Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ενας επίλογος...για τα πανηγύρια!
Της Παναγίτσας Μιχαήλου.
Εμποροπανήγυρη Κιλκίς. Γιορτή του εμπορίου και των γεύσεων; Η μήπως προχειροστημένη φιέστα γεμάτη σουβλακοφρενίτιδα και πλαστικές καρέκλες; Γιατί η ποσότητα σ’ αυτό το πανηγύρι λειτουργεί σε βάρος της ποιότητας, μιας και όλες αυτές οι προχειροστημένες σουβλακερι σκέφτονται μόνο πόσα θα κερδίσουν ...δίχως να δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό στον καταναλωτή.
Στη Ρωσία οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι του ν. Κιλκίς
(Λευκές νύχτες)
Υπάρχουν κάποια πράγματα, που πίσω δε γυρίζουν,
κι άλλα που όταν γίνονται θα σε χαρακτηρίζουν.
Λόγο που εξεστόμισες δε θα σου συγχωρήσουν
και ό,τι έκανες κακό θα σου υπενθυμίσουν.
Το βέλος που ΄φυγε μπροστά, μπροστά πάντα πηγαίνει
και ίσως κάποιοι απ’ αυτό να βγουν τραυματισμένοι.
Οι ευκαιρίες που ΄ρχονται ποτέ μην παν χαμένες,
βιώματα να γίνονται και γνώσεις φωτισμένες.
Η ευκαιρία πρόκληση σαν φαεινή ιδέα
ήρθε από το Σύλλογο για όλη την παρέα.
Ρωσία μας προέκυψε σαν όραμα και στόχος
με προσδοκίες πάμπολλες, διακαής μας πόθος.
Με γιορτινή διάθεση, χαμόγελα, τραγούδια
μπήκανε στις αποσκευές λογιών-λογιών καλούδια.
Έτσι μικρή εφάνηκε η όλη διαδρομή,
με πτήσεις, οδοιπορικά σαν σχολική εκδρομή.
Πρώτη μας υποδέχθηκε Πετρούπολη η Αγία,
σε κάλλος απαράμιλλη όσο άλλη καμία.
Πάρκα, πλατείες και ναοί, κοσμήματα μνημεία,
αφήνουν αποτύπωμα στη ρωσική ιστορία.
Κανάλια, αψίδες, γέφυρες, αγάλματα ωραία
και λεωφόροι ένδοξες, πανέμορφες στη θέα.
Θέατρα, τέχνες, γράμματα σ’ όλα τα μεγαλεία,
τον επισκέπτη άναυδο αφήνουν μ’ απορία.
Ρέοντος αίματος Σωτήρ με τα ψηφιδωτά,
Πέτρου και Παύλου ο ναός στο φρούριο ψηλά,
Αγίου Ισαάκιου μοναδική ομορφιά,
κι άλλοι πολλοί ναοί, πίστης κληρονομιά.
τσάροι, τσαρίνες, πρίγκηπες με ματαιοδοξία
ή με καλή διάθεση γράψαν την ιστορία.
Χειμερινά ανάκτορα στο Νέβα ποταμό,
του Ερμιτάζ συμπλέγματα, μουσείο σημερινό.
Τρίτο σε μέγεθος αυτό, πρώτο των συλλογών,
μ’ αίθουσες θρόνων, τελετών, έργα καλλιτεχνών.
Οι Τσάροι ήξεραν να ζουν, εντύπωση να κάνουν,
πέρα από ίντριγκες και οχτρούς, τους φόβους να ξεκάνουν.
Το Πέτερχοφ περήφανο μα και προκλητικό,
με πολυτέλεια, χλιδή, πλούτο φανταστικό,
παλάτι ήταν θερινό Ρώσων αυτοκρατόρων,
να τους χαρίζει άπλετα ισχύ παντοκρατόρων.
Οι Βερσαλλίες του Βορρά, στολίδι μες στο χάρτη,
τολμούνε να συγκρίνονται μ’ αυτές του Βοναπάρτη.
Η φύση εδώ βοήθησε τον άνθρωπο με τάξη
και σιντριβάνια ανέδειξε που τα ΄χει κάνει πράξη.
Στο νησί Κότλιν δέσποζε φυλάκιο ναυτικό,
Κρονστάνδης καύχημα λαμπρό και πατριωτικό.
Η κρουαζιέρα ανέδειξε αρχιτεκτονική
κτισμάτων δίπλα στο νερό, εντυπωσιακή.
Ένα μουσείο τελικά είναι η πόλη όλη,
που ο καθένας χαίρεται σ’ εργάσιμη και σκόλη.
Τρένο εξπρές μας έφερε σε Μόσχα βροχερή,
από χωριά δασόφυτα, τέλεια διαδρομή.
Το σήμα το κατατεθέν η Κόκκινη Πλατεία,
όνειρο αρχιτεκτονικής πέρα απ’ τη φαντασία.
Εδώ μπορεί κανείς να δει του Λένιν Μαυσωλείο,
το GYM με τους πεζόδρομους, ιστορικό Μουσείο.
Και το Κρεμλίνο στέκεται στην άλλη την πλευρά,
κέντρο διοίκησης αυτό νε προεδρική φρουρά.
Ναοί τρανοί, ναοί μικροί στο ρωσικό το στιλ,
πανέμορφοι, επιβλητικοί αν φας μα και προφίλ.
Η Παναγία του Καζάν, Μεγάλου Βασιλείου,
της Κοίμησης, της Γέννησης, τ’ Αργάγγελου τ’ Αγίου.
Αιώνια φλόγα, άσβηστη στον Άγνωστο Στρατιώτη,
τσάρος – κανόνι να δονεί τον κάθε πατριώτη.
Εκεί πελώρια στέκεται καμπάνα η τσαρίνα,
αν και αχρησιμοποίητη πάντα φαντάζει φίνα.
Όλα αυτά αγκαλιάζονται σε εικόνα κανονάρχη,
απ’ του Σωτήρος το Ναό, τη γέφυρα Πατριάρχη.
Στο Πάρκο Νίκης βρίσκεται στρατιωτικό μουσείο,
μ’ εκθέματα και λάφυρα, πολεμικό αρχείο.
Χειρόγραφα κι επιστολές από φλοιό σημύδας,
κοσμήματα, κειμήλια, σύμβολα μιας πατρίδας.
Η Μόσχα η αρχοντική με υπέργειες ομορφιές της
κρύβει μια πόλη υπόγεια, με χαρές τις δικές της.
Ένα μετρό πανέμορφο μα και λειτουργικό
μιλιούνια επισκέπτες του πάει σε προορισμό.
Κάθε του στάση και σταθμός, ένα μνημείο τέχνης,
π’ αλήθεια θα το ζήλευε ο κάθε καλλιτέχνης.
Κι αφού πολλά απολαύσαμε σε τούτη εδώ τη γη,
ξενάγηση στο διάστημα, στην Αστροφυσική.
Εκείνο είναι που βοά μεγαλοσύνη ανθρώπου
και δίνει στον πλανήτη μας πρωτιά αυτού του τόπου.
Η πρώτη στο διάστημα επανδρωμένη πτήση,
με δορυφόρους, πύραυλους, κάψουλες για τη χρήση.
Το κράτος επιχείρηση βλέπει την εκκλησία
κι αφήνει να ακολουθεί αυτόνομη πορεία.
Όσο για καθαριότητα, τάξη και πειθαρχία,
πρότυπο κράτος με όραμα, καθόλου αναρχία.
Μυαλό, ψυχή γεμίσαμε με τόση εμπειρία,
που πίσω πλουσιότεροι γυρνάμε με σοφία.
Ευχαριστίες πρέπουνε στο πρακτορείο πρώτα,
στον αρχηγό, στο συνοδό, στων ξεναγών τα φώτα.
Η συντροφιά μας άψογη σαν αγκαλιά μεγάλη,
να ΄μαστε όλοι μας γεροί και να βρεθούμε πάλι!!!
. Επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος υπέμεινε τις δοκιμασίες και στο τέλος δοξάστηκε από τον Τριαδικό Θεό κερζίδοντας δικαίως μία θέση στη Βασιλεία των Ουρανών, θέση για την οποία πρέπει να αγωνιστούν να κατακτήσουν όλοι οι Χριστιανοί, αγωνιζόμενοι με μετάνοια, ταπείνωση και αγάπη.
Να σημειωθεί ότι έχει δημοσιευθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα περί ίδρυσης της Ιεράς Μονής, γεγονός που την κάνει πλέον νόμιμη και κανονική, ενώ πολύ σύντομα η Αδελφότητα, μετά την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού μοναχών και την έγκριση του Κανονισμού της από την Ιερά Σύνοδο, θα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει τον Ηγούμενο και το Ηγουμενοσυμβούλιο της.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αγία Πετρούπολη Θερινά Ανάκτορα
Μόσχα Μετρό
Μόσχα Πολεμικό Μουσείο
ΤΟ Δ.Σ.
Δείτε το βίντεο από τους αγώνες Kilkis Run 2019
Βίντεο από τους αγώνες Kilkis Run 2019
Kilkis Run 2019 με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους!
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς, με τη στήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου τον 6ο Ορεινό αγώνα Kilkis Trail 22 χλμ., τον 4ο Δρόμο Υγείας – Δυναμικού Βαδίσματος Kilkis Run 4,8 χλμ. και τον Δρόμο Σπηλαίου 1.000 μ. παιδιών, με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων δρομέων.
Αφεντικά οι της ΜΚΟ
Στο καμπ της Νέας Καβάλας κουμάντο κάνει μια ΜΚΟ εκ Δανίας προερχόμενη. Οι οποίες ΜΚΟ, όπως μέχρι τώρα ξέρουμε, θα πρέπει να αποχωρήσουν το 2020. Είναι από τα παράξενα τούτης της χώρας, σε έναν στρατιωτικό χώρο, ο οποίος φυλάσσεται από την ελληνική Αστυνομία και δεν σου επιτρέπεται η είσοδος, κουμάντο να κάνει μια ξένη ΜΚΟ. Και το Υπουργείο Άμυνας προκηρύσσει τους διαγωνισμούς σίτισης των προσφύγων αλλά δεν πληρώνει αυτό.
Τουρισμός και καθημερινότητα
Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Φωτογραφία: Τουριστική εικόνα της γραφικής Κέρκυρας. Ή, γραφική εικόνα της τουριστικής Κέρκυρας.
Τριάντα τρία εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την χώρα μας την χρονιά που μας πέρασε. Δεν γνωρίζω πως γίνεται η καταμέτρηση. Γεγονός είναι ότι ο αριθμός τους είναι εντυπωσιακός αν αναλογισθούμε ότι οι τουρίστες είναι τριπλάσιοι από τους κατοίκους της Ελλάδος. Ο τουρισμός προσφέρει ένα τεράστιο πλούτο στην χώρα μας καθώς παράγει (αμέσως και εμμέσως) το 27% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ελλάδος.
Νέα διοίκηση με όρεξη για δουλειά οι βιομήχανοι του πρώην δήμου Γαλλικού
Συγκροτήθηκε μεσοκαλόκαιρο (19 Ιουλίου) η διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων πρώην Δήμου Γαλλικού ν. Κιλκίς (Σ.Ε.Γ.Α.Κ.) όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στις 5 Ιουλίου. Ουσιαστικά πρόκειται για επαναδραστηριοποίηση του συνδέσμου των επιχειρήσεων της περιοχής Σάντας - Παντελεήμονα που είπε περιπέσει σε αδράνεια.
Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Κιλκίς ο Θεόφιλος Τιρεκίδης
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της ΝΟΔΕ Κιλκίς τον πρόεδρο κ.Μηνά Παπαδόπουλο τον κ .Δρεντζίδη Ανδρεά για την κριτική τους σκέψη και την επιλογή τους στο πρόσωπό μου.
Ο ορισμός μου στο αξίωμα του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Κιλκίς με κάνει να νιώθω ότι πρέπει να ανταποκριθώ επάξια, στους συμπολίτες,την νέα γενιά,τους ανθρώπους που με έκριναν και με επέλεξαν για το συγκεκριμένο αξίωμα.
3η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων ΧΩΜΑ Κιλκίς 2019
Για 3η συνεχή χρονιά o ΧΩ.Μ.Α. Κιλκίς διοργανώνει τον αγώνα Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων Κιλκίς στα πλαίσια του 9ου γύρου του Κυπέλλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος.
Η εντυπωσιακή διοργάνωση που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου στην είσοδο της πόλης τείνει να γίνει θεσμός και να καθιερώσει το Κιλκίς στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Σχολή ανάδειξης νέων Διαιτητών Ποδοσφαίρου στην ΕΠΣ Κιλκίς
Από το Τμήμα Εκπαίδευσης Διαιτησίας της Ε.Δ./Ε.Π.Σ. Κιλκίς, ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων, από τους ενδιαφερομένους, για την συμμετοχή στην νέα σχολή ανάδειξης Διαιτητών Ποδοσφαίρου που πρόκειται να λειτουργήσει.