Θα χορηγηθεί τρίτη δόση του εμβολίου σύμφωνα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι παραχώρησε δηλώσεις και αναφέρθηκε στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς διοργανώνουν συναυλία-αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9 το βράδυ, (ώρα προσέλευσης 8.30μ.μ.) στο «Στέκι της Τέχνης» στο Μεταλλικό, (απέναντι από την Πινακοθήκη) με το μουσικό σχήμα του Φίλιππου Μαχαίρα.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι παραχώρησε δηλώσεις και αναφέρθηκε στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εγκατέλειψε τα σχέδια του για την συγκρότηση κυβέρνησης αφού οι πιθανοί σύμμαχοι του αρνήθηκαν αν το στηρίξουν.
Οι τράπεζες στο Αφγανιστάν έχουν θέσει όρια στις αναλήψεις μετρητών για να αποτρέψουν την φυγή κεφαλαίων από την χώρα.
H φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε μια περιοχή πίσω από τα κοιμητήρια της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη και καίει ξερά χόρτα.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ: «είχε εισέλθει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα.
Το συμβάν συνέβη στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τριανδρίας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ο σύλλογός μας, ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ, με ιδιαίτερη χαρά, έχει την τιμή να ανακοινώσει τις μεταγραφικές μας κινήσεις οι οποίες και θα ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθεια της Ανδρικής μας ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.
Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς.
Ο εκάστοτε ανασχηματισμός εμπεριέχει δυσκολία για την εκάστοτε κυβέρνηση. Αποτελεί διαδικασία αυτοκριτικής και ανάλυσης λαθών ή αστοχιών, η οποία καταλήγει στην επανεκκίνηση. Ο Πρωθυπουργός έκανε χρήση του “εργαλείου” αυτού μετά από ένα καλοκαίρι πανδημίας, εγκληματικότητας και πυρκαγιών. Οι πολιτικές επιλογές λαμβάνουν χώρα σε ένα πλαίσιο συνθηκών, που εν προκειμένω διαμορφώθηκε στους τρεις προαναφερθέντες τομείς. Εκεί, στόχευσε ο κ. Μητσοτάκης.
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός συγγραφέας, Μέλος Σύριζα Κιλκίς.
Κρεμασμένη από τη συνείδηση η πένα, πάλλεται αλλά στέκεται όρθια. Δονείται αλλά δεν παραιτείται από το χρέος της. Το βάρος της αβάσταχτα βαρύ. Το φορτίο μεταφοράς στο χαρτί τεράστιο. Ήχοι του επαναστατικού τραγουδιού και στίχοι που σπάνε την κρούστα της σιωπής ξεπηδούν από το πηγάδι της μνήμης κι από μέσα τους προβάλλει ο αγωνιστής, ο κομουνιστής, ο ιδρυτής των Λαμπράκηδων, ο εξορισμένος και φυλακισμένος, παγκόσμιας ακτινοβολίας μουσικός, Μίκης Θεοδωράκης.