espa pkm

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2026, 9:00:01 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ζητώντας τους ξανά σε αυστηρό τόνο να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης που ήταν αφιερωμένη στην Ουκρανία και τη Γεωργία ο Τραμπ «χρησιμοποίησε τον χρόνο που είχε στη διάθεσή του για να μιλήσει και επανήλθε στο θέμα» των αμυντικών δαπανών, εξήγησε διπλωματική πηγή στο AFP.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ είχαν μια «πολύ σοβαρή συζήτηση» για την κατανομή των βαρών μέσα στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ δεν επιβεβαίωσε αν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να αποσύρει τη χώρα του από το ΝΑΤΟ, στην περίπτωση που οι άλλες χώρες δεν αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.
Το Κρεμλίνο απέρριψε τους ισχυρισμούς του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ οτι η Γερμανία « είναι όμηρος» της Ρωσίας επειδή βασίζεται σε αυτή για να καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες, λέγοντας ότι η Μόσχα και το Βερολίνο εξαρτώνται εξίσου ο ένας από τον άλλον.
Αγιορείτης μοναχός, ιδιαίτερα δημοφιλής στις μέρες μας. Οι θαυμαστές του όλο και πληθαίνουν και του πιστώνουν θαύματα και προφητείες επί παντός του επιστητού. Το 2015 ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και η μνήμη του εορτάζεται στις 12 Ιουλίου.

Την ανάγκη να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για την επίλυση περιφερειακών και διεθνών διαφορών και να προχωρήσει ο διάλογος με τη Ρωσία επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στο δείπνο εργασίας, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Μπήκαμε στην εποχή του ευτελισμού των θεσμών, της θεσμικής έντασης και τώρα θα γίνει και το επόμενο βήμα: το μεγάλο παιχνίδι που αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος», τόνισε στην Βουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοκ Ευ.
Η πρόεδρος της δημοκρατίας της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιταρόβιτς φαίνεται πως πέρα από τις πολιτικές της υποχρεώσεις, δε παραλείπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και να εκδηλώνει τη χαρά και την περηφάνια της για τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας της χώρας.

Δεν σταματούν οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού των Σκοπίων για τη πρόσκληση του ΝΑΤΟ για έναρξη των διαδικασιών ένταξης της γειτονικής χώρας στη συμμαχία.

Μάλιστα, μετά την πανηγυρική δημοσίευση στο Twitter, όπου ανέφερε πως η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» γίνεται «μέλος της οικογένειας» του ΝΑΤΟ, αποφάσισε να προσκαλέσει τους πολίτες 15 πόλεων της πΓΔΜ… εορτασμούς!

«Πιστεύω στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη με θέμα τις αμυντικές δαπάνες των χωρών μελών στο περιθώριο της συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Με τη συνδρομή μελών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας πραγματοποιούν ευρείας κλίμακας επιχείρηση μετά από εντοπισμό και πολυήμερη επιτήρηση φυτείας με σημαντικό αριθμό δενδρυλλίων κάννναβης σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή στην Στεφάνη Βοιωτίας.