Ο Δημήτρης Τσιόδρας ζητά από την Κομισιόν τη δέσμευση για τη διατήρηση ενός ξεχωριστού χρηματοδοτικού φακέλου για τον αμπελοοινικό τομέα, ενόψει του επόμενου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου συγχρηματοδότησης, ώστε να αποφευχθούν ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Δέσμευση Τσιόδρα προς Κομισιόν: Χρηματοδότηση για τον αμπελοοινικό τομέα
Πέτρος Παππάς: Στο κενό οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου
Πέτρος Παππάς,: Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες, εκπαιδευτική συνέχεια και πρόσβαση όλων των μαθητών σε ποιοτικές δημόσιες εκπαιδευτικές δομές».
Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο Πέτρος Παππάς, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αναδεικνύοντας την ανάγκη ίδρυσης και διασύνδεσης Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ώστε να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική συνέχεια για τους μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.
Θλίψη για την απώλεια του Δημήτρη Σαλπιστή, εμβληματική προσωπικότητα της Θεσσαλονίκης
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά η Θεσσαλονίκη τον Δημήτρη Σαλπιστή, έναν από τους πιο εμβληματικούς ανθρώπους του πολιτισμού της, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες. Ως νομικός, αυτοδιοικητικός και πολιτιστικός παράγοντας, η συμβολή του στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης υπήρξε καθοριστική, δημιουργώντας θεσμούς και υποδομές που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.
Βαρτζόπουλος: «Το ΕΣΥ αλλάζει μετά από 40 χρόνια» – Στο Κέντρο Υγείας Θέρμης με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Δημήτρης Βαρτζόπουλος: «Με το σχέδιο που υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο τέλος της επόμενης τετραετίας θα διαθέτουμε ένα σύστημα υγείας που θα μπορεί να συγκρίνεται με τα πλέον προηγμένα ευρωπαϊκά πρότυπα».
Σωματεία Κιλκίς για Νοσοκομείο Κιλκίς: Η πραγματική εικόνα πίσω από τις φιέστες των εγκαινίων…
Ανακοίνωση εξέδωσαν τέσσερα σωματεία εργαζομένων του Κιλκίς για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Κιλκίς και τα εγκαίνια του αναμορφωμένου ΤΕΠ, ανακοίνωση που μοιράστηκε στο Νοσοκομείο, το πρωί της Τετάρτης και λίγο πριν την έλευση του κ. Γεωργιάδη:
Παραστατίδης: «Το Κιλκίς χρειάζεται νέο νοσοκομείο. Όχι μερεμέτια και μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές προς εξαγορά ψήφων»
Από τον βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανο Παραστατίδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Κιλκίς:
Το «ευχαριστώ» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Μάκη Τσοπουζίδη που δώρισε ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κιλκίς
Τα πλήρως ανακαινισμένα και αναβαθμισμένα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εγκαινίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 3/6/2026 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανακοίνωσε πως η μελέτη για το νέο Νοσοκομείο θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο και θα δημοπρατηθεί με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, όπως το νέο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης.
Καμία πρόοδος στις συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ: Ντ. Τραμπ δηλώνει ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν καλά
Το Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι δεν υπήρξε καμία απτή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες αποσκοπούν στον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή. Οι συγκρούσεις έχουν αναζωπυρωθεί στον Κόλπο και στον Λίβανο.
Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα: Τουλάχιστον 8 θάνατοι το πρωί
Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα το πρωί προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πολιτικής προστασίας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ουκρανία: Ιστορική απόφαση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
Με τη συμφωνία όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, όπως ανακοίνωσε η Ουκρανή πρωθυπουργός Γιούλια Σβιριντένκο.