πρώην τραγουδίστρια των «Girls Aloud» και ηθοποιός, Σάρα Χάρντινγκ, έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ τάχθηκε σήμερα υπέρ του διαλόγου με τους ταλιμπάν, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν, για να γίνει δυνατή η συνέχιση της επιχείρησης απομάκρυνσης αφγανών πολιτών από την Καμπούλ

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή (5/9) δύο νεκρούς και 147 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο.

Απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας:

  • Δύο άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 515.
Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 18:12

Θεσσαλονίκη: Εστιατόριο Σούσι για σκύλους

Ο Γιάννης και ο Λούθερ κάνουν έναν μεγάλο περίπατο στην ανατολική Θεσσαλονίκη και καταλήγουν στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς

Κάθονται σε ένα ασιατικό εστιατόριο της περιοχής και παραγγέλνουν σούσι. Όταν αρχίζουν να γευματίζουν, τραβούν τα βλέμματα των περαστικών, οι οποίοι δεν καταφέρνουν να κρύψουν τον εντυπωσιασμό τους.

Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 18:15

Σοβαρό τροχαίο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά στην επαρχιακή οδό Σοχού – Λαγκαδά, δύο χιλιόμετρα μετά τον Λοφίσκο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 17:00 κοντά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν οι τέσσερις επιβαίνοντες στα οχήματα ενώ στο ένα όχημα εγκλωβίστηκε μία ηλικιωμένη επιβάτης.

Του Νίκου Κουζίνη.

Ο Κολοκοτρώνης μαθαίνει ότι οι Τούρκοι του Φαναριού, Ζαχαίοι, Μουτριζαίοι, Ζουρτσάνοι, ετοιμαζόντανε να πάνε στην Τρίπολη. Δεν του αρέσει διόλου. Δε θέλει να δυναμωθεί το κέντρο. Πρέπει να τους κτυπήσει. Χωρίζεται από τον Παπαφλέσσα και τους άλλους και παίρνει γοργά το δρόμο για την Καρύταινα. Το σώμα του κοντοστέκει για στιγμή. Οι αρχηγοί του προτείνουν να τραβήξουν για το Λιοντάρι.

Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 20:10

Για τον Μίκη

Του Παναγιώτη Αδάμου.

Κάποιες σκέψεις για τον μεγάλο Μίκη που ήδη ξεκίνησε το ταξίδι του στην αιωνιότητα.

Είναι από τους ελάχιστους πανευρωπαϊκά αλλά και παγκοσμίως που το όνομά τους ταυτίστηκε με τη χώρα τους. Ο Θεοδωράκης συμβόλιζε, ήδη από τη δεκαετία του 1960, την Ελλάδα και οι περισσότεροι ξένοι τον ταύτιζαν με αυτήν.

 
 
 

Οι εννέα στους δέκα διασωλωνωμένους ασθενείς (90,03%) είναι ανεμβολίαστοι, δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συνολικά το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 1.291 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ κατέληξαν 43 ασθενείς, με το σύνολο των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας στους 13.886 θάνατοι. Επίσης, 381 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.