espa pkm

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, 8:15:54 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου οι αρχές αναζητούν τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. καθώς σε αυτό αναφερόταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην ψυχολογική βία που δέχονταν από συμμαθητές και φίλους, χωρίς όμως να τους κατονομάζει.
Κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας στο σχέδιο νόμου, με τίτλο «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις», που αφορά ρυθμίσεις θεμάτων κοινωνικών παροχών.

Το πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις δεν είναι μόνο ελληνικό. Αντίθετα, σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες μπορεί κανείς να παρατηρήσει πάνω κάτω την ίδια συζήτηση. Παρά την εξέλιξη των τεχνικών μέτρησης, υπάρχουν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα με την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αλλά και φόβοι ότι αποτελούν τελικά ένα μέσο όχι μόνο εκτίμησης αλλά και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Οσοι πίστευαν ότι με τη νίκη του στις εκλογές ο Ερντογάν θα έκανε στροφή και θα απέφευγε τις προκλήσεις και τις μονομερείς ενέργειες είχαν λάθος.

Επειτα από την φανερή πλέον σύνδεση της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, η Αγκυρα προχωρά σε μια ακόμη κίνηση που δείχνει ότι δεν επιθυμεί εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα.
Το πρωί της Δευτέρας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη επισκέφθηκε για μια ώρα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μίλησαν για πολλά θέματα και είναι σε όλους γνωστό οι καλές σχέσεις που διατηρεί ο Πρωθυπουργός με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πραγματοποίησε την Δευτέρα απρογραμμάτιστη επίσκεψη στην Καμπούλ, την πρώτη επίσκεψή του στο Αφγανιστάν μετά τον διορισμό του, η οποία πραγματοποιείται λίγο μετά τη λήξη μιας κατάπαυσης του πυρός πρωτοφανούς στα 17 χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινά σήμερα μια νέα θητεία πέντε ετών με ευρείες εξουσίες βάσει του νέου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, το οποίο καταγγέλλουν οι επικριτές του.

Στην εξουσία από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια ως πρόεδρος, ο 64χρονος Ερντογάν επανεξελέγη με άνεση στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, κερδίζοντας από τον πρώτο γύρο το 52,6% των ψήφων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπέβαλε την παραίτησή του το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Οι χειρισμοί της πρωθυπουργού Μέι στις συζητήσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit και τις συνθήκες με τις οποίες θα γίνει, φαίνεται πως οδήγησαν σε παραίτηση τον βρετανό υπουργό.

Αισιοδοξία ότι τα Σκόπια θα λάβουν την έγκριση ώστε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Νικολά Ντιμιτρόφ, δηλώσεις οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Το πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις δεν είναι μόνο ελληνικό. Αντίθετα, σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες μπορεί κανείς να παρατηρήσει πάνω κάτω την ίδια συζήτηση. Παρά την εξέλιξη των τεχνικών μέτρησης, υπάρχουν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα με την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αλλά και φόβοι ότι αποτελούν τελικά ένα μέσο όχι μόνο εκτίμησης αλλά και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.