Αλλεπάλληλα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έθεσαν σήμερα στο στόχαστρο την πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή στον στρατό και αυτόπτες μάρτυρες.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Daphne’s – Το εργαστήρι φυσικών καλλυντικών του Κιλκίς που αλλάζει τους κανόνες της φροντίδας
Γράφει η Ιωάννα Παγλαρίδου.
Η πόρτα του μικρού πράσινου μαγαζιού στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 5 στο Κιλκίς ανοίγει και σε τυλίγει αμέσως ένα απαλό άρωμα από αιθέρια έλαια και καθαριότητα. Τα ράφια, ξύλινα και τακτοποιημένα, μοιάζουν να φιλοξενούν μικρές ιστορίες φροντίδας. Πίσω από τον πάγκο, η Κατερίνα Καρατίσογλου υποδέχεται τους επισκέπτες με εκείνο το ήρεμο χαμόγελο που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.
Α.Ο. Κιλκισιακός: Υποδέχεται τον Ηρακλή Θερμαϊκού για την 5η αγ.
Τα ευκόλως παραλειπόμενα εννοούνται
Ιδού η εξήγηση.
Μπορεί να κόστισε τρία ακόμα χρόνια καθυστέρηση, αλλά τουλάχιστον η εξήγηση είναι πλέον διάφανη.
Στον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη οι μαθητές/τριες του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα EPAS
Να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και ακόμα μεγαλύτερη στοχοπροσήλωση την πορεία τους παρότρυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς του προγράμματος EPAS – "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", που τον επισκέφθηκαν, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, συνοδευόμενα από τις καθηγήτριες του προγράμματος Ζωή Κατσαμάκη και Αναστασία Γαζέπη, για να τον ευχαριστήσουν για την πολυδιάστατη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας σε όλη την πορεία του προγράμματος και στην τελική «πράξη», τη συμμετοχή τους στις διεργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο στις 10 Οκτωβρίου 2025.
Το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς επισκέφθηκε το Στρασβούργο στα πλαίσια προγράμματος
Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EPAS-Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο
Ένας από τους βασικούς και ουσιώδεις στόχους ενός ελληνικού σχολείου με ευρωπαϊκό χαρακτήρα και οικουμενικό προσανατολισμό είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η σφυρηλάτηση της εθνικής και ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών/τριών του.
Σουδάν: Στρατιωτικά πλήγματα με drones πλήττουν την πρωτεύουσα
Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Δολοφόνησε τη σύζυγό του στη βεράντα τους – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Τη στιγμή της αστυνομικής εισβολής, η 29χρονη ήταν ήδη ετοιμοθάνατη, αλλά ο άνδρας συνέχιζε να την κακοποιεί μέχρι να τον σταματήσουν.
Η Pamela Genini δολοφονήθηκε στη βεράντα του σπιτιού της στο Μιλάνο.
Ανησυχία για 13,7 εκατ. ανθρώπους που απειλούνται από ακραία πείνα λόγω περικοπών στη βοήθεια
Σχεδόν 14 εκατ. άνθρωποι στο Αφγανιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αϊτή, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και το Σουδάν κινδυνεύουν με ακραία επίπεδα πείνας λόγω των περικοπών στην παγκόσμια ανθρωπιστική βοήθεια, όπως προειδοποίησε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) των Ηνωμένων Εθνών.
Θεσσαλονίκη: Τροποποίηση στις λεωφορειακές γραμμές 81 και 90 στα Κουφάλια
Οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές προέκυψαν μετά από αίτημα του δήμου Χαλκηδόνος που εξετάστηκε και εγκρίθηκε από τον ΟΣΕΘ.
Με απόφαση του ΟΣΕΘ από την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου τροποποιείται η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών 81 και 90 με την επαναφορά της διαδρομής από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
Κιλκίς: Διακίνηση δέκα Κινέζων μεταναστών σε καρότσα φορτηγού
Σε καρότσα φορτηγού, πίσω από παλέτες με εμπορεύματα, έκρυβε 47χρονος διακινητής δέκα Κινέζους, μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στη Θεσσαλονίκη. Το φορτηγό με τους μετανάστες – εννέα άντρες και μία γυναίκα – πέρασε χθες το μεσημέρι στο ελληνικό έδαφος μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων Κιλκίς, όπου ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους.