espa pkm

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2026, 10:22:30 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Είμαι γιος του Παναγιώτη Ρουκούδη και της Τούλας Συκουρίδου, ευτυχισμένος σύζυγος και περήφανος πατέρας της πιο όμορφης κόρης στο κόσμο.

Κατοικώ στο Πολύκαστρο και υπηρετώ στην Πυροσβεστική υπηρεσία Γουμένισσας ως πυροσβέστης. Είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ.

† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

 

Κάποτε συν-όλοι μας με θαρραλέο το βλέμμα, με συνεπαρμένο το νου, με ενθουσιώσα την καρδιά και το στόμα, με αλληλέγγυα αποφασιστικότητα επιδοτούσαμε το παρόν και το μέλλον του λαού μας, την εθνική μας επιβιωματική ελπίδα χιλιάδων χρόνων, και συνάμα τη δημιουργική πολιτισμική μας συνδρομή στα πανανθρώπινα. Ένα παρόν και ένα μέλλον, βαπτισμένα στο χιλιάκουστο λειτουργικό κι υμνολογικό “…νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων” του αειζώντος αληθινού Θεού των απάντων, που για χιλιάδες χρόνια ευδόκησε και ανακιρνάται με τη σμικρή μας ζωή και τη μεγάλη μας ιστορία ως Αυτοζωή και Αυτοαιωνιότητα.

Χαιρετισμός του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗ*, Οδοντίατρου και Συντονιστή - Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου.

 

Ένας σύγχρονος κοινωνιολόγος ο Γάλλος Ρολάν Μπαρτ λέει: «Μεγαλύτερη σημασία έχει αυτός που θα μιλήσει για το γεγονός παρά το ίδιο το γεγονός». Θέλοντας προφανώς να τονίσει την αξία του ομιλητή μιας εκδήλωσης.
Ομιλητής της σημερινής καταπληκτικής εκδήλωσης είναι ο Δημήτης Τσαντάκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Συμβούλου Μαυροδής Μουταφτσής

Ονομάζομαι Μαυροδής Μουταφτσής και κατάγομαι από το Ίσωμα του δήμου Κιλκίς.

Είμαι πτυχιούχος του ΤΕΙ Λάρισας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Υπήρξα δασεργάτης και μέλος του Δ.Σ του Δασικού Συνεταιρισμού Ισώματος μέχρι το 2012. Σήμερα το επάγγελμά μου είναι πυροσβέστης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κιλκίς. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο κόρες.

Αν η έκθεση μπατίκ της Ελευθερίας Τζόρα – Αυγητίδου, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Δευτέρα 18 Μαρτίου στην ΤΕΧΝΗ, παρουσιάζονταν στην Θεσσαλονίκη ή σε γκαλερί του Κολωνακίου θα λέγαμε τι κρίμα που δεν μπορούμε να την απολαύσουμε!!
Κι όμως, αυτή η γεμάτη λάμψη, λυρισμό, χρώμα, συναίσθημα, μεταξένια έκθεση βρίσκεται στην πόλη μας, στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ και δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από μεγάλες εκθέσεις εξωτερικού.

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 19:07

Υπάρχει Φιλία μετά τα... κόμματα;

Υπογράφουν** οι:

Νικολοπούλου Αναστασία, Δικηγόρος ΕΚΠΑ, Πολιτική Αναλύτρια
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος, Blogger

''Οι φιλίες δεν χαλάνε για τα κόμματα ρε μαλ@κα, οι φιλίες είναι Φιλίες!''
Βασιλική (Βάσια) Τριφύλλη, Άνοιξη 2006.

 

Το έτος που διανύουμε έχει έντονο εκλογικό ενδιαφέρον, αφού ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για τους αντιπροσώπους του σε επίπεδο τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό. Εμφανίζεται το εξής χαρακτηριστικό, στις περισσότερες οικογένειες να υπάρχει τουλάχιστον ένας υποψήφιος, ο οποίος να αποβλέπει στην στήριξη των συνανθρώπων του.

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης, υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς με το ΚΙΝ.ΑΛ.

 

Ημέρα μνήμης της ελληνικής επανάστασης η 25η Μαρτίου κι έχουμε ακούσει πολλές δηλώσεις για το πόσο επίκαιρο είναι το μήνυμά της. Αλλά ειλικρινά είναι; Η αξία της ελευθερίας σε μία σύγχρονη φιλελεύθερη δημοκρατία θα πρέπει να αποκτήσει και πάλι περιεχόμενο, όπως και αυτή της ισότητας. Η δε αδελφοσύνη παραμένει ζητούμενο, κάτι που μαρτυρούν οι δηλώσεις, οι πράξεις, και το ύφος της καθημερινής αντιπαράθεσης εντός και εκτός Βουλής.

Ένα μεγάλο αθλο-εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που απευθύνεται στα νέα παιδιά του Νομού, της Ελλάδας αλλά και της ομογένειας, το “Smobac Program”, με βασικό αντικείμενο το μπάσκετ και την φυσική κατάσταση των αθλητών, θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2019 στον Δήμο Παιονίας, με πυρήνα την όμορφη Γουμένισσα και το Πάικο.

Μια ιδιαίτερη τιμή επιφυλάχθηκε σήμερα (χθες) 21 Μαρτίου για την ακριτική μας Μητρόπολη και για το ιερατικό μας δυναμικό, που απηχείται σε όλη την επαρχία μας.
Με πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, προκρίθηκε για τη θέση του Β Γραμματέως-Πρακτικογράφου της Ιεράς Συνόδου ο αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης, εφημερεύων ιεροκήρυκας, διατελέσας πρωτοσύγκελλος, βασικός συντελεστής στη συντήρηση του μεταβυζαντινού ναού Αγίου Δημητρίου Αξιουπόλεως, στη δημιουργία και αποπεράτωση του πολυεπιπέδου ναού της Παναγίας - Άξιόν Εστιν και άλλων πολύτιμων υποδομών ενοριακής σημασίας και διακονίας, όπως επίσης και του μεγαλύτερου ναού της Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου και πολλών ποιμαντικών πρωτοβουλιών, υπεύθυνος των επί 5ετια κατασκηνωτικών διοργανώσεων, εξομολόγος επί 27ετια των περισσοτέρων ενοριών, αρμόδιος για τις συνάξεις νέων ζευγαριών και οικογενειών και εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως σε πάμπολλα Συνέδρια Συνοδικής διοργανώσεως.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα σταθώ στο πλευρό του Κώστα Σιωνίδη. Έχω μάθει να είμαι ευθύς και να υποστηρίζω τις αρχές μου με οποιοδήποτε κόστος.

Ο τόπος μας και ειδικά η Αξιούπολη χρειάζονται σχέδιο και  πολύ δουλειά για να σταθεί με αξιώσεις στο πιεστικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με την οικονομική κρίση και την εφαρμογή του Καλλικράτη.Η πρόοδος μπορεί να έρθει μόνο με διοικήσεις που πιστεύουν στην συναίνεση, στη συνεργασία και στο δικαίωμα της διαφορετικής άποψης.