espa pkm

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2026, 6:56:50 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, επισημαίνει ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής της Παιονίας, τα ειδικά προβλήματα στους δασικούς χάρτες στο Πάικο.

Ο Όλαφ Σολτς αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώθηκε πριν από λίγη ώρα ως υποψήφιος Καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Σολτς ορίστηκε σήμερα και επισήμως ως ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD, με ποσοστό 96,2% και ψήφους 513 υπέρ, 20 κατά και 12 αποχές, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώθηκε κυρίως διαδικτυακά.

Δύο ημέρες θα κρατήσει τελικά η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μπάρεντ Λέιτς.

Συγκεκριμένα, η Σύνοδος θα ξεκινήσει στις 24 Μαΐου στις 19.00 (ώρα Βρυξελλών) και θα συνεχιστεί στις 25 Μαΐου.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πυρά στο διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ, όπως ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Vancouver Sun.

Η αστυνομία αναζητεί «έναν ή περισσότερους» υπόπτους για τη δολοφονία στο αεροδρόμιο (στο Ρίτσμοντ της Βρετανικής Κολομβίας), σύμφωνα με το δίκτυο CBC News.

Του Νίκου Καραγιαννακίδη*

Η κυνική ομολογία της κ. Έφης Αχτσιόγλου πως η πανδημία είναι ευκαιρία για την Αριστερά καθώς ποτέ της δεν τα πήγαινε καλά με την κανονικότητα δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει: Πείθεται ακόμη και ο πλέον δύσπιστος για την πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων που κατέστρεψαν τη χώρα για μια πενταετία, για τον πολιτικό τους αριβισμό, την χωρίς αιδώ και ενδοιασμούς δίψα τους για την ανάκτηση της εξουσίας με κάθε πρόσφορο μέσο.

Συνέντευξη στη Real News από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημόσιων έργων των τελευταίων δεκαετιών ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ, το Μετρό στη Θεσσαλονίκη, το σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο είναι σε εξέλιξη αλλά και για τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε συνέντευξή του στην Real News.

Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 22:36

1827, «Το ευτυχές σφάλμα»

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, φιλόλογος.

Αν η ναυμαχία του Ναυαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827) θεωρήθηκε από τους φιλέλληνες το «ευτυχές σφάλμα» και αναγνωρίστηκε ως η «πιο τίμια νίκη από καταβολής κόσμου» αντίθετα για τους Γάλλους και κυρίως για τους Άγγλους ήταν το «ατυχές σφάλμα», γι’ αυτό και η συντηρητική κυβέρνηση των Τόρηδων παρέπεμψε σε δίκη τον ναύαρχο Κόρδιγκτον, που προΐστατο του συμμαχικού στόλου στο Ναυαρίνο και τον αντικατέστησε με άλλον.

Εκδόθηκε την 5η Μαΐου η Απόφαση κατανομής 16.910.000,00 ευρώ σε 326 Δήμους της Χώρας για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων, δηλαδή δεν πρόκειται για κάποια επιπλέον οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Κεντρικό Κράτος. 

Τις ένδοξες ημέρες της μεταποίησης στο Κιλκίς στη δεκαετία του ‘90 όταν σε επίπεδο μεσαίου μεγέθους επενδύσεων ο νομός κατείχε τη μερίδα του λέοντος και πάντα σε ποσοστά περί το 40% του συνόλου της Κ. Μακεδονίας, θυμίζει η “Γενική Επιχειρηματικότητα” του αναπτυξιακού νόμου 4399/2019 αυτήν την φορά σε επίπεδο Υπ. Μακεδονίας-Θράκης.

Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 21:27

Τα δικά μας Τέμπη

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Την παραποτάμια περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Μικροδάσους κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως τα Τέμπη του Κιλκίς και νομίζω πως έχουν. Είναι το πιο στενό σημείο του Αξιού από τους Ευζώνους προς Πολύκαστρο, ένα πανέμορφο τοπίο χειμώνα – καλοκαίρι, ένας τόπος που προσφέρεται για στιγμές απόδρασης και χαλάρωσης.