espa pkm

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026, 11:20:02 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Ζάεφ στις Πρέσπες: "Οι Έλληνες, οι Μακεδόνες"... Εδώ δεν υπάρχουν αυταπάτες. Ο κ. Τσίπρας τους βάπτισε».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά την υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό στις Πρέσπες.
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 19:40

Το διχτάκι του Μπάσκετ

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Πολλές μνήμες ανέσυρε η χθεσινή μπασκετική συνάντηση παλαιμάχων παικτών, από καταβολής του ΓΑΣ Κιλκίς (1980 και όλης της δεκαετίας, Γιάννης Νικολαΐδης – ο Τσίτσιος, ο Γιώργος Στεφούδης, ο Γιάννης Καντίδης, ο Σταύρος Μαντζανάκης, ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, οι αδελφοί Θεογιάννη, ο Γιάννης Σαμολαδάς, οι αδελφοί Παυλίδη, ο κόουτς Γιάννης Νικολαϊδης και λοιποί μέχρι και παίδες του ’90 Δέδας…) με μια αντίστοιχη αντιπροσωπευτική της Θεσσαλονίκης της χρυσής εποχής (Κακιούσης, Γιαννουζάκος, Παπαγεωργίου και λοιποί).

Η περιπέτεια των 629 μεταναστών, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, έφτασε στο τέλος της. Το πλοίο Aquarius προσάραξε στο λιμάνι της Βαλένθια. Ωστόσο, η ιστορία αυτή φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού αποτέλεσε ακόμη μία απόδειξη της αποτυχίας της ΕΕ να ακολουθήσει κοινή γραμμή στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα.

Πολυετή συνεργασία ύψους ενός δις δολαρίων υπέγραψαν πρόσφατα η Όπρα Γουίνφρι και η Apple. Σκοπός της ένωσης των δύο πλευρών είναι η δημιουργία προγραμμάτων που θα κυκλοφορήσουν από τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών, φιλοδοξώντας να χτυπήσουν ακριβοθώρητες παραγωγές άλλων δικτύων όπως το Amazon, Netflix και ΗΒΟ.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 ο Άτλας Κιλκίς συμμετείχε με αθλήτριες των ακαδημιών του (5 ομάδες + Παγκορασίδες Β) στο 7o Grass Mini Volleyball, που διοργάνωσε ο ΑΣΚ Λαγκαδάς στον καταπράσινο χώρο των Ιαματικών Λουτρών του Δήμου Λαγκαδά.
Στο πετυχημένο αυτό τουρνουά που έγινε θεσμός πλέον στο Ν. Θες/νίκης συμμετείχαν Τετρακόσια περίπου κορίτσια και αγόρια από 12 σωματεία με 72 ομάδες. Αγωνίστηκαν επί δύο ώρες σε ένα ειδυλλιακό καταπράσινο περιβάλλον με θεατές πολλούς γονείς και φίλους του αθλήματος.

Χάρμα ιδέσθαι για όλες τις ηλικίες, η παράσταση των Παιδικών Χορευτικών Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς! Στην εκδήλωση με τίτλο «Στον μπερντέ», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, συμμετείχαν τα Παιδικά Τμήματα και οι Εφηβικές ομάδες Κιλκίς και Πολυκάστρου.

Τις ανησυχίες τους για τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο οδηγείται η Τουρκία, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις επιδράσεις που θα έχει η απόλυτη κυριαρχία του Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, εξέφρασαν οι ομιλητές στη συζήτηση με θέμα: «Εκλογές στην Τουρκία: Η επόμενη μέρα – Πως επηρεάζεται η Ελλάδα».
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι αναφέρθηκε σήμερα στην άφιξη των 629 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και στο σκάφος Aquarius, στην Βαλένθια της Ισπανίας.
Η βροχόπτωση το απόγευμα της Κυριακής προκάλεσε ορισμένα μικροπροβλήματα σε σημεία της Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών για να απεγκλωβιστεί μία γυναίκα από το αυτοκίνητό της, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί σε σημείο με μεγάλη ποσότητα νερού στη λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο, ενώ ένας άλλος οδηγός βγήκε μόνος του από το όχημά του στην ίδια περιοχή.

«Η 21η Αυγούστου είναι ένα ορόσημο για μας» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Die Welt, υποστηρίζοντας ότι με τη διακυβέρνησή του επανέφερε το αίσθημα σταθερότητας και ασφάλειας στους πολίτες.