espa pkm

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026, 1:57:57 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στην παρακάτω δήλωση προέβη ο πολιτευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης, διαπιστώνοντας την απειλή της δημιουργίας μιας νέας στρατιάς ανέργων στη χώρα:

Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, η εργατική Πρωτομαγιά μας θυμίζει το διαχρονικό μήνυμά της. Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, για δημοκρατία και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε γι’ άλλη μια φορά η εταιρεία ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ, προσφέροντας προστατευτικές μάσκες στον Στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική του νομού Κιλκίς.

Η μεγάλη εταιρεία του Κιλκίς με την παραγωγή ανατομικών ειδών και τον εξαγωγικό της προσανατολισμό μπαίνει πλέον δυναμικά και στην παραγωγή ποιοτικών προστατευτικών μασκών πολλαπλών χρήσεων, ενισχυμένων μάλιστα με ειδικά φίλτρα και συσκευασία που θα καλύπτει όλους τους κανόνες υγιεινής.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε δημοσίως για πρώτη φορά, από τις 11 Απριλίου που είχε εμφανιστεί τελευταία φορά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συμμετείχε στα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων και μάλιστα, έκοψε την κορδέλα.

Εξουδετερώθηκε το απόγευμα, με ασφάλεια, η νάρκη θαλάσσης του Β'ΠΠ, την οποία ανέσυρε από το βυθό του Θερμαϊκού το αλιευτικό σκάφος «ΑΓΓΕΛΟΣ» ΝΘ 556.

Ο κυβερνήτης του σκάφους ειδοποίησε το Λιμενικό και κατέπλευσε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι τις Νέας Μηχανιώνας, ενώ η νάρκη παρέμεινε στο βυθό σε μικρή απόσταση, περίπου δύο μιλίων, από την ακτή.

«Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν βλέπουμε κρούσματα σταθερά πάνω από 50 και αν τα 50 γίνουν 120. Το πρώτο ψυχολογικό όριο είναι εκεί γύρω στο 50» ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών Καραολή Δημητρίου, Αθηνών (μεταξύ 21ης Ιουνίου και Καραολή Δημητρίου), 25ης Μαρτίου, Οδησσού, Σάντας, Προφήτη Ηλία, Τσιρογιάννη (μεταξύ 25ης Μαρτίου και Κ. Γαβριηλίδη), Μανωλάκη (μεταξύ 25ης Μαρτίου και Κ. Γαβριηλίδη), Ηπείρου (μεταξύ 25ης Μαρτίου και Κ. Γαβριηλίδη), Στρωμνίτσης (μεταξύ 25ης Μαρτίου και Κ. Γαβριηλίδη) ότι το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης λόγω ακύρωσης του παλαιού δικτύου επί της οδού Καραολή Δημητρίου.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σε 27.510 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς κατά το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης καταγράφηκαν ακόμα 739 θάνατοι.

Ειδικό «πακέτο» για την στήριξη του Πολιτισμού και των ανθρώπων του, ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ώστε να απαλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο του Πολιτισμού από το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι «εκ των πραγμάτων ο συγχρωτισμός σε ανοικτούς χώρους δεν θα μπορεί να γίνει με τις ίδιες διαδικασίες και με τους ίδιους κανόνες που γινόταν πάντα μέχρι σήμερα».

Του Γιάννη Αμανατίδη*.
Στο προσχέδιο του νέου οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών προβλέπεται η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Προξενικών και Θρησκευτικών Υποθέσεων, μία κίνηση σαφώς αντίθετη με την πολιτική που σχεδιάζεται, εφαρμόζεται και υλοποιείται, από το 1983 μέχρι σήμερα και ουσιαστικά σηματοδοτεί μια επιστροφή στο παρελθόν.